Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Felne

Spoljašnje uredjivanje.
Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Felne

Poruka od Markedjani » sreda, 19. feb. 2014. u 08:15h

nesholo1986 piše:Po tvojim standardima je mozda frik, po necijim drugima je mozda vrh! Dakle sto se tice modifikovanja kola NE POSTOJE JASNA PRAVILA I STANDARDI, stvar ukusa, meni se recimo svidja kad mali auto ima nabildovan i rasiren izgled, a stock mi je sranje. Slike koje si postavio nemaju veze sa vezom i cisto su preterivanje.. I ja i dalje tvrdim da je tvoj auto dosadan do neba, mozda kad budem imao 75 god se odlucim za nesto slicno. Za spojler hvala, ali nedovoljno je sirok, min 3 metra mora da strci. Uzdravlje
Nista onda,uzivaj u svom super interesantnom vozilu a mi cemo da nastavimo da vozimo super dosadna vozila.

@D_M
Moze 16 ali ne sire od 7j (u vrh glave 7.5j ali mozda ce to napred praviti problem) i et recimo ne manji od 30... guma barem 195/45-16,nista vece od toga.

Poslato sa francusko kineskog krša koristeći Tapatalk.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

brabas
Poruka: 486
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h

Poruka od brabas » sreda, 19. feb. 2014. u 10:42h

Ono što najviše volim na ovom forumu je odsustvo kič fazona pri sređivanju automobila. Dobro, zaluta sa vremena na vreme neki omladinac sa idejama u pogrešnom smeru ali ne dobije podršku za takve ideje. Da je drugačije odavno bih prestao da pratim forum.

D_M
Poruka: 5
Član foruma od: ponedeljak, 17. feb. 2014. u 23:39h

Re: Одг: Felne

Poruka od D_M » sreda, 19. feb. 2014. u 11:49h

@Markedjani hvala na odgovoru.

Послато са GT-I9100 уз помоћ Тапатока

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 19. feb. 2014. u 17:22h

Ljuti se ti kolko oces, al rodjace ovo izgleda uzasno.

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 19. feb. 2014. u 19:08h

Ajd nek neko kaze da mu se svidja lol
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » sreda, 19. feb. 2014. u 19:48h

nesholo1986 piše:Bice slika sa ispravljenim tockovima sutra. Napred je jos izbacenije thumbsuph Sve je stvar ukusa..
Nazad i nekako al ako napred strci, a verovatno strci pola gume van ruba, onda ne treba trositi reci koliko to nije to.. Ako se felna istura do ruba ili malo preko sa razvucenom gumom to se radi distancima ili razlicitom jotazom napred/nazad a ne ovako, posto su rubovi razliciti, nije ovo nikakav fazon, felne jednostavno ne odgovaraju tvom automobilu i to je to, a vidim mnogi prave ovu gresku gde im nazad tockovi dodju do ruba al napred strce ko piletu sise.. Spustiti ga ne mozes a bez spustanja je totalno nedorecen, nista ruzno thumbsuph Inace sama felna kako si je odradio bi mogla proci, vidim da ti je cilj da upadas u oci, u svakom slucaju i to bih licno drugacije odradio al OK..
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » četvrtak, 20. feb. 2014. u 00:52h

macaneli piše:Ajd nek neko kaze da mu se svidja lol
meni se svidjaju ali ne na tom autu...totalni promasaj thumbsuph (ako se prica o crno crvenim felnama - onoliki falc obojiti u crno a-a)
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

nesholo1986
Poruka: 57
Član foruma od: sreda, 28. apr. 2010. u 12:24h

Poruka od nesholo1986 » četvrtak, 20. feb. 2014. u 01:46h

Nebitno, kako god, svako bi odradio po svom ukusu, ja volim ovaj nabildovani izgled, nefabricki,nestandardni. Forumasi su ocigledno stariji tako da im je ovo neozbiljno za porodicni auto. Meni styling predatavlja zabavu i svakako cu nastaviti da se igram. Nema potrebe za uvredama i recima kao sto su freak i sl. Velika vecina obicnih ljudi nisu strucnjaci kao forumasi ovde pa im se iz "neznanja" cak ovo i dopada. Styling je zanimljiva stvar jer svako kolima daje svoj licni pecat, u svetu ljudi brdo novca trose na razne modifikacije automobila, i svako izrazava ideje na svoj nacin. Ujedno je ovo i moj posledni post. Poz svima :ford:
Samo Styling Srbiju Spasava

