kazaljke na istrument tabli
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 22
- Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 12:27h
kazaljke na istrument tabli
pozdrav svima,dali je neko imao slican problem ili mozda zna resenje,od juce mi je na focusu 1,6 benzinac prilikom paljlenja podivljala instrument tabla tj sve kazaljke na njoj.Pocnu da skacu sve odjednom do polovine putanje po kojoj bi trebale ici pa se vrate i tako nekih 10ak puta,i onda se normalizuje neko vreme da bi sve ponovilo jos nekoliko puta u voznji
- sreckotddi
- Poruka: 278
- Član foruma od: nedelja, 28. jul 2013. u 23:00h
Re: kazaljke na istrument tabli
proveri akomulator,mozda je oslabio,a probaj i da skines ceo sat i stampanu plocu pozadi izbrisi alkoholom....za pocetak...
Kom opanci tom i dzeri
- nikola_focus
- Poruka: 1498
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Imas nekoliko uzrocnika, los akumulator, zaprljani kontakti na tabli, vlaga. Posto ti se desavalo i u voznji, rekao bih da je do table. Skini je, i ocisti sve sto vidis na zadnjem delu, moguce je da folija na tabli ima crne mrlje, koje prave taj problem i koje trebaju da se uklone. Ako to ne pomogne, mora da se menja tabla.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
rizikujem da zvucim glupo ali kako se skida intrument tabla,tj necu li nesti zaje..ti ako to sam radim
- nikola_focus
Nije nikakva nauka, skida se prvo plastika na koju je zakacen prekidac za otvaranje gepeka. Ona je na 3 srafa koji se srafe nagore, i plus na zabicama koje moras pazljivo da izvadis da se ne polome slucajno pa posle da ti krcka. Tabla se drzi na 4 srafa, 2 su u donjem, 2 u gornjem delu. Kada to odsrafis, vadis tablu, iskopcas dzek i to je to. Treba ti samo 2 krstasta srafcigera, kratak i onaj klasicni. Samo ce ona parcijalna kilometraza da se resetuje, nema drugih problema. 

-
hvala puno
- Dzigi Bau
- Poruka: 116
- Član foruma od: nedelja, 20. okt. 2013. u 18:14h
Moj kolega je imao slican problem i bilo je do table , zato sto je neko nesto petljao i lemio pa se spojili kontakti . Akumulatoru izmeri napon ali ja mislim da je do table .
-
skinuo sam malopre tablu,kolko sam ja video sve je ok,e sad kad sam je vratio nazad ponovo prikopcanu,ponovo je bilo treperenja,ali kada je auto dostigao radnu temp treperenje je prestalo pa ce pre biti da je u pitanju akumulator,jer se verovatno u medjuvremenu dopunio
- nikola_focus
Jel si je prebrisao makar kad si vec skidao? Moguce i da je do akumulatora, svrati u neki servis da ga prekontrolisu, a mozda je i do vlage, a danas je lepo vreme pa se normalizovalo. 

-
prebrisano i uredno vraceno,nakon toga skakale su u pocetku a kasnije su prestale