Dnevna svetla
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 8
- Član foruma od: sreda, 3. jul 2013. u 13:40h
Dnevna svetla
Naslov teme nije bas najbolji pa neka promeni ko moze
Od nedavno imam ford i jedna stvar me nervira, oborena svetla treba da gore stalno, a to ponekad zaboravim da ukljucim, kad se motor ugasi i otvore vrata cuje se zvucni signal da treba ugasiti svetla, pa kad ne cujem setim se da nisam ni upalio. Bio sam kod jednog elektricara da ga pitam da namestim neka LED dnevna svetla a on rece da ne treba, ford ima mocan racunar pa to moze da se programira, pomenu neku K liniju ako se ne varam.
Ako je to tako sta da radim i kome da se obratim?
Ono sto bi voleo je da prekidac svetla stoji na oborena, kad se da kontakt svetla ukljuce, kad se izvadi kljuc svetla ugase.
Od nedavno imam ford i jedna stvar me nervira, oborena svetla treba da gore stalno, a to ponekad zaboravim da ukljucim, kad se motor ugasi i otvore vrata cuje se zvucni signal da treba ugasiti svetla, pa kad ne cujem setim se da nisam ni upalio. Bio sam kod jednog elektricara da ga pitam da namestim neka LED dnevna svetla a on rece da ne treba, ford ima mocan racunar pa to moze da se programira, pomenu neku K liniju ako se ne varam.
Ako je to tako sta da radim i kome da se obratim?
Ono sto bi voleo je da prekidac svetla stoji na oborena, kad se da kontakt svetla ukljuce, kad se izvadi kljuc svetla ugase.
C-Max 2008 1,6 benzin
-
- Poruka: 76
- Član foruma od: četvrtak, 29. maj 2014. u 22:30h
Re: Dnevna svetla
i onda das kontakt svetla se upale i verglas sa upaljenim svetlima.tako je na zastavama.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Kontakt položaj ključa i položaj verglanja nisu dve iste tačke na instalaciji.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mbole
- Poruka: 14989
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad imas racunar, to ipak radi malo pametnije nego na kecu 
Naime on saceka da napon sa alternatora poraste na zadatu vrednost i tek tada pusti struju svetlima.
U principu, tako rade i naknadno ugradjeni uredjaji za paljenje dnevnih, to jest cekaju signal sa alternatora, sto bi rekli da se ugasi lampica alternatora na instrument tabli.
E sad, kako se to konkretno izvodi na racunaru, i da li je moguce... morace neko drugi

Naime on saceka da napon sa alternatora poraste na zadatu vrednost i tek tada pusti struju svetlima.
U principu, tako rade i naknadno ugradjeni uredjaji za paljenje dnevnih, to jest cekaju signal sa alternatora, sto bi rekli da se ugasi lampica alternatora na instrument tabli.
E sad, kako se to konkretno izvodi na racunaru, i da li je moguce... morace neko drugi

Djak pesak 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
- Gabau
- Poruka: 169
- Član foruma od: petak, 15. feb. 2013. u 22:45h
Tebi treba nesto kao ovaj modul za dnevna svetla http://proko.rs/del/img.php?naz=slika:f ... r-uputstvo . Neznam kakva su iskustva ali i ja bi ugradio da maglenke budu kao dnevna svetla na focus-u mk2.5.
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Buraz je na Vektri C aktivirao automatsko paljenje, ima opciju preko kompa, trebalo bi da Mondeo mk4 to moze, moguce i Fokus mk2, starije generacije to nemaju.. Uglavnom prekidac stoji na 0 polozaju, kad upali auto popale se i svetla ali ne i stopke, kad se smraci okrene prekidac da bi popalio stopke i osvetljenje instrument table i ostatka prekidaca, to ne mozes zaboraviti sve i da hoces..
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
- Lucky
- Poruka: 1083
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
to sam i ja imao na 206xs, ukljucio preko dijagnostike
-
Nije jos reseno ali sam bio u jednom servisu i rekli su da to moze ford dijagnostika koju oni nemaju, samo treba otici u ford servis da "upale" dnevna svetla.
C-Max 2008 1,6 benzin
-
Zadovoljstvo "paljenja" dnevnih svetala u ford servisu kosta 3500 din
C-Max 2008 1,6 benzin
- mbole
- Poruka: 14989
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Verovatno bi te bar toliko ili vise izasao neki aftermarket modul sa ugradnjom.
Djak pesak