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 20. feb. 2014. u 02:48h

Ne vidim po čemu je Fiesta s kraja 90ih mnogo interesantnija i manje dosadna od desetak godina mladjeg Focusa. Jel to samo zbog felni i spojlera? Ovo me podseća na napumpavanje silikonima neke uboge polupismene devojke, džaba grudi kad na kraju dana opet ne ume da se potpiše.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 20. feb. 2014. u 17:22h

hahahaha

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » subota, 22. feb. 2014. u 02:06h

ja sam mozda jedan od mladjih forumasa :)

postoje zilion lepih felni, bruka felni, ali je samo mali broj lepo na "tom autu" (npr neke 17" polirane kao ogledalo skupe u pm, lepe jesu al na Yugo..a-a :) )

u svakom slucaju thumbsuph trud, isprobavanje, ..
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » subota, 22. feb. 2014. u 16:02h

sto napadate decka kad je ovo stvarno fenomenalno :D
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » subota, 22. feb. 2014. u 16:30h

@ nesholo1986
A jaoj :eek:
Evo kako treba da izgleda tocak na fiesti :)
Slika

pelepop
Poruka: 159
Član foruma od: petak, 9. nov. 2012. u 12:51h

Poruka od pelepop » subota, 22. feb. 2014. u 16:32h

Kontam da svako ima pravo da izrazi svoje mišljenje, ali bilo bi fer da se na tome i završi.
Najmanje što zaslužuje je čestitka za uloženi trud, a o ukusima možemo da raspravljamo do iznemoglosti.

Sent from Android
Kom opanci tom i džeri.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » subota, 22. feb. 2014. u 16:58h

Pa svako je izneo svoje misljenje, a njemu se to nije svidelo I jos se uvredio

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 22. feb. 2014. u 17:23h

Slika
ili jos bolje BBS RM tocak
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 22. feb. 2014. u 18:10h

Softline,Diamond Cut,Zetec S felne,oz superturismo... 195/45-15 guma,spuštanje i to je to.

Ne vozi on Zetec S fiestu pa da izgleda namunjeno... u pitanju je obična mk4 restyle fiesta i generalno je nedefinisana što se tiče izgleda.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » subota, 22. feb. 2014. u 18:19h

hahahaha
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Zafirovski
Poruka: 12
Član foruma od: subota, 1. dec. 2012. u 21:36h

Poruka od Zafirovski » ponedeljak, 7. apr. 2014. u 18:55h

Slika

Zamolio bih vas nesto. Razmisljam da promenim felne i gume. Celicare na njemu su 13 a gume 175/70. Mislim da sam negde procitao da su to fabricke dimenzije. Iskreno ja volim kad je auto sto vise "fabricki", ali kad ga zagledam sticem utisak da su ovi tockovi ipak nekako premali. To se posebno primeti na zadnjim gde mi je rupa nekako velika i neispunjena. Stavio bih 14 jer mislim da bi mu lepse stajali. Posto se ne razumem bas, hteo bih da mi napisete dimenzije felni i odgovarajucih guma koji bi mu po vama lepo legli. Dali 14 ili 15? Sve drugo mislim da bi mu dalo tu neku brutalnu notu a to isto ne volim. Znaci treba mi nesto da napisem na listic i prosetam trgovine ovde kod nas pa da vidim dali mi i sta odgovara. Hvala unapred.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 7. apr. 2014. u 18:59h

