Ogrebotine, poliranje, farbanje
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
Ogrebotine, poliranje, farbanje
Auto mi je pun manjih i vecih ogrebotina od parkiranja, grana, obesnih prolaznika... Krof i hauba imaju dosta nagrizotina od pticjeg izmeta.
Moze li preporuka dobrog i postenog majstora koji bi realno procenio sta da se radi i po kojoj ceni? Moze i savet za "uradi sam" varijantu?
Moze li preporuka dobrog i postenog majstora koji bi realno procenio sta da se radi i po kojoj ceni? Moze i savet za "uradi sam" varijantu?
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Re: Ogrebotine, poliranje, farbanje
nema varijanta uradi sam za takve stvari..
sent from white land..
sent from white land..
- Vladan
Znaci ozbiljno skupo.milan_gt piše:nema varijanta uradi sam za takve stvari..
sent from white land..
- milan_gt
takvo nesto ne moze da se 'flekuje' a da izgleda lepo, dakle ceo krov, celo krilo, ceo branik i slicno..
- shizenjeludenje
- Poruka: 18
- Član foruma od: subota, 31. dec. 2011. u 00:28h
a gde mogu da se srede te sitnije ogrebotine u BG?
tuga, seta, bol i ribizle
- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Nadji majstora sto zna da usprica deo koji je ostecen.Znaci ako je malo ogrebano krilo ne da fabra celo nego samo mesto gde je ostecenje.
- Vladan
A oni kao flomasteri, paste, folije, ...?
- dax92
-
- Poruka: 7625
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Flomasteri su za decu da pisu po papiru, paste ne mogu bas sve ogrebotine da skinu, a ako hoces foliju, moras da radis pripremu za farbanje.
Poslednja izmena: dax92, na dan ponedeljak, 19. mar. 2012. u 21:26h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- milan_gt
dela se manite prskanja spricanja i flomastera..
dax me pretece
dax me pretece

- Vladan
Meni je problem sto svuda ima po nesto malo, a farbanje je sigurno EUR100 po delu ili ceo auto sigurno EUR500 - 1000.milan_gt piše:dela se manite prskanja spricanja i flomastera
A ako uzmem original boju u Grandu? Prodaju kit za samozamazivanje, teglicu boje i valjda lak, za oko 1000din, a sprej oko 2000?
Ako se zamaze original bojom po ogrebotinama i ispolira ceo auto, i urade sve potrebne pripadajuce radnje, zar ne bi trebalo to fino da se utopi?
Poliranje celog auta ovde u komsiluku je 6-7 hiljada, znaci za EUR100 - 150 dobijem auto u originalnoj boji, bez vidljivih ogrebotina.
Koliko je u stvari vidljivo to sto "ne moze", da li ima negde neka slika?
- milan_gt
to jeste najbolje resenje za tebe ali ostace ti neravnine od ogrebotina i bice ti auto malo saren..
sent from white land..
sent from white land..
- mbole
- Poruka: 14954
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ajde ovako.Uzmes ti tu teglicu i spremis gajbu pivaVladan piše:A ako uzmem original boju u Grandu? Prodaju kit za samozamazivanje, teglicu boje i valjda lak, za oko 1000din, a sprej oko 2000?
Ako se zamaze original bojom po ogrebotinama i ispolira ceo auto, i urade sve potrebne pripadajuce radnje, zar ne bi trebalo to fino da se utopi?

Dogovorimo se jedan vikend (ne moze ovaj, vec imam zakazano druzenje sa stolarskim forumom, ni sledeci jer mi je zeni rodjendan, al posle toga biraj), dodjes do Bataje, izvucemo polirkom sta moze (imam vise nego pristojan alat za te poslove). Ono sto ne moze da se izvuce polirkom, popunimo tom bojom, sacekamo da lepo osusi (a trebalo bi da susi jako brzo), poravna se smirglom (vrlo finom smirglom, znaci 1500-2000), ispolira nakon toga i teraj.
Naravno ovo je sve pod uslovom da su u pitanju samo ogrebotine. Ako imas nekih krupnijih problema to vec mora da radi neki ozbiljan majstor.
Nije prvi put da radim ovo, i uvek je rezultat bio takav da se bas nista nije primecivalo (naravno ako je boja pogodjena kako treba).
Djak pesak 

