Radio prikljucenje
Moderator: Dragomir
- Walsh
- Poruka: 407
- Član foruma od: nedelja, 14. jul 2013. u 00:52h
Radio prikljucenje
Nedavno sam bio kod majstora jer mi je vuklo struju negde. Kaze da je bio radio razlog jer je bio spojen direktno na akumulator. Prespojio ga je na kontakt bravu i ne mogu da ukljucim radio ukoliko naravno ne dam kontakt ili dok ne radi auto. Rekao mi je da takav radio nije predvidjen za starije aute, sto me je zacudilo jer je Sierra 91 godiste.. Uglavnom, radio je Alpina CDE 9880R. Da li imate mozda neko resenje za ovo? Takodje me zanima koja antena je po vama najbolja da se uzme?
http://www.njuskalo.hr/image-bigger/aut ... 975122.jpg to je taj radio.

1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci
2002 Focus 1.8 tdci
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Radio prikljucenje
Nisam bas cuo za radio koji je predvidjen samo za novija vozila 
Svaki iole moderniji radio koji sam video ima dva prikljucka za napajanje (a i gomila matorih):
jedan koji ide sa stalne struje (akumulatora sto bi rekli, mada ne bi smeo da ide direktno tamo, vec da ide preko nekog odgovarajuceg osiguraca)
drugi koji ide na kontakt.
Svi se gase kada skines sa kontakta, a pale ako je bio upaljen zadnji put kad si skinuo kontakt.
I kada nema kontakta, mozes da ga upalis pritiskom na taster.
Moguce je da je nesto neispravno na samom radiju, ili da je nesto drugo pogresno povezano, pa da on zbog toga vuce struju, inace struja koju vuce sa konektora koji je predvidjen da bude na stalnoj struji je toliko mala da bi aku eventualno mogao da iscedis kroz jedno godinu dana.

Svaki iole moderniji radio koji sam video ima dva prikljucka za napajanje (a i gomila matorih):
jedan koji ide sa stalne struje (akumulatora sto bi rekli, mada ne bi smeo da ide direktno tamo, vec da ide preko nekog odgovarajuceg osiguraca)
drugi koji ide na kontakt.
Svi se gase kada skines sa kontakta, a pale ako je bio upaljen zadnji put kad si skinuo kontakt.
I kada nema kontakta, mozes da ga upalis pritiskom na taster.
Moguce je da je nesto neispravno na samom radiju, ili da je nesto drugo pogresno povezano, pa da on zbog toga vuce struju, inace struja koju vuce sa konektora koji je predvidjen da bude na stalnoj struji je toliko mala da bi aku eventualno mogao da iscedis kroz jedno godinu dana.
Djak pesak 

- Walsh
Tako on kaze j*bem ga...
Kao da je radio suvise nov za takav auto. Radio je perfektan. Kupio sam ga u Parizu krajem prosle godine za 70e, a nov se prodaje u radnjama za 160e.. Samo eto to je bilo da preko noci izvuce struju. Inace ovako mi je perfektan. Mozes menjati boje, pusta sve zivo... Nudili su mi razne zamene za njega. Ima nazad hrpu konektora, sve za pojacalo, vufere itd, cak mislim da ima i "hladnjak". Ali ne verujem da je u tome frka. Nedostaje mi da upalim radio da slusam muziku dok negde cekam npr. Necu da slusam muziku preko telefona kad vec imam radio u autu.. Samo da se nadje neko resenje 

1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci
2002 Focus 1.8 tdci
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Verovatno su ti i gume isuviše nove i moderne za takav auto, trebalo bi da voziš one iz 93-će.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Walsh
Sta da ti kazem.. reci to majstoru ekspertu.
Navodno je najbolji u Subotici. Mozda je samo lenj da bi resio to. Antenu mi je namestio, hvatalo je stanice prvi dan. Drugi dan vec nisam mogao da uhvatim AS-FM ili neku bolju stanicu...

1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci
2002 Focus 1.8 tdci
- mbole
- Poruka: 14987
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Nadjoh semu povezivanja: http://www.manualslib.com/manual/569676 ... =32#manual
Sve u svemu zuta treba da ide na akumulator, a crvena na kontakt.
Sve u svemu zuta treba da ide na akumulator, a crvena na kontakt.
Djak pesak 

- Walsh
Moracu otici opet pa da mu pokazem tu semu da resi. Fali muzika jako dok stojim u mestu negde.
Poslednja izmena: BojanM, na dan utorak, 19. avg. 2014. u 18:59h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku iznad svoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.
Razlog: Nema potrebe da citiraš poruku iznad svoje, podrazumeva se da na nju odgovaraš.
1991 Sierra CLX 2.0 Dohc
2002 Focus 1.8 tdci
2002 Focus 1.8 tdci