185/60r14 ili 195/50r15, glasam za ove druge.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Zafirovski
Poruka: 12
Član foruma od: subota, 1. dec. 2012. u 21:36h

Poruka od Zafirovski » utorak, 8. apr. 2014. u 12:35h

Nasao sam kalkulator na netu, i ove dimenzije koje si mi preporucio se po njemu savrseno uklapaju. 185/60 R14 - otstupanje od orginalnih 0.52% t.e. 3mm, a 195/50 R15 - otstupanje 0.17% odnosno 1mm u dijametru. (preporucena otstupanja su do +- 2.5%). Ispada da se vizuelno nece nista promeniti sto se tice ukupne velicine tocka, tacnije dijametra. Mozda ja samo umisljam da bi mu veci tockovi bolje stajali. Ipak celicare bih maknuo svakako. Help!

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 8. apr. 2014. u 12:44h

Ko hoce da koristi skidol za felne moja preporuka je za Tre Pini paint remover, ima ga u farbari u bulevaru, blizu okretnice tramvaja kad se krene ka malom mokrom lugu. Nije skup, 500din je 0.75L.
http://www.ebay.it/itm/SVERNICIATORE-UN ... 0967676558

Nije previse agresivan, ali nije ni uzasno slab kao sranje zvao Beohemik Skid Boja, koja je mozda malo jaci nitro razredjivac u gustoj formi, bacene pare. Sa ovim italijanskim cu morati svaku felnu 2-3 puta premazati jer imaju nekoliko slojeva boje, ali makar boja nabubri i skida se lagano, sa Beohemikovim polu-proizvodom se nista ne skida, sem ako ste spremni da trljate i grebete kao blesavi, u tom slucaju je lakse uzeti zicanu cetku ili brusilicu sa zicom i zavrsiti posao brze i lakse.
Fiesta!!

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 8. apr. 2014. u 13:16h

Zafirovski piše:Nasao sam kalkulator na netu, i ove dimenzije koje si mi preporucio se po njemu savrseno uklapaju. 185/60 R14 - otstupanje od orginalnih 0.52% t.e. 3mm, a 195/50 R15 - otstupanje 0.17% odnosno 1mm u dijametru. (preporucena otstupanja su do +- 2.5%). Ispada da se vizuelno nece nista promeniti sto se tice ukupne velicine tocka, tacnije dijametra. Mozda ja samo umisljam da bi mu veci tockovi bolje stajali. Ipak celicare bih maknuo svakako. Help!
Samo sam naveo fabričke dimenzije za tvoj auto na tim veličinama felni, a veći točkovi tj. sa višom bočnom stranicom bi samo vizuelno možda bolje stajali (dubiozno, nekom se više sviđa nekome manje) ali ujedno bi mogli da prave probleme, zavisno od kombinacije sa felnama, oko praznog prostora do elemenata vešanja ili koruba... plus što bi se očitavanje pređene kilometraže i trenutne brzine promenilo u zavisnosti od razlike u prečniku točka, plus što se takva guma (najčešće) više uvija na opterećenju pa je i ponašanje vozila drugačije. Jedini pravi način da eliminišeš rupu u "popunjenosti" koševa je da spustiš auto, ali to povlači za sobom promenu u udobnosti i (naravno) smanjenje prohodnosti.

Čisto primera radi...
na 14" alu felnama: http://img8.imageshack.us/img8/1826/bme5c0020.jpg
na 15" alu felnama: http://img38.imageshack.us/img38/6871/bme5c0001.jpg
na 16" alu felnama: http://postimg.cc/image/j22z8hmmj/
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » utorak, 8. apr. 2014. u 13:18h

jesu i kod tebe smederevci bili u gostima na poslednjoj slici? hahahaha

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 8. apr. 2014. u 13:23h

Ne, ja sam preduhitrio SDrevce pa sam ukrao poklopce sam sebi. :P
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Styling eksterijera“