Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

u cemu je problem

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikolanix
Poruka: 10
Član foruma od: petak, 11. nov. 2011. u 19:09h

u cemu je problem

Poruka od nikolanix » utorak, 22. nov. 2011. u 17:29h

kad upalim svetla, intezitet svetala zavisi od broja obrtaja motora sto jaci gas to su svetla jaca , i povremeno na truckanje ili brzi ulazak u krivinu zasvetli lampica za akomulator.

mintichess
Poruka: 22
Član foruma od: nedelja, 20. nov. 2011. u 18:25h

Re: u cemu je problem

Poruka od mintichess » utorak, 22. nov. 2011. u 19:24h

nikolanix piše:kad upalim svetla, intezitet svetala zavisi od broja obrtaja motora sto jaci gas to su svetla jaca , i povremeno na truckanje ili brzi ulazak u krivinu zasvetli lampica za akomulator.
Ja sam totalni laik sa velikim iskustvom i zato tako posmatraj moj odgovor. Iz svega sto se meni desavalo i onoga sto si ti napisao i sa ovako ogranicenim znanjem lici mi na lose punjenje akumulatora odnosno kada dodajes gas puni se previse a kad ulazis u krivinu i logicno smanjujes gas on ga puni premalo. Zakljucak akumulator-regler-alternator za pocetak i moglo bi da se desi da je to kraj problema.

Nadam se da sam barem malo pomogao.
Poslednja izmena: mintichess, na dan utorak, 22. nov. 2011. u 19:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- ne lipsi magare do zelene trave -

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » utorak, 22. nov. 2011. u 19:25h

regler,verovatno
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 22. nov. 2011. u 19:30h

Najjača je fora što regler crkne u najmanjem broju slučajeva.
Prvo probati sa drugim akumulatorom i meriti napone u leru sa upaljenim farovima, a onda i pod malim gasom.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

mintichess

Poruka od mintichess » utorak, 22. nov. 2011. u 19:35h

911s [SK] piše:Najjača je fora što regler crkne u najmanjem broju slučajeva.
Prvo probati sa drugim akumulatorom i meriti napone u leru sa upaljenim farovima, a onda i pod malim gasom.
To moze da meri i sam obicnim meracem za kucne baterije sa pijace ima opciju i za merenje akumulatora cena mu je prava sitnica, 200 din.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 22. nov. 2011. u 19:44h

Uf, grubo je to i loše merenje, bolje da za 300-400 dinara kupi unimer kakav god.
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

mintichess

Poruka od mintichess » utorak, 22. nov. 2011. u 19:48h

911s [SK] piše:Uf, grubo je to i loše merenje, bolje da za 300-400 dinara kupi unimer kakav god.
Potpuno si u pravu ali ako nema bolje moze i ovim, meni je pomoglo.

nikolanix

Poruka od nikolanix » utorak, 22. nov. 2011. u 19:51h

imam unimer, koliko bi trebalo da iznosi punjenje na leru , znaci na 800 obrtaja. akomulator je nov , jos pod garanciju, tako da ne verujem da je do njega, i koliko bi me kostalo to da zamenim regler.

mintichess

Poruka od mintichess » utorak, 22. nov. 2011. u 20:13h

nikolanix piše:imam unimer, koliko bi trebalo da iznosi punjenje na leru , znaci na 800 obrtaja. akomulator je nov , jos pod garanciju, tako da ne verujem da je do njega, i koliko bi me kostalo to da zamenim regler.

Evo, ali zaista samo zato sto se niko drugi ne javlja, moje znanje je starosti dva dana i prilicno je nepotpuno odnosno manjkavo.

Za pocetak izmeris voltazu u mirovanju, zatim zaverglas ali ne upalis pa izmeris voltazu zatim zaverglas pa upalis pa izmeris voltazu zatim dodajes gas rukom i meris istovremeno kako se ponasa i to pojedinacnim dodavanjem gasa i kontinualnim zatim ostavis u leru i upalis sve moguce sto imas po kolima plus pozicije i posmatras sta radi na aparatu, zatim ako ti se ucini da je dostigao tacku u kojoj stalno pokazuje isto dodajes gas i posmatras da li i tako pokazuje stabilan rad, zatim iskljucis sve potrosace i ponovo meris za vreme dodavanja gasa pojedniacno i kontinualno i za kraj moja poslastica gde je pokazao svu dubinu ponora koji je dostigao citaj akumulator iskljucis motor izmeris ponovo i onda ukljucis sve zivo da vidis kojom brzinom gubi struju, meni je izgubio za dva minuta tako da nije mogao posteno da zavergla.

