Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford fokus mk1 problem daljinsko zaključavanje

Alarmi, centralne brave, blokade motora...
Odgovori
dejanaries1977
Poruka: 10
Član foruma od: četvrtak, 26. sep. 2024. u 20:46h

Ford fokus mk1 problem daljinsko zaključavanje

Poruka od dejanaries1977 » subota, 28. sep. 2024. u 21:36h

Zdravo forumaši...drago mi je da sam član foruma
Moram da se javim ovim putem i molim za pomoć
Naime...u pitanju je ford fokus mk1,2001god...1.6 16v
Nazalost od kako je kupljen nema originalni ključ sa daljinskim zaključavanjem već samo jedan onaj obični ključ koji zaključava na bravu
Auto ima centralnu,zaključa lepo sva vrata ali bi ugradio onaj univerzalni scorpion daljinski sa dva priveska što dolazi ali stvarnk ne znam kako i šta
Konzola za centralnu bravu je iznad suvozačevih nogu sa dva dzeka koja idu u njega sa dosta žica i ako bi mi neko razjasnio kako i sta ide od žica
Hvala unapred i veliki pozdrav...Živeli

pancerFF
Poruka: 1080
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Re: Ford fokus mk1 problem daljinsko zaključavanje

Poruka od pancerFF » subota, 28. sep. 2024. u 23:21h

Kupi original kljuc sa elektronikom kod nekog ko rastura Fordova vozila. Kupi prazno kuciste sa macem, imas ih na Kupujem Prodajem, ja sam pre par dana uzeo, posto mi se staro pohabalo.

Iz original kljuca prebaci elektroniku i onu ampulicu u novo prazno kuciste. U Fordovom servisu moraju da ti programiraju elektroniku da bi se tvoj auto povezao sa tim kljucem.

I na kraju mac koji se nalazi na kucistu koje je bilo prazno odnesi kod nekog kljucara da ti nareze. Ne bi trebalo da izadje vise od 5000-6000 din. Tako sam i ja uradio. Nek me neko ispravi, ako sam nesto propustio.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » subota, 28. sep. 2024. u 23:56h

Hvala na savetu i procitanom tekstu ali sin je vec uzeo ovo ovako i on bi tako da to spojimo pa molim ako neko ima na pameti kako i koja zica gde ide...koja se sa kojom spaja...plsss

macaneli
VIP
Poruka: 9933
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 29. sep. 2024. u 01:02h

Pa tesko ce ti neko reci koja zica ide gde ovako preko tastature,ono malo je zaje*ano bez seme
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » nedelja, 29. sep. 2024. u 06:13h

Imam ja i šemu naravno,imam sliku centralne iz auta...sve imam samo znanje oko toga ništa 🤣😂

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4935
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » nedelja, 29. sep. 2024. u 07:39h

Da ne bi auto izgoreo kao licna odvezite električaru koji će to sigurno da uradi za ne neke velike pare... Sami ste rekli da nemate znanje ovako će vam biti mnogo jeftinije.
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

CyberFX
Poruka: 113
Član foruma od: četvrtak, 14. nov. 2019. u 10:42h

Poruka od CyberFX » nedelja, 29. sep. 2024. u 08:10h

Izvinjvam se ali meni je nejasno zasto kada vec imas fabricki i ispravan zelis da menjas za neki univerzalac?

Odvoji vreme, procesljaj forum, potrazi na aliju (i po otpadima, mozda ispadne nesto povoljno), treba ti kuciste, ampulica, elektronika, baterija, narezivanje maca i programiranje (sve je objanjeno na forumu).. Kuciste i elektorinu imas na aliju i to povoljno, za amoulu nisam siguran, narezivanje maca je mene kostalo 1000 dinara pre par godina, da isprogramiras i sve to upakujes mozes i sam...

Ako je neko narucivao u skorije doba elektroniku i ampulu nek da link oglasa, znamo koliko oci ispadaju da se sve procita da bi se naslo ono sto treba...

Da i raznjasnim nesto, ampula ti je bitna za paljenje (bez nje ne moze da zavergla i nema nikakve veze sa bravama), u prevodu ako neces da rezes nov mac i da programiras kljuc za paljenje, ti mozes samo da uzmes kuciste i elektroniku sa alija i da programiras samo centralnu sto ti je opet bolja varijanta od ove sto ti zelis.
Ford Focus Mk1 1.8TDCi Karavan 2004

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » nedelja, 29. sep. 2024. u 09:53h

Izvinjavam se svim forumasima koji su procitali i koji prate sta zelim da uradim ali ja samo trazim ko zna da mi pomogne oko ovoga sto ja zelim da uradim nista drugo ne zelim i ne trazim...Hvala
Evo slike pa ako iko moze da mi pomogne unapred sam zahvalan...
Evo slike fabricke centralne

