Gremlini u Fokusu 1.8tddi 2003
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 5
- Član foruma od: utorak, 11. nov. 2014. u 15:37h
Gremlini u Fokusu 1.8tddi 2003
Prošle godine u ovo vreme postao sam ponosni vlasnik automobila iz naslova teme, u karavan verziji.Godinu dana ga vozim i do sada apsolutno nikakvih problema nisam imao.Krenuo sam iz Šapca u NS i do tamo nikakvih problema.Naime od jednom je na semaforu dok sam cekao zeleno, upalio lampu od akomulatora koja je na kratko sijala konstantno a zatim pocela da treperi uz zvuk nekog releja sa desne strane ispod volana,predpostavljam u tabli sa osiguracima.Dodao sam mali gas i sve je prestalo na par sekundi a zatim ponovo pocelo.Prvo sam primetio da na vecem gasu sve to prestane a zatim je pocelo i bez obzira na gas pa cak i da pali lampu od rezerve i da u ritmu paljenje tog releja treperi i skala od rezervoara.Ubrzo sam stigao na destinaciju na kojo je auto bio ugasen 2 sata i nakon paljenja nije bilo opisanih simptoma.
Na pola puta u sred voznje pocinje ponovo par puta i do Šapca opet ništa.Kada sam stigao pred kuću i stao na ler svi simptomi su poceli ponovo uz treperenje svetla u kabini,napominjem da na svetlima farova sve radi normalno i auto normalno vuce i funkcioniše.
Sutradan odjurim do elektricara koji je proverio punjenje koje je bilo normalno i auto nije imao simptome.
Narednih sedam dana sve radi ok a zatim pocinje ponovo.Kada sam opet otišao sutradan do elektricara vec me je cudno gledao jer simptoma opet nema a auto puni normalno.I ponovo 10dana sve ok a danas pocinje ponovo.
Ima li ko predstavu o kvaru ili su stvarno gremlini?
Na pola puta u sred voznje pocinje ponovo par puta i do Šapca opet ništa.Kada sam stigao pred kuću i stao na ler svi simptomi su poceli ponovo uz treperenje svetla u kabini,napominjem da na svetlima farova sve radi normalno i auto normalno vuce i funkcioniše.
Sutradan odjurim do elektricara koji je proverio punjenje koje je bilo normalno i auto nije imao simptome.
Narednih sedam dana sve radi ok a zatim pocinje ponovo.Kada sam opet otišao sutradan do elektricara vec me je cudno gledao jer simptoma opet nema a auto puni normalno.I ponovo 10dana sve ok a danas pocinje ponovo.
Ima li ko predstavu o kvaru ili su stvarno gremlini?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Gremlini u Fokusu 1.8tddi 2003
Gremlini, a možda i labav neki spoj, pa se pokaže samo u određenim slučajevima. Proverio bih za početak veze akumulatora i alternatora sa šasijom, tj. da li između njih postoji dobra "masa".
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
Hvala Bojane,verovatno ću danas da krenem redom.
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Провјери пливајућу ременицу на алтернатору.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
proveri i kapacitet akumulatora
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Konacno sam nasao malo vremena pa da kazem sta me mucilo.Nakon sto je proverena kompletna instalacija pa cak i akomulator koji je prosao test, stvarno sam pomislio da su gremlini.Medjutim, ranije pomenuti tester akomulatora koji ako je akomulator ok sija zeleno ako nije sija belo, ako je pred crkavanjem crno, iako u par navrata je bio beo a palio i radio bez problema, sada je zelen.Sa prvim problemima kada su se ponovo pojavili brze bolje ga pogledam on beo.Skinem akomulator i tada ga proverim nije prosao test.Zatim ga dobro promuckam, i ostavim par min, test zelen!Tacnije dolazilo je do spoja izmedju celija iz nekog razloga prilikom mrdanja,ljuljanja u voznji i tada akomulator nije punio kako treba,alternator podize napon da bi nadoknadio i elektronika pobrljavi.
Kako je mucio i mene i auto dosta dugo, bilo je pravac kanta i nov Exid da castim auto!:):)
Kako je mucio i mene i auto dosta dugo, bilo je pravac kanta i nov Exid da castim auto!:):)
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
I pored najbolje volje, ne mogu da sebi predstavim kako izgleda kad nesto "sija crno"sinisatod piše:ako je akomulator ok sija zeleno ako nije sija belo, ako je pred crkavanjem crno

Djak pesak