zadnji srednji pojas
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
zadnji srednji pojas
Надам се да сам поставио тему где треба. Имам проблем са задњим појасом онај у средини.Некада се лепо повуче а некад неће никако.покушавао сам некако да га поправим али безуспешно.Јер оно што могу је само да отворим ону пластику горе и то је то.Некад када неће нема шансе да се повуче ма колико год да га вучеш. После 20 минута сам се наместиоо али то је било само једном. Зна ли неко како да средим овај проблем?? 

Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
Šifra ,,Kuku meni,kuku tebi ''
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Re: zadnji srednji pojas
Da bi taj pojas pravilno funkcionisao levo zadnje sedište mora da bude korektno zatvoreno, to jest dugme kojim otpuštaš to sedište mora da bude potpuno podignuto i da se ne vidi crvena linija na kućištu istog (kada je sedište vraćeno u normalan položaj).U protivnom automatski se blokira srednji pojas.Ponekad se desi da to dugme pri vraćanju sedišta ne zauzme pravilan položaj mada imaš utisak da je sedište zabravljeno.
Verovatno je kod tebe to u pitanju.Ja sam imao isti problem.Bravica koja zatvara zadnje levo sedište se u stvari ne podigne dovoljno i ne zabravi ga potpuno.
Verovatno je kod tebe to u pitanju.Ja sam imao isti problem.Bravica koja zatvara zadnje levo sedište se u stvari ne podigne dovoljno i ne zabravi ga potpuno.
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ja taj problem resavam tako sto zamanem sedistem ko sivonja, uvek se lepo zatvori 

Fiesta!!
- Lale
- Domacin foruma
- milan_gt
- Poruka: 11706
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
ja sam stavio dva kruga izolir trake oko onih metalnih klinova gde se nasloni zadnjih sedista uklapaju jer uvek tu ima malo vise zazora pa hoce da lupkaju malo sedista kad niko ne sedi..bar je meni sad dosta tisi unutra posle te operacije..
- shakal_86
- Poruka: 437
- Član foruma od: petak, 6. jan. 2012. u 10:01h
Код мене можеш да лупкаш колико хоћеш ништа не помаже кад хоће да ради ради кад неће неће.мада можда је онда због тог дугмета за затварање јер то дугме много се тешко претиска када хоћеш да обориш седиште. Мада покушаћу ово што милан ради можда успе.
Menjam fiću sa kukom za peglicu sa kukom.
- Lale
- Domacin foruma
Probaj bravicu od sedišta da šrafcigerom maksimalno gurneš u krajnji položaj,a to joj upravo nedostaje da bi otkočila srednji pojas.
- dule0911
-
- Poruka: 13654
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
E vidis i meni su lupkala dok nisam poceo da primenjujem gore opisanu tehniku. Od tada nista. A bas je ono sto lale kaze, ne vrati se do kraja i zato i lupka. Bar kod mene.milan_gt piše:ja sam stavio dva kruga izolir trake oko onih metalnih klinova gde se nasloni zadnjih sedista uklapaju jer uvek tu ima malo vise zazora pa hoce da lupkaju malo sedista kad niko ne sedi..bar je meni sad dosta tisi unutra posle te operacije..
Fiesta!!
- Boban_92
- Poruka: 358
- Član foruma od: ponedeljak, 9. jul 2018. u 15:19h
Људи, блокирао ми је задњи средњи појас. Спуштао сам задња сједишта ради увећања запремине пртљажника, а сад не могу да подигнем сједиште. Шта да радим?
P.S. Углавном, када опустим појас, неће да се врати.
P.S. Углавном, када опустим појас, неће да се врати.
Ford focus mk1, 1.8 TDdi - 66 kW
(2018-2021)
Ford mondeo mk4 1.8 TDci - 92 kW
(2020-2022)
BMW E60 3.0d -160 kW (2022-...)

Ford mondeo mk4 1.8 TDci - 92 kW

BMW E60 3.0d -160 kW (2022-...)
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
- Lale
- Domacin foruma
@Boban 92: Da li si proverio ovo što je napisano u postovima iznad o bravici sedišta?Ako je to uredu, onda je verovatno ovo što je Bole napisao.
- mbole
- Poruka: 14899
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Cekaj...
Ako ne mozes da podignes sediste, pojas i treba da bude blokiran (ko sto pise gore).
Al sto ne mozes da podignes sediste?
Ako ne mozes da podignes sediste, pojas i treba da bude blokiran (ko sto pise gore).
Al sto ne mozes da podignes sediste?
Djak pesak 

- Lale
- Domacin foruma
Ako je bravica ostala nedovoljno zatvorena, mehanizam pojasa moše samo da uvlači pojas, ali njegovo izvlačeje je zablokirano i tada kad spusti sedište pojas se dodatno još malo zategne, ali kada podižeš sedište sada zategnut pojas ne može da se otpusti i ne dozvoljava da sedište vratiš savim nazad,jer mehanizam ne otpušta pojas.U tom slučaju vratiti mehanizam bravice u korektan položaj i pojas se odbravi.
-
- Poruka: 21
- Član foruma od: sreda, 20. dec. 2023. u 16:28h
Isti problem imam , 5. pojas ne mogu nikao da izvucem. Da li neko ima neki predlog kako bi se to moglo resiti?