Visine rezultata u voltima, uzmi samo informativno jer su ovde i ljudi koji su potpuni profesionalci, dakle kada je jos hladan ne ispod 12,5V, kada je u leru ne preko 14.5 do max 15V i ne ispo 13.5V kada radis ono sto sam opisao mora da ostane u granicama to jest da ne pokazuje tendenciju da divlja. Kada iskljucis sve i probas da ga ispraznis mora da drzi to jest nesme da naglo prazni kao stoje bilo meni.

Napisao sam ovo samo da bi imao kakvu takvu sliku za pocetak, meni je kada sam poceo da razmisljam dobrodosao bilo kakav savet tako da se nadam da sam ti i malo olaksao.

p.s. znam da nije napisano profesionalno ali pomozimo drugu u nevolji makar podrskom

p.s.s. inace ako zelis da nedvosmisleno izmeris akumulator Auto Miki radnja ugao Jakuba Kuburovica, sadasnja ulica Prilaz, i Prvomajske u Zenumu radno vreme non-stop, ja sam kod njih izmerio amperazu da bih bio siguran.

adam
Poruka: 290
Član foruma od: nedelja, 28. jun 2009. u 01:22h

Poruka od adam » utorak, 22. nov. 2011. u 23:09h

Svaka čast mintichess na trudu, ali moram da ti skrenem pažnju - ne citira se prethodni post u odgovoru!

mintichess

Poruka od mintichess » utorak, 22. nov. 2011. u 23:45h

Ovo su mi prvi postovi na bilo kom forumu uopste. Ucinilo mi se da je lakse ako navedem na sta mislim ne znajuci da se prethodni post sam po sebi podrazumeva.

Post po post naucicu pravila.

Hvala!

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 23. nov. 2011. u 00:50h

U garantnom listu akumulatora piše izmedju 13.8 i 14.5 V, sa svim upaljenim potrošačima na leru.
Ford weist den Weg.

mbole
Poruka: 14922
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 23. nov. 2011. u 02:39h

nikolanix piše:...povremeno na truckanje ili brzi ulazak u krivinu zasvetli lampica za akomulator
A da za pocetak proveris dal su stegnute kleme, i jel su svi kablovi do alternatora kako treba.

PS
Korisno je i napisati o kom se autu radi. Znam da si ga predstavio, al trazenje po postovima je jedno, a kad pise u temi ipak je jednostavnije.
Djak pesak :)

mintichess

Poruka od mintichess » sreda, 23. nov. 2011. u 08:37h

Bravo! Ti si malo pazljivije citao, jer on se ne zali na smanjenje prilikom kocenja vec pri truckanju i u krivinama.

To me je podsetilo na mogucnost da bude neka od dioda ili sama diodna ploca. Ona moze da ima malo naprsnuce i onda bi se mozda tako ponasao.

nikolanix

Poruka od nikolanix » sreda, 23. nov. 2011. u 18:25h

Radi se o Ford Focus 1.8 tddi 66kw. Evo doslovce sta se desava, znaci cim upalim svetla ona rade normalno, e sad kad dodam gas da isturiram auto znaci do nekih 2 - 2.5 hiljade obrtaja on onda smanji u startu pa ih onda pojaca, kao da kad dodam gas izgubi negde struju , pa onda odjednom dobije. Zanima me gde se nalazi regler , a kablovi su provereni i dobro su pricvrsceni.

van
VIP
Poruka: 9044
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Poruka od van » sreda, 30. nov. 2011. u 21:30h

Реглер иде све заједно са четкицама и налази се на алтернатору са задње стране . Провери џек који иде у алтернатор , можда он има лоше контакте , буксне се ражабиле итд ...

Odgovori

Povratak na „Instalacije“