Prije nego postavim pitanje izvinjavam se ako negdje vec ima tj. ako je vec neko ovo pitanje postavio. Ovako u pitanju je mondeo mk3 karavan iz 2002 ghia tj moja masina

. Nekoliko sijalica u dashboardu (tabli) mi je krepalo tako da mi je trenutno osvjetljen obrtomjer i temp vode ostalo je u tami. Kontam sad jedan dan da se zaletim i to izmjenjam sve. Narucio bih sa ebay-a led sijalice pa kad vec skidam da fino to izmjenim sve i miran. Takodje bi zamjenio sijalice u za osvjetljenje kabine koje su trenutno svijetle onom zutom mrtvackom bojom

. Takodje imam jedno svjetlo iznad zadnje klupe i jos jedno u gepeku takodje na krovnom tapaciringu. Pored toga zamjenio bih sijalice za osvjetljenje nogu ispod kao i sijalice za osvjetljenje zadnje tablice. Znaci da narucim sve odjednom i gotovo. Sve sto mi treba je model tj tip navedenih sijalica. Svaki link, ili ako vec neko zna kakav podatak je dobrodosao. Hvala unapred.
Evo jos jednom spisak da bude lakse:
1. Sijalice u kmh tabli (dashboard)
2. SIjalice za osvjetljenje kabine
3. Sijalice za osvjetljenje nogu (napred)
4. SIjalice za osvjetljenje reg tablica (nazad).
Update: Evo uspio sam naci samo sto je ovaj set skup al ima slika sa oblikom i koliko mm tj velicina sijalice.Mozes se naci dosta jeftinije pojedinacno.
http://www.ebay.com/itm/9x-LED-lamps-In ... vM&vxp=mtr