Osvjetljenje za noge focus 2001 god.
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 10
- Član foruma od: utorak, 23. okt. 2012. u 12:57h
Osvjetljenje za noge focus 2001 god.
Lijep pozdrav, zanima me znal tko, kuda idu zice za osvjetljenje kabine. Planiram spojit led traku da osvjetljava papucice, ali samo da svijetli ko i svjetlo kabine. Auto je ford focus 1.8 tddi 2001 godiste. Ima postupno gasenje svjetla kabine. Lijep pozdrav
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Osvjetljenje za noge focus 2001 god.
Ako radis po PS-u treba da izvuces dve zice:
1. Struja, tj + pol se uzima sa batery saver releja, koji je u kutiji osiguraca.
Najzgodnije mesto je sa konektora C14 u kutiji osiguraca: Konektor bukvalno u sred kutije, sa pina 2, narandzasto/plava zica. Odatle ta zica ide na konektore (spojnica) C51a/C51b pin 22 koji se nalaze u levom A stubu, pa na konektor C57 isto u levom A stubu, pa na prednje svetlo kabine.
Treba ti naravno jos i masa, koja u ovom slucaju pali sijalicu, a nju mozes da uzems sa C17 u kutiji osiguraca, pin 5, crno/plava zica. I ona ide na konektore C51a/C51b pin 23, pa na C57, pa na prednje svetlo kabine. C17 je u donjem desnom uglu, kad gledas kutiju osiguraca tako da je najveci konektor u donjem levom.
Mozda je zgodnije uzeti sa konektora C51a/C51b, posto su tu obe zice na istom, mada onda ima malo vise da se razvlaci.
1. Struja, tj + pol se uzima sa batery saver releja, koji je u kutiji osiguraca.
Najzgodnije mesto je sa konektora C14 u kutiji osiguraca: Konektor bukvalno u sred kutije, sa pina 2, narandzasto/plava zica. Odatle ta zica ide na konektore (spojnica) C51a/C51b pin 22 koji se nalaze u levom A stubu, pa na konektor C57 isto u levom A stubu, pa na prednje svetlo kabine.
Treba ti naravno jos i masa, koja u ovom slucaju pali sijalicu, a nju mozes da uzems sa C17 u kutiji osiguraca, pin 5, crno/plava zica. I ona ide na konektore C51a/C51b pin 23, pa na C57, pa na prednje svetlo kabine. C17 je u donjem desnom uglu, kad gledas kutiju osiguraca tako da je najveci konektor u donjem levom.
Mozda je zgodnije uzeti sa konektora C51a/C51b, posto su tu obe zice na istom, mada onda ima malo vise da se razvlaci.
Djak pesak 

-
- Poruka: 10
- Član foruma od: utorak, 23. okt. 2012. u 12:57h
Ok, hvala, to me je zanimalo 

- dakiva
- Poruka: 369
- Član foruma od: sreda, 9. nov. 2011. u 22:33h
Slucajno sam naleteo na ovu temu i skontam da je svetlela sijalica kod nogu kada sam kupio auto ( focus mk1 ) i da ta sijalica ne svetli vec sigurno duze vreme, jer nisam ni obracao paznju na to. Pokusao sam juce da nadjem gde je ta sijalica koja osvetljava deo kod nogu, ali bezuspesno, pa molim nekoga ko zna gde je da me uputi gde da je trazim. Hvala unapred!
- acadimke
- Poruka: 1700
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
-
- Poruka: 878
- Član foruma od: nedelja, 12. maj 2013. u 00:07h
Ako moze neko neka postavi sliku tog svetla za noge kod Focusa Mk1. Ja imam iz 2003. ali kada sam ga kupio nista nije svetlelo pa se pitam da li i ja imam to svetlo 

- acadimke
- Poruka: 1700
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Evo mesto gde treba da se nalazi sijalica, kod mene je izvadjena. Kod suvozacevih nogu mi visi kabl jer mi fali deo plastiketako da ne vredi da slikam.

Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Jel pricate o fabricki izvedenom osvetljenju za noge? Prvi put cujem da toga ima na fokusima...
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9916
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Na ghia modelima je uglavnom bilo
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- sasa_f1
- Poruka: 10030
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ziveo sam u neznanju. 

- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
+1
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.