Slika

Evo šeme koju bi postavio na daljinsko

Slika

mbole
Poruka: 14941
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 29. sep. 2024. u 12:12h

Ne pravi od gotovog veresiju :)

Imas semu tog dodatnog daljinca, ali nemas fordovu semu, pa moras da "nabadas" sta je koja zica na autu. A ima ih mnogo :)

Ovaj fabriki modul centralne koji imas u autu, podrzava daljinsko, a uz to podrzava i zatvaranje svih prozora:
98AG-15K600-DD - With Auto Closing Windows, With Central Locking System, With Door Entry Remote Control Unit, Less Anti-Theft Alarm

Daleko je jednostavnije da kupis kljuc i prepakujes ga kao sto ti je napisano, nego da povezujes zice o kojima ne znas nista.

Kao bonus, ne treba ti privezak od daljinskog, vec samo kljuc koji vec ima daljinski u sebi.

Kupis blanko kljuc sa daljincem (oko 10 eur na aliju zavisno od varijante kljuca koji imas). Prebacis ampulu imobilajzera iz svog postojeceg kljuca u taj novi. Odneses kod kljucara da ti nareze (verovatno isto reda 1000 din). Isprogramiras daljinac (ima na forumu kako, ne treba ti nikakva dodatna oprema). Gotovo.

Cak... moze i ovo...
Kupi polovan kljuc sa daljincem na otpadu. Iscupaj njegovu ampulicu imobilajzera, i odseci mu mac (da ne bi imao dve ampule u blizini brave). Prikaci ga kao privezak za svoj postojeci kljuc, i samo isprogramiraj daljinac.
Evo kako se programira:
viewtopic.php?p=554968#p554968

A ovo sto si kupio... udaj nekome preko oglasa.
Djak pesak :)

acadimke
Poruka: 1708
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » nedelja, 29. sep. 2024. u 15:52h

Nešto slično sam ja uradio poznaniku koji je imao samo rezervni ključ.
Poručio sam ključ sa otpada 10 e i programirao mu daljinsko, tako da sada koristi rezervi da pokrene motor a ovaj drugi za daljinski.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 00:22h

Postovani...ja to nista ne znam i ne razumem se
Ako ima neko u blizini Smedereva pa da mi to odradi bio bi veoma zahvalan..to programiranje sa drugim kljucem od drugog auta,sta kako sve je to nesto meni zamrseno

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8371
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 01:21h

Probaj u Ford auto servisu Matić iz Radinaca. Pozovi možda imaju i polovni ključ.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 02:06h

Ovo ne razumes, i zamrseno ti je, a hteo si da povezujes dodatni uredjaj?

Ajd ovako...
Daljinac se samo nalazi u istom kucistu u kome je i kljuc.
I apsolutno nikakve veze nema sa paljenjem auta, bravama...
On samo salje signal da se otkljucaju/zakljucaju vrata. Nista manje, nista vise.
Mogao bi da tu elektronikicu spakujes u kakvo god hoces kuciste, i da uopste ne bude u kljucu i dalje bi radila.

I to moze da uradi bilo koji fordov daljinac, ako se uprogramira u auto (mozes da programiras najvise 5 daljinaca koliko me secanje sluzi).

Da bi mogao da programiras daljinac, neophodan ti je kljuc koji moze da upali auto. Takav imas.
Tim kljucem izvedes proceduru programiranja koja je opisana (das kontakt, skines na poziciju 1, ..., i na kraju stisnes bilo koji taster na tom daljincu sa polovnog kljuca).

U polovnom kljucu se nalazi i jedna staklena cevcica, koja je deo imobilajzera (blokade motora).
Nju moras da izvadis iz polovnog kljuca (sto nije neka nauka), posto ako ga budes nosio kao privezak, imaces dve takve cevcice (jednu u svom kljucu kojim palis auto, i jednu u ovom polovnom) u blizini brave volana gde se nalazi citac, pa citac nece moci lepo da procita.

Na kraju odfikaris mac (metalni deo), cisto da ti ne bi smetao, a ionako nicemu ne sluzi, posto ne mozes da njime otkljucas ni jednu bravu koju imas.

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 05:21h

Lepo objašnjeno Bole...Hvala veliko
Sad mi je sve jasno,šta i kako
Probam ovih dana pošto je auto na velikom i malom servisu servisu
Ipak veliko hvala...dužan sam pivo 🍻

mbole

Poruka od mbole » ponedeljak, 30. sep. 2024. u 14:49h

Zaboravih da napomenem..
Trazi polovan kljuc sa daljincem za forda priblizno tvog godista, i istog tipa kljuca (okrugli/ravni).
Nisam siguran da li su nesto menjali vremenom.

