taunus 1974-zamena instrument table
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 32
- Član foruma od: utorak, 22. apr. 2014. u 21:04h
taunus 1974-zamena instrument table
pozdrav svima,nov sam na forumu pa ne znam ni gde ce otici ova poruka
uzeo sam Taunusa 1974 god. kojeg sam zeleo odavno da uzmem i da restauriram,ali bih hteo da mu zamenim instrument tablu od staijeg modela,recimo od '71 do '73 godista..jel zna neko da li je moguce?i gde ima da se nabavi?

- van
- VIP
- Poruka: 9045
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Re: taunus 1974
На старијим моделима конзола инструмент табле се шрафи за каросерију , а на том 74. годишту као и на свим новијим , конзола је заварене ( запунктована ) за каросерију . Може то да се одради , али мораш да имаш све делове електричне инсталације и све прекидаче .
-
pa posto sam resio da ga celog obnovim,sto znaci da mu radim i komplet novu struju,mislim da mi instalacija nece biti problem samo tablu da nadjem..
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
A sta je problem s tablom, jel radi pa je menjas iz estetskih razloga ili ima neki problem?
Mi smo na nasem Taunusu http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =6&t=19482 koji je isto 1974. imali problem s pokazivacem za gorivo, tj izgleda se bio sjebao na tabli i nikako to nismo mogli da resimo, a posto auto vozi nas vise to je bio bas problem. Na kraju je pala odluka da zamenimo tablu i ja sam na ebay.de nasao tablu od (cini mi se, nisam 100% siguran) Granade koja sasvim adekvatno pase. Ukupan trosak sa sve slanjem ~30 eur. E sad, ako ti je bas bitno da je potpuno originalna to moze biti malo problem jer moras vise da se pomucis, ova je fakat malo razlicita.
Evo cisto da ilustrujem ovo je stara
A ovo je nova kad je stigla:
Ako te interesuje mogu sutra da slikam kako je cucnula na autu.
Mi smo na nasem Taunusu http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =6&t=19482 koji je isto 1974. imali problem s pokazivacem za gorivo, tj izgleda se bio sjebao na tabli i nikako to nismo mogli da resimo, a posto auto vozi nas vise to je bio bas problem. Na kraju je pala odluka da zamenimo tablu i ja sam na ebay.de nasao tablu od (cini mi se, nisam 100% siguran) Granade koja sasvim adekvatno pase. Ukupan trosak sa sve slanjem ~30 eur. E sad, ako ti je bas bitno da je potpuno originalna to moze biti malo problem jer moras vise da se pomucis, ova je fakat malo razlicita.
Evo cisto da ilustrujem ovo je stara
Spoiler
Show

Spoiler
Show

- van
- VIP
Не треба ти сама табла . Треба ти цела конзола , тј, све то стоји иза волана од једних врата до других . Конзоал је метани отпресак на кои се качи све .
НА старим се то шрафи на новим је једним делом заварено за карасерију . Скини кедере са врата и видећеш јасно пунктове . На стубу од врата има шраф за шрафљење , али и када га одшрафиш , мораш да разбушиш пунктове .
Ја то не бих дирао јер та заварена конзола доста доприноси чврстоћи каросерије . То је практично греда која спаја све . Модерни аутомобили то немају , као ни дијагонале иза задњег седишта , па су склонији увијању каросерије и ако имају мноог више ојачања у каросерији .
НА старим се то шрафи на новим је једним делом заварено за карасерију . Скини кедере са врата и видећеш јасно пунктове . На стубу од врата има шраф за шрафљење , али и када га одшрафиш , мораш да разбушиш пунктове .
Ја то не бих дирао јер та заварена конзола доста доприноси чврстоћи каросерије . То је практично греда која спаја све . Модерни аутомобили то немају , као ни дијагонале иза задњег седишта , па су склонији увијању каросерије и ако имају мноог више ојачања у каросерији .
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
@Mhetlerovic
Kako niste mogli da sredite tablu kada u Beogradu, pored mene, postoji još barem 5 ljudi koji se bave takvim automobilima i imaju i jedan i drugi tip tabli skoro na desetine komada viška i kada se to više ni ne poklanja nego baca? Plus što ste morali da platite i nekom električaru da vam poveže novu tablu jer instalacija nije ista...
Kako niste mogli da sredite tablu kada u Beogradu, pored mene, postoji još barem 5 ljudi koji se bave takvim automobilima i imaju i jedan i drugi tip tabli skoro na desetine komada viška i kada se to više ni ne poklanja nego baca? Plus što ste morali da platite i nekom električaru da vam poveže novu tablu jer instalacija nije ista...
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Re: taunus 1974-zamena instrument table
Pa nismo znali mi to, zato sam i dosao da kukam po forumu sta mi treba od delova
Ako ima neka krila bilo bi super 
Nisam ja vozio auto na zamenu table, drugar ga je vodio kod nekog komsije elektricara, sad to sve fercera kako valja

Nisam ja vozio auto na zamenu table, drugar ga je vodio kod nekog komsije elektricara, sad to sve fercera kako valja

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Da ste na vreme vikali sada bi imali takvu tablu sa obrtomerom. 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
ja ustvari hocu celu konzolu da zamenim jer mi se svidja ta starija linija.ali ako je to zapunktovano tako...mozda ne bih dirao ipak pa sta da se radi..
- van
- VIP
Новији таунус има 3 ручице на којима су сви прекидачи ,за светла , брисаче и жмигавце. Старији таунус има само ручицу за жмигавце , све остало је на прекидачима на табли .
Треба да нађеш све те делове , а то није лако .
Треба да нађеш све те делове , а то није лако .