Child lock ili sta vec
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: ponedeljak, 18. jun 2012. u 11:30h
Child lock ili sta vec
Kupio sam konacno auto. Mondeo 1.9 dizel 2002 godiste. Sinoc sam primetio da je jedna sijalica u kontrolnoj tabli crkla, verovatno ona na sredini. Tako da nije ceo cajger brzine osvetljen. Medjutim imam veci problem. Nije moguce otvoriti zadanja vrata iznutra. Auto ima child lock. Kada ga ukljucim nije moguce spustiti stakla pozadi. Ali vrata se ne mogu otvoriti bio ukljucen ili iskljucen. Spolja se otvaraju. Ima li neko ideju kako to da resim?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9913
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Child lock ili sta vec
Kad otvoris vrata,treba da bude rupa u vratima za kljuc da mozes da otkljucas ili zakljucas child lock.Pogledaj dobro vrata, ne znam kako je reseno na mondeu
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad pogledas bravu na tim vratima (gledas u bok vrata) imas jedan plastican "preklopnik" (kruzic, sa cetvrtastom rupom u sredini) u koji gurnes kljuc i okrenes ga.
Takodje child lock.
pretece me macaneli
Takodje child lock.
pretece me macaneli
Djak pesak 

-
Cek, cek. Na kojim vratima se nalazi taj plasticni poklopac? Na prednjim vozacevim ili zadnjim vratima?
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
-
To je bilo. Hvala najlepse. 

- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Sijalice se menjaju jednostavno,imas na forumu detaljno objasnjeno sa slikama. Idu ubodne sijalice od 3w srednje velicine...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
-
Video sam neki snimak na youtube. Mislim da se neću sam zezati sa tim. Suviše mu je dobro očuvan enterijer da bi ja ga sad rasklimavao. Odneću ga kod nekog ko zna posao.
Može li se umesto standardnih sijalica ubaciti recimo LED ili neka druga boja? Trenutno tabla sija zelenom bojom.
Nešto razmišljam oko child lock-a. Čudno da imam zaključavanje prozora na kontrolnom panelu u vozačevim vratima a ne postoji zaključavanje samih vrata. Već moram ručno da ih zaključavam.

Može li se umesto standardnih sijalica ubaciti recimo LED ili neka druga boja? Trenutno tabla sija zelenom bojom.
Nešto razmišljam oko child lock-a. Čudno da imam zaključavanje prozora na kontrolnom panelu u vozačevim vratima a ne postoji zaključavanje samih vrata. Već moram ručno da ih zaključavam.
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
"Ručna" varijanta je sigurnija od elektronske, jer nju bi mogao slučajno i neprimetno da deaktiviraš pritiskom u toku vožnje, dok su deca pozadi i eto moguće nevolje.
- mbole
- Poruka: 14900
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mehanicki child lock funkcionise i kod automobila koji nemaju centralne brave/podizace.
Jeste da su danas takvi gotovo nepostojeci, al ko da menja dizajn brave.
Jeste da su danas takvi gotovo nepostojeci, al ko da menja dizajn brave.
Djak pesak 

- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Hvala pokretacu teme i poznavaocima koji su dali odgovor. Ne bih ni znao da imam child lock. Ja sam mislio da je to nesto u vezi decjeg sedista, neka priprema, tako nesto.
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h