Ne bi bilo lose da nabavis barem jos jedan kljuc, koji bi mogao da upali auto.
Cisto da ne razvaljujes sve redom ako slucajno izgubis ovaj.
Nazalost, posto imas samo jedan, morace da ti uprogramira imobilajzer neki servis.
Da imas dva funkcionalna, mogao bi i sam.
Idealno je da imas tri. Jedan kod tebe, drugi kod zene/sina, treci u fioci kod kuce.
Ako izgubis neki, kupis blanko kljuc i sam ga uprogramiras. Kljucar ti samo nareze mehanicki deo sto je jeftino.

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » petak, 4. okt. 2024. u 15:32h

Forumaši....ima li ko šemu instalacije centralne brave za ford fokus mk1...plsss i veliki pozz za sve
Mnogo mi traze para za drugi kljuc,narezivanje istog i uperivanje na moju centralnu tako da ce morati da bude zahvat sa ovim čajna modulom za daljinsko zaklnucavanje samo nikako i nigde ne mogu da nadjem semu gde i kako ide koja zica....na puntu2 i na xsara picassu sam ja tk sam odradio ali ovde nikako ne mogu da nadjem koja je zica za sta...i da...mislio sam sve to da upakujem u suvozaceva vrata modul daljinskog da prespojim

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » petak, 4. okt. 2024. u 16:18h

Jel to restilizovani fokus ili ne? Zato sto sam ja to isto radio na restilizovanom i imas ovde sve kompletno objasnjeno: viewtopic.php?f=58&t=21435

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » petak, 4. okt. 2024. u 16:26h

To je fokus mk1,2001g...ima zute zmigavce u branicima prednjim...ne verujem da je restajling...ima ovde na forumu u ovoj temi slike kakk sve to izgleda,čajna modul i modul u autu

mbole

Poruka od mbole » petak, 4. okt. 2024. u 18:54h

Uparivanje na centralnu radis sam. Ne treba ti niko za to. I ne mozes apsolutno nista da zeznes, sve i da uradis nesto pogresno, samo nece raditi daljinsko, koje i onako ne radi.
Uparivanje za blokadu motora.. e to vec mora servis, posto imas samo jedan kljuc.

Usput.. koliko ti to mnogo traze?
Blanko kljuc na aliju je reda 6-7 evra.
Narezivanje ne verujem da moze da kosta vise od 10-tak.
Povezivanje sa centralnom radis sam (daljinsko otkljucavanje/zakljucavanje). Nemoj bezveze za to da ti uzimaju pare.
E jedino kodiranje imobilajzera ume da bude poskupo.

Sto ne uzmes polovan kljuc, i odradis ovo sto sam napisao gore (iscupas cevcicu i odseces mac, isprogramiras sam, pa ga koristis kao privezak)? Kosta te samo koiko polovan kljuc, sto ne bi trebalo da je bilo sta mnogo.
Ili kupi sa alija jedan za 6-7 evra, i urardi isto sto i sa polovnim.
Dobices isto sto i sa kineskim modulom, samo mnogo jednostavnije, ne postoji mogucnost da spalis auto, plus, kineza mozes i da prodas.

No.. ako si bas navalio...

Samo godina proizvodnje nije dovoljna. Neophodan je i mesec, posto ford obicno menja stvari u avgustu, ali na el insalcijama ume da ima po nekoiko revizija godisnje.
Pa onda jos da auto ima ovo il ono....
Moras da iscitas ceo datum proizvodnje iz broja sasije (ima po netu dekodera, ili posalji ovde pa cemo procitati).

Evo ih komplet seme za 2001 i 2002, pri cemu je 2002 ustvari od 1. avgusta 2001 na dalje

https://mega.nz/file/mYVjyYaQ#M5dIntwHn ... 7lnu3EMwzI
https://mega.nz/file/7QtjRICa#LD4kz2klO ... nk_g5dp8bU

dejanaries1977

Poruka od dejanaries1977 » subota, 5. okt. 2024. u 15:38h

Hvala svima na pomoci i prenesenom znanju.Uspeo sam da povezem sve kako treba da čajna daljinac,otkljuca,zakljuca i otvaranje gepeka posto daljinac ima tri tastera.Zdravi bili.Živeli 💪🍻

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 5. okt. 2024. u 16:10h

Kakva komplikacija oko najprostijeg mogućeg problema.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

mbole

Poruka od mbole » subota, 5. okt. 2024. u 22:50h

Zasto to sebi radis.. samo ti znas.. :)
Al.. tvoj auto... Tvoja stvar