Ako kažeš da je aparat pokazao 0.125 W i dete iz šestog razreda osnovne koje zna relaciju P=U*I će ti reći da je to nemoguće.
Prvo što nijedan aparat ne meri snagu nego struju. Tako da nije mogao da pokaže 0.125 W.
Drugo što je 0.125W u stvari potrošnja struje 0.008A na 12V.
Treće što nijedna dioda ne troši toliko malo struje, osim difuzne. Ultrabright diode u traci troše minimum 0.030 A po segmentu, segmenti su vezani paralelno. Ako ima 12 dioda to je 4 segmenta, po prvom Kirhofovom zakonu ukupan zbir struja je 4*0.030 A što je 0.120 A, što znači druže da ti ne znaš ni unimer da koristiš i da ampere čitaš kao vate

daljom računicom koja kaže 12 V / 0.120 A dolazimo od snage od 1.44 W.
Četvrto, ne možeš nikoga ubediti da 12 dioda sija kao kratko svetlo. Skini osigurač za jedno kratko svetlo, pa onda upali farove, tako da ti u jednom faru gori kratko svetlo a u drugom samo te diode i videćeš i sam da je razlika kao nebo i zemlja, posebno kad je sunčan dan.
Ili idi na tehnički da ti luksometrom izmere intezitet svetlosti iz jednog fara sa tim diodama. Diode iz tog silikonskog štapa po komadu emituju 3000 mcd, što je 3 lumena, 12 * 3 = 36 lumena po faru umesto zakonskih 200. I ja sam pored pandura prolazio sa neregistrovanim autom i bez vezanog pojasa pa me nisu zaustavili, to ne znači da nisam kršio zakon.
Ja prvi vozim sa dnevnim svetlima, ali sa 63 diode po faru, ukupne jačine 400 lumena po faru. Iako sam iznad zakonskog minimuma, po sunčanom danu se to ne vidi, pa palim kratka svetla, jer ne vozim Audija sa fabričkim dnevnim svetlima i ne bih da trošim vreme i živce da me šalju na vanredni tehnički na merenje. Ali ovo sa nekoliko dioda je stvarno smešno.