Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Ford Focus svt look farovi

Spoljašnje uredjivanje.
Odgovori
Avatar korisnika
zx3
Poruka: 264
Član foruma od: nedelja, 12. okt. 2008. u 21:02h
Lokacija: Požarevac

Ford Focus svt look farovi

Poruka od zx3 » nedelja, 19. okt. 2008. u 00:34h

Kako od običnih farova na Fokusu napraviti farove kao na Američkom SVT fokusu. Ovo sam video na jednom sajtu ali posle ga nisam našao tako da sam morao sam da se snalazim. Ovo je za fokusa ali verujem da može da se primeni i na druge automobile.
Potrebno:
-Sprej crni ( ili u boji po želji).
-Silikon crni ( da bi se bolje uklopilo u fabrički izgled).
-Vodena šmirgla.
-Prajmer za plastiku

Da bi se izvadili farovi potrebno je demontirati srednju rešetku na kojoj stoji znak Ford.
1. skinuti plastiku odšrafljivanjem 3 plastična šrafa prestavljeni crnim tačkama.
2. skinuti srednju rešetku odšrafljivanjem 3 šrafa prestavljeni zelenim tačkama
3. far je pričvršćen sa 4 šrafa, crvene tačke, prva 3 se vide odozgo dok se četvrti nalazi ispod fara ,prestavljen strelicom, i mora da se zavuče ispod auta da bi mu se prišlo( za taj četvri nisam znao pa sam se namučio dok ga nisam našao)
4. iskopčati buksne iz fara i polako izvući far napolje.
Slika

5. kada ste izvadili far napolje možete izvaditi sijalice da se ne bi oštetile (ja sam izvadio za svaki slučaj)
6. primetićete da je prednje staklo (tad sam saznao da je to prozirna plastika a ne staklo) i zadnja crna plastika pričvršćena crnim silikonom, ja sam ga zagrevao fenom za skidanje farbe i polako odvajao ova dva dela šravcigerom. To je u celoj priči i najteži i najduži deo posla budite pažljivi i strpljivi da ne bi jedan od ova dva dela pukao.
Slika

7. kada ste razdvojili ova dva dela ostaje vam crna plastika (zadnji deo fara) gde vam stoji sijalica i prednja prozirna plastika u kojoj je zašrafljena plastika koju treba ofarbati.
8. zelene tačke pokazuju gde su mali šrafčići zvezdastog tipa, može da posluži i glinarica da se odšrafe.
Slika
8. sada imate deo koji treba ofarbati. Ošmirglajte ga vodenom šmirglom.
9. prvo nanesite primer za plastiku ima isto u spreju (ja ga nisam koristio, pa sam morao posle da demontiram i ponovo da farbam) čekajte da se osuši piše na boci koliko treba oko 30 min, zavisi kakav ste uzeli. Onda se prelazi željenom bojom ja sam koristio crnu, i sačekati da se boja dobro osuši (znači jedno 12 sati u mom slučaju).ovo je važno jer sam ja požurio pa mi se farba razmazala kad sam pokušao da namontiram nazad.
Slika Slika
10. dok čekate da se osuši boja skinite stari silikon koliko god možete jer to treba ponovo da se zalepi i mora da dihtuje da ne bi se u farovim stvarala kondezacija.
11. kada budete novoofarbanu plastiku vraćali u prednji deo fara budite ekstra pažljivi jer ako se ogrebe nazad na farbanje.
12. tamo gde je bio stari silikon nanesite novi, poželjno je da se malo prosuši 10 do 15 min. pre sastavljanja kako bi bolje uhvatio.
13. polako spojite far i učvrstite ga ( ja sam koristio štipaljke) i ostavite da se osuši silikon je suv kroz 24 časa ja sam sve to uradio prvi dan pa sam sutra krenuo na ponovo sklapanje auta.
14. vratiti sve na svoje mesto i diviti se svom radu.
Ovakvi farovi koštaju oko 150 evra da se kupe ja sam prošao sa 400 din pa vi procenite sami?! Evo i slike posle. Nadam se da ću ovim pomoći i drugima u sličnim projektima.

Slika
Ma samo da je turbo pa nek je i dizel.

Odgovori

Povratak na „Styling eksterijera“