Mondeo mk3 zamena kilometar sata
-
- Poruka: 111
- Član foruma od: petak, 10. sep. 2021. u 20:49h
Mondeo mk3 zamena kilometar sata
Pozdrav drugari,
Pitanje - da li mogu umesto svog cajgera na mondeu 2001. benzin da stavim onaj od ristajlinga, sa svim onim kao hromiranim prstenovima i temperaturom na kojima su cifre? Pretpostavljam da je džek isti. Da napomenem da je moj automatik, ima li veze i to ili ne? Zamenio bih jer mi se pojavile mrlje neke na oba ona zelena displeja, pa kad već rešim da skidam, umesto da rešim displeje da bar stavim onaj lepši od ristajling modela?
Pitanje - da li mogu umesto svog cajgera na mondeu 2001. benzin da stavim onaj od ristajlinga, sa svim onim kao hromiranim prstenovima i temperaturom na kojima su cifre? Pretpostavljam da je džek isti. Da napomenem da je moj automatik, ima li veze i to ili ne? Zamenio bih jer mi se pojavile mrlje neke na oba ona zelena displeja, pa kad već rešim da skidam, umesto da rešim displeje da bar stavim onaj lepši od ristajling modela?
Mondeo Mk3 2.0 107kw
Focus Mk1 TDDI 1.8 55kw, RIP

-
- nikola_focus
- Poruka: 1481
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Re: Mondeo mk3 zamena kilometar sata
Ako ti je od ikakve pomoci, na Focusu to moze a nekako se namece da moze i na Mondeu. Tesko da su radili drugaciju instalaciju pre i posle restylinga, jedino sto je automatik pa da ima neku dodatnu varijantu ali ne bih rekao da je taj slucaj.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Hvala na odgovoru, to i budi sumnju što je automatik, na ristajling modelima na displeju piše i u kojoj je brzini automatski menjač, dok na mom ne piše. Doduše ni ti menjači nisu isti, da li ima veze ili ne, ne znam. I da li je uopšte kilometar sat na ristajlingu isti za manuelca i automatika, tj pokazuje li displej na manuelcu u kojoj je brzini menjač ako se isti instalira na mondea sa automatskim menjačem? Bem li ga 
Mondeo Mk3 2.0 107kw

- nikola_focus
- Poruka: 1481
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Sta znam, trebalo bi da pokazuje ono sto mu komp kaze. Mislim da table tih godina generalno nisu bile u toj meri personalizovane, u smislu da ne mozes tek tako da odsrafis jednu i usrafis drugu. Tek kasnije je to krenulo sa dodavanjem raznih opcija u samu tablu pa je i sama zamena postala malo komplikovanija. Ako ti se ne zuri, sacekaj jos malo, mozda se neko ko ima iskustva sa tim javi ili zovi prodavca i pitaj da je vratis ako nesto ne stima kako treba, nema ti druge.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
mondeo restilizacija ima CAN komunikaciju dok pre restilizacije nema CAN komunikaciju, s'toga nisu međusobno kompatibilni bez zamene kompletne instalacije.
Tako da osuđen si da tražiš odgovarajuću za model pre restilizacije.
Tako da osuđen si da tražiš odgovarajuću za model pre restilizacije.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
E jbg
Hvala presedniče na vrlo jasnom odgovoru
Hvala presedniče na vrlo jasnom odgovoru
Mondeo Mk3 2.0 107kw