- Vladan
E, hvala za ponudu i ideju, videcu kako budem s vremenom, posto je meni to glavni problem pa mi je lakse da ostavim kod masjstora i dodjem da pokupim kad mi zakaze. U svakom slucaju, i ako ne odradimo majstorisanje, pivo cemo jednom popiti.mbole piše:Ajde ovako.Uzmes ti tu teglicu i spremis gajbu pivaVladan piše:A ako uzmem original boju u Grandu? Prodaju kit za samozamazivanje, teglicu boje i valjda lak, za oko 1000din, a sprej oko 2000?
Dogovorimo se jedan vikend (ne moze ovaj, vec imam zakazano druzenje sa stolarskim forumom, ni sledeci jer mi je zeni rodjendan, al posle toga biraj), dodjes do Bataje, izvucemo polirkom sta moze (imam vise nego pristojan alat za te poslove). Ono sto ne moze da se izvuce polirkom, popunimo tom bojom, sacekamo da lepo osusi (a trebalo bi da susi jako brzo), poravna se smirglom (vrlo finom smirglom, znaci 1500-2000), ispolira nakon toga i teraj.
Naravno ovo je sve pod uslovom da su u pitanju samo ogrebotine. Ako imas nekih krupnijih problema to vec mora da radi neki ozbiljan majstor.
Nije prvi put da radim ovo, i uvek je rezultat bio takav da se bas nista nije primecivalo (naravno ako je boja pogodjena kako treba).
- mbole
- Vladan
Ne, ali tad je ono rodbina, tazbina, ...mbole piše:Opusteno, ne radis valjda i subotom i nedeljom?
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
Zato ja nemam tazbinu, a i ne radim vikendom, pa eto mene jedan vikend Bole... 

- milan_gt
rekekeke.. 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Hocu i ja,ali moj je vise za farbanje,nego za poliranje..pa ako mozemo nesto da sredimo... 

- mbole
No problemo.totti piše:Zato ja nemam tazbinu, a i ne radim vikendom, pa eto mene jedan vikend Bole...
Ma napravimo prolecno radno okupljanje u Bataji

To vec, niti imam cime, niti bas umem.Dusan64 piše:Hocu i ja,ali moj je vise za farbanje,nego za poliranje..pa ako mozemo nesto da sredimo...
Djak pesak 

- dax92
-
Ja sam za.
Imam one ogrebotine jos od letos...

Imam one ogrebotine jos od letos...
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- totti
- Poruka: 8536
- Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h
- mbole
Da ne mislite da sam vas zaboravio 
Evo ovaj vikend sam jos zauzet, zena puni... hmmmm ... 28
, mislim 28-og je napunila... 30 (al HEX, kako ono bese "najbolje zenske godine su onih 15 izmedju 25 i 30"
)
Nego sad ozbiljno.
Ako ce odjednom da nas se skupi vise, sto nije lose, jer ima cekanja da se osusi eventualno popunjavanje ogrebotina, pa za to vreme moze da se radi nesto drugo, to ne bih mogao da organizujem ovde. Zivim u stanu, na 4. spratu, a neophodna je struja (parking je prilicno daleko, pa je slozeno i pozajmiti struju od komsije iz prizemlja). Kod drugara u garazu mogu da odem sa jednim, al shvatate da bi bilo prilicno neumesno da mu dovedem komplet drustvo.
Elem, ako neko ima dvoriste (ne mora garaza vec je lepo vreme), a voljan je da se igramo u drustvu, ja cu da donesem alat pa da to odradimo. Neka moja procena je da za dan mogu da se odrade 2 auta. Mozda moze i vise, samo zavisi koliko je izgrebano.

Evo ovaj vikend sam jos zauzet, zena puni... hmmmm ... 28

Nego sad ozbiljno.
Ako ce odjednom da nas se skupi vise, sto nije lose, jer ima cekanja da se osusi eventualno popunjavanje ogrebotina, pa za to vreme moze da se radi nesto drugo, to ne bih mogao da organizujem ovde. Zivim u stanu, na 4. spratu, a neophodna je struja (parking je prilicno daleko, pa je slozeno i pozajmiti struju od komsije iz prizemlja). Kod drugara u garazu mogu da odem sa jednim, al shvatate da bi bilo prilicno neumesno da mu dovedem komplet drustvo.
Elem, ako neko ima dvoriste (ne mora garaza vec je lepo vreme), a voljan je da se igramo u drustvu, ja cu da donesem alat pa da to odradimo. Neka moja procena je da za dan mogu da se odrade 2 auta. Mozda moze i vise, samo zavisi koliko je izgrebano.
Djak pesak 

- dax92
-
Ako ste raspolozeni, ja imam dvoriste, garazu, struju, i sve sem alata i farbe. Moze se naredjati 5-6 kola bez problema.
Samo da nabavim farbu (sto bih mogao i sutra da narucim verovatno), i lak.

Samo da nabavim farbu (sto bih mogao i sutra da narucim verovatno), i lak.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Da se prijavim i ja za to grupno trljanje.... ovaj mislim poliranje
Imam i ja dvorište, imam i pastu, ne tražim vrhunski rad, biće mi dovoljno jedno brzinsko poliranje, čisto koliko da izvučem mikronske ogrebotine od čišćenja snega zimus.

Imam i ja dvorište, imam i pastu, ne tražim vrhunski rad, biće mi dovoljno jedno brzinsko poliranje, čisto koliko da izvučem mikronske ogrebotine od čišćenja snega zimus.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dax92
-
A jel imas mesta u dvoristu, posto sam cuo da si poceo da ostavljas skoljke svuda okolo?! 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT