Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

sta koristite za pranje vozila

Spoljašnje uredjivanje.
totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Re: sta koristite za pranje vozila

Poruka od totti » nedelja, 23. nov. 2014. u 13:19h

macaneli piše: vidim da je ditejleri hvale
A pričaš da te šatro ne zanima detajling...:P:lol:

Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste neke plastične delove i niklovane lajsne na kolima.
Slika

macaneli
VIP
Poruka: 9928
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » nedelja, 23. nov. 2014. u 13:26h

milan_gt piše:bas tako, a kako se ova boca zove i gde da se kupi?
U italiji :D .Ako hoces donecu ti je u januaru kad dodjem na godisnji
totti piše:

Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste neke plastične delove i niklovane lajsne na kolima.
Ditejleri su mi i narucili par komada da im donesem,tako sam i saznao za to :.!.:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » nedelja, 23. nov. 2014. u 13:37h

totti piše:Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste ..... niklovane lajsne na kolima.
+1 thumbsuph
Potvrdjujem iz licnog iskustva.Suvise agresivna hemija
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. nov. 2014. u 13:54h

Sigurno nisu sva agresivna, zato sam i rekao da ne trazim najjeftinije, jer su to uglavnom kiseline.
Kompresor imam, tako da su svi predlozi dobrodosli, iako sam mislio za to da koristim neku manju rucnu prskalicu. Macaneli kad sednem na komp procitacu sta je to, ako valja da mi poneses :) Naravno ako neko predlozi dobro sredstvo, inace mi se ne isplati da te cimam.
Fiesta!!

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8307
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 23. nov. 2014. u 14:11h

Pošto sam ja malo starije generacije, može li neko da mi objasni postupak pranja automobila.
Mene su učili da uvek krenem od krova kako bi prljavština slivala niz auto i idem ka dole. Na ovom macanovom snimku i još nekim gledam, svi kreću od sajtni, tj odozdo.
ps. ovakvih prskalica sa drukalicom ima u poljo apotekama od malih tipa 0,5 pa do većih 5 litara, ima i većih sa crevom.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. nov. 2014. u 14:30h

E pa ovako neku rucnu prskalicu sam mislio. Ako nema kod nas da se nabavi, onda od preko :)
Lakse mi je to nego da vucem bocu sa sobom i da palim kompresor da bi je napunio itd.

Do sada sam koristio sistem 2 kofe i rukavicu, u jednu sipam sampon sa voskom, potopim rukavicu u tu kofu, skinem deo prljavstine, isperem u drugoj kofi koja je voda, pa onda sve opet. To je super za fiestu, male povrsine, nikad nije prljava, operem je zacas. Ali Mondea kad uzmem ili kombi, to traaaaje i smara, pogotovo jer su uglavnom braon boje kad krenem sa pranjem, pa treba da ispiram rukavicu zilion puta :D
Fiesta!!

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » nedelja, 23. nov. 2014. u 14:44h

Onda uzmi ovu prskalicu ima sirok trag ostavljanja pene tj prekrivanja i brzo ces oprati kombi.I te prskalice i apotekama mislim da nisu ispod 1500-2000din

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 23. nov. 2014. u 15:42h

ne moze to da radi kako valja..ak imas kompresor kupi obican pistolj za farbanje, u cantru sipas mesavinu i bude dobro i kvalitetno i sve..

meni stradala boca od expanzionog suda za grejanje, tj onaj unutrasnji gumeni deo iliti prdalo :) a boca je super lepa crvena od 200L ima dva ulaza pa cu na jednom da montiram manometar i prikljucak za kompresor, boca trpi 10 bara ja je duvam na 5, a na drugom prikljucak za pistolj za farbanje, od jednog punjenja ce mi biti za 20 pranja, naravno ugradim boci rucku i tockice..tako da vam u sustini treba bilo kakva boca sto trpi neki pritisak, nova polovna kakva god..

Ovo mi je dalo ideju

https://www.kupujemprodajem.com/WURTH-t ... r_id=32184

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. nov. 2014. u 15:56h

Razmislicu, i ovo je tek pocetak ideje, videcemo da li cu je sprovesti u delo jer ne bih da dajem ko zna kolike pare na sve :)
Ne znam koliko bi me izasla neka manja boca, pistolj itd, plus pitanje da li bi i taj pistolj bacao siroko kao ova prskalica, i da li se ne bi gusio od pene.
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 23. nov. 2014. u 16:11h

na pistolju stelujes mlaznicu kako ti hoces..i pistolj guta sve..kosta od 1.000 din

a taj mali rucni moras da modifikujes..da ne bi dobio ovo

Slika

umesto ovog, isti sampon naravno

Slika

vise o tome ovde

http://detailing-serbia.com/forum/viewt ... f=17&t=342

a i taj penomat moras da modifikujes i bude ti za haubu pa da drukas jopet..

[youtube][/youtube]

ja cu da probam kod nekog na kompresoru i pisolju kako radi

totti

Poruka od totti » nedelja, 23. nov. 2014. u 17:56h

Al' bi mi leg'o jedan ovakav Leon...
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 23. nov. 2014. u 19:09h

sta velite da kupim ovo?

https://www.kupujemprodajem.com/Karcher ... -oglas.htm

edit: porucio 3.250din i 280din dostava sa sve 1L sampona za bezkontaktno

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. nov. 2014. u 20:41h

Zanimljivo, samo ne znam koliko je prakticno da mlaz bude toliko jak?
I ne znam da li je prikljucak univerzalan za sve karcher masine ili mora da se kupuje adapter? To mi se jedino ne svidja, sto moras da menjas izmedju puske za pranje i ove za nanosenje pene.
Fiesta!!

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 23. nov. 2014. u 20:44h

pa mlaz je jak u zavisnosti od mlaznice, evo skini tvoju mlaznicu i voda ce jedva da piski kad je masina upaljena, al mora da se menja sta ces, nista mu nece faliti, i odgovara od K2 do K7 masina

kärcher foam lance test:

dule0911

 

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. nov. 2014. u 21:02h

Pa to, znaci ne odgovara mi :) Posto cu sad prati za ovom:
dule0911 piše:Karcher hd1090
Slika
Jedino da sacekam da mi se vrati moja k2.185 sa servisa kad je poprave/zamene, ali nesto mi se ne vuku 2 masine sa 2 creva kad perem auto :)
Fiesta!!

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » nedelja, 23. nov. 2014. u 21:09h

ja se ne bih razmisljao za 20-25e :D

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 23. nov. 2014. u 21:19h

kad ja brzam.. :vid budale:

nategnucu se za ovaj profi..vidim da na snimcima od karhera pena ne stoji na autu nego spada..dok kod ovih stoji :) tako da cu kad se nakanim poruciti ovaj

http://www.chemicalguys.eu/menu/washdet ... bosch.html

a i ovde kude taj od karhera a hvale ovaj od chemical-sa

http://detailing-serbia.com/forum/viewt ... 2&start=45

bo.
Poruka: 1043
Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h

Poruka od bo. » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 01:11h

Uf, sad ste na mom teritoriju :D

Da vas malo oneraspoložim - sve ovo do sad napisano zaboravite. Ove ručne šprice nisu za nanošenje pjene.
Zašto - zato što pjenu radi gusti filter koji se nalazi na izlazu iz mlaznice.
Milane, ovaj Karcherov foam lance ne valja, ne radi dobru pjenu. Ovaj foam lance sa linka je prava stvar.

Dule, Karcher HD serija je jako dobra i sve što za njega kupuješ moraš paziti da ima priključak za HD seriju.
dule0911 piše:
Sad kad vec imam jacu masinu pocinjem da razmisljam o bezkontaktnom pranju. Jel ima neko preporuku za dobro sredstvo? Posto cu sa ovom masinom nadam se efikasnije skidati prljavstinu, nece biti toliko preostale prljavstine na kolima da se fizicki ukloni. Hocu da ubrzam malo pranje u zimskom periodu kad me mrzi da trljam sa rukavicom ceo auto, vec samo da pospricam, eventualno sajtne i oko tockova sa rukavicom predjem i to je to.

Predlozi i sugestije dobrodosli, treba mi nesto sto je normalne cene a radi posao, ne mora da bude najjeftinije.
Bez malo muke nećeš imati dobre rezultate.
Džaba sve moguće kemije ako na autu nema voska/sealanta, nećeš moći dobro oprati auto bez klasičnog pranja šamponom i rukavicom.

Neznam koji su preparati dobavljivi u Srbiji ali navešću nekoliko njih za koje pouzdano znam da su dobri:
1. Autobrite Magifoam - snow foam koji od svih najduže može ostati na laku. Znao sam ga držati na autu 35 minuta i bilo je pjene, nije spala. Lijepo miriši i dobro čisti.
2. Valetpro pH neutral - jeftiniji je od Magifoama ali ne može dugo biti na autu (cca do 7 minuta, kao i ostali koje ću nabrojati). Isto fino miriši i dobro čisti.
3. Bilt Hamber Auto foam - slično kao pH neutral
4. Meguiars Hyperwash - jako dobar ali jako skup. Galon kod nas je cca 70 eura, dok su ostali max 35-40 eura, neki čak i pakiranje od 5 litara (1., 2. i 3.). Može poslužiti kao šampon i tu je odličan (koncentrat je, razrjeđuje se 1:400).
5. Eagle One car sudsing soap - jako dobar, može biti i šampon za pranje (kao i Hyperwash). Ali nažalost nije više dobavljiv kod nas. Ako ga nađete u Srbiji, kupite ga.

Ima ih još podosta, nabrojao sam samo neke koje sam koristio.
Naravno, za ove preparate treba i foam lance poput ovog sa Milanovog linka. Je skup ali vrijedi..
macaneli piše:eee Milane,Milane nije bitno sta znas,vec koga znas lol prskalica izadje 20-25e i vidim da je ditejleri hvale
a mozes i onu zelenu ili zutu sto prodaju u poljo apotekama :rotfl:
Epoca tec je koliko sam načuo dosta dobar stroj, samo mi čudna tako niska cijena..
Slična stvar je Gloria Foam Master.
totti piše:

Istina, ali preparati koje koriste samoposlužne praonice.
Ovi što sam nabrojao su potpuno sigurni, ne rade nikakvu štetu, čak ni vosak ne skidaju. Moji autići bi već bili u atomima da su ovi preparati agresivni mrgreen
FM III piše:Pošto sam ja malo starije generacije, može li neko da mi objasni postupak pranja automobila.
Mene su učili da uvek krenem od krova kako bi prljavština slivala niz auto i idem ka dole. Na ovom macanovom snimku i još nekim gledam, svi kreću od sajtni, tj odozdo.
ps. ovakvih prskalica sa drukalicom ima u poljo apotekama od malih tipa 0,5 pa do većih 5 litara, ima i većih sa crevom.
Dobro su te učili.
Pranje sa šamponom i rukavicom UVIJEK ide odozgo prema dole.
Dodao bi tu da kad perete radite vodoravne pokrete na krovu, haubi, gepeku a na bočnim stranicama okomite pokrete. Nikako kružne. Tim načinom ako i napravite koji swirl (lagano zagreban lak), manje će se vidjeti. Kod kružnih ogrebotina je problem jer se vide iz svakog kuta gledanja, baš zato jer su 360 stupnjeva.
Ja sve gornje dijelove perem sa jednom rukavicom, do kvaka vrata. Sa drugom doni dio, a sa trećom felge, da bi što je više moguće eliminirao mogućnost ribanja prljavštine po laku. I kako je netko već spomenuo, pranje sa 2 kante..

P.S. nemojte sa kiselinama prati felge.
Mondeo Mk4 2,5 Duratec Titanium

Focus Mk2 FL 1,6 Duratec 2010 Colorado red

totti

Poruka od totti » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 07:48h

Jeste videli sa kakvim predznanjem se kupuje kozmetika i tehnika... lol

[youtube][/youtube]
Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 09:13h

hvala bo

Neg ovaj moze da se nabavi kod nas, iz karherove je profi serije, sta mislis?

Kärcher HDS Accessories Cup Foam Lance:

a dal ovi bezkontakni ostecuju kedere i plastike, da mi ne pobeli sve :D

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 10:45h

To bre, cekao sam da nam se master-detailer za ove prostore javi :D
bo. piše: Dule, Karcher HD serija je jako dobra i sve što za njega kupuješ moraš paziti da ima priključak za HD seriju.
Predpostavio sam da je tako, ovaj foam lance sto je milan zadnji predlozio pise da ima prikljucak za HDS seriju, moracu da istrazim da li je to kompatibilno sa HD. Sad makar znam koliko treba puknuti da to bude kako treba, ALI opet mi se ne svidja sto ide na isti uredjaj. Smara me to menjanje prikljucaka, em sto cu prikljucke da ostetim posle nekog vremena, em sto smara stalno menjati to, gasiti masinu itd.
bo. piše: Bez malo muke nećeš imati dobre rezultate.
Džaba sve moguće kemije ako na autu nema voska/sealanta, nećeš moći dobro oprati auto bez klasičnog pranja šamponom i rukavicom.
Do sada sam uvek prao sa nekim samponom koji u sebi ima voska. Kad redovno perem (citaj jednom nedeljno), relativno ga lako operem, sad dal je to zato sto je vosak kako-tako ostao ispod pa se prljavstina nije zalepila, ili je nesto drugo, ne znam.
E sad, ako sam te dobro razumeo, kad nanesem vosak/sealant onda mogu da perem neko vreme a da se vosak zadrzi na laku, ne moram posle svakog pranja da ga nanosim opet? Daj preporuke :)

Inace mi zimi nije preterano bitno (bar ne za sve automobile) da bude cisto-cisto, samo da se vecina prljavstine spere. Ipak nisam detailer :P
bo. piše: Neznam koji su preparati dobavljivi u Srbiji ali navešću nekoliko njih za koje pouzdano znam da su dobri: ...
Koliko pranja ti u proseku traju? Jer je meni i 35-40e dosta u ovom momentu da izdvojim na sampon, pa da makar budem siguran da ce potrajati neko vreme. Ovaj sto trenutno koristim od 3L mi traje skoro 2 godine ali je bio oko 5e :)
bo. piše: Naravno, za ove preparate treba i foam lance poput ovog sa Milanovog linka. Je skup ali vrijedi..
Kad nanesem penu, koliko treba da stoji na autu da bi imalo efekta? Koliko primecujem, glavna razlika izmedju Epoca Tec/Gloria Foam Master i slicnih ne-automatizovanih jeste sto se dosta sporije nanosi. Ali ako pena svakako treba da odstoji na autu, onda je to i dobra stvar. Taman dok nanesem sve u krug, krenem odakle sam poceo sa ispiranjem.
Ako nije bitno onda je ovaj sto ide na masinu brza, skuplja i bolja varijanta :)

@milan
Nisam ga uvek koristio 5min pa da stanem, ne mogu za 5min da skinem svu prljavstinu sa auta. Da cistim 5min, pa cekam 10min da se ohladi, toliko vremena na gubljenje nemam :) Ako samo ovlas predjem nema poente jer cu to sve posle rukavicom da raznosim tj grebem. Nisam ni 30min kontinualno, to sam mislio da je nedeljno u proseku sve zajedno radio pola sata. Ali bas me briga generalno, u garanciji je, neka ga poprave. Ako opet crkne, samo dokaz da ne treba da kupujem najjeftiniju sledeci put. Em je slab, em kvarljiv. Doduse, isplatio mi se svakako tako da se ne zalim previse, samo kazem :)
Fiesta!!

montoya
Poruka: 2143
Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h

Poruka od montoya » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 11:05h

Ja najvise volim sam da operem auto, jes da to traje skoro dva sata sve ali se isplati... Nego od pre mesec dana je u Jagodini otvorena samousluzna perionica MARIS,vec sam ih posetio dva puta, za 4 zetona operem auto spolja fino. Imaju opciju pranja pa vosak a onda ispiranje nego vidim da neko pominje da nije dobro prati auto kod njih zbog agresaivne hemije, da li je to stvarno tako i treba da ih izbegavam?
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016

dule0911

 

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 11:36h

U principu jeste tako, samo se to ne primecuje na svakom autu. Ja sam fiestu pred skup na Fruskoj Gori oprao u perionici tog tipa (bilo kasno dok smo zavrsili felne pa nisam mogao kuci da palim masinu). Boja mi nije bila u savrsenom stanju, ali je od tog trenutka katastrofalno matirala, ostali tragovi od tecnosti, ma uzas. Moracu da poliram da bih koliko-toliko sanirao posledice tog pranja.
Dok maretovom RSu naravno nista nije falilo na istom pranju, kvalitetnija boja/lak :)
Fiesta!!

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21561
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 14:24h

ja mog krndelja perem na te žetone od početka godine i prezadovoljan sam kako se opere auto.

Doduše meni je svežiji tj noviji lak a duletu je već uveliko umoran lak... tako da verovatno ima dosta do toga.

(prao bih ja detaljno al' živim u zgradi i nemam nikakvih uslova... tako da sam osuđen na žetone)
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

bo.
Poruka: 1043
Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h

Poruka od bo. » ponedeljak, 24. nov. 2014. u 20:13h

milan_gt piše:hvala bo

Neg ovaj moze da se nabavi kod nas, iz karherove je profi serije, sta mislis?

Kärcher HDS Accessories Cup Foam Lance:

a dal ovi bezkontakni ostecuju kedere i plastike, da mi ne pobeli sve :D
To ti je ista stvar kao i onaj od Chemical Guysa.

Svi foam lancei su od jednog proizvođača (Italija, neznam točno koja firma). Svi od njih kupuju i samo lijepe svoje logotipove.
Ne, ovi preparati što sam naveo neoštećuju apsolutno ništa.
dule0911 piše: Predpostavio sam da je tako, ovaj foam lance sto je milan zadnji predlozio pise da ima prikljucak za HDS seriju, moracu da istrazim da li je to kompatibilno sa HD. Sad makar znam koliko treba puknuti da to bude kako treba, ALI opet mi se ne svidja sto ide na isti uredjaj. Smara me to menjanje prikljucaka, em sto cu prikljucke da ostetim posle nekog vremena, em sto smara stalno menjati to, gasiti masinu itd.
Odgovor:
Slika
Nećeš ništa oštetiti (osim ako si takav da i macolu pokvariš mrgreen )
Nemoraš gasiti mašinu da bi izmjenio FL i pušku miniwasha, to se mjenja poslije ručke u kojoj je komanda za puštanje vode.
Zamjena traje (meni, imam K seriju Karchera) 10 sekundi.

dule0911 piše: Do sada sam uvek prao sa nekim samponom koji u sebi ima voska. Kad redovno perem (citaj jednom nedeljno), relativno ga lako operem, sad dal je to zato sto je vosak kako-tako ostao ispod pa se prljavstina nije zalepila, ili je nesto drugo, ne znam.
E sad, ako sam te dobro razumeo, kad nanesem vosak/sealant onda mogu da perem neko vreme a da se vosak zadrzi na laku, ne moram posle svakog pranja da ga nanosim opet? Daj preporuke :)

Inace mi zimi nije preterano bitno (bar ne za sve automobile) da bude cisto-cisto, samo da se vecina prljavstine spere. Ipak nisam detailer :P
Tako je, vosak se ne nanosi svaki put kad pereš auto. Ovisno koliko dobro pripremiš lak za stavljanje voska, toliko će i vosak trajati na autu.
Naravno, treba uzeti u obzir i vremenske uvjete te s čim se pere auto.

Trenutno na Mondeu testiram Soft99 Fusso 12 months coat. To je vosak odličnih osobina i zasad mi se pokazao jako dobar. Danas sam uspio bezkontaktno oprati auto, dakle pjena + ispiranje miniwashem i otišlo je 90% prljavštine. Beading (kapljice) i sheeting (kako brzo voda bježi sa laka) su fenomenalni. Ima ga na ebayu, ali pripazi da tražiš baš pod tim imenom (Fusso 12 months coat).

Nije bitno da si detailer, uz malo muke možeš postići super rezultate i olakšati si posao, pogotovo sad u ovo jesensko/zimsko doba.
dule0911 piše: Koliko pranja ti u proseku traju? Jer je meni i 35-40e dosta u ovom momentu da izdvojim na sampon, pa da makar budem siguran da ce potrajati neko vreme. Ovaj sto trenutno koristim od 3L mi traje skoro 2 godine ali je bio oko 5e :)
Traje jako dugo, računaj na 80-200 ml po pranju. Može i manje jer nije potrebna litra pripremljene snow foam za cijeli auto poput Mondea.
dule0911 piše: Kad nanesem penu, koliko treba da stoji na autu da bi imalo efekta? Koliko primecujem, glavna razlika izmedju Epoca Tec/Gloria Foam Master i slicnih ne-automatizovanih jeste sto se dosta sporije nanosi. Ali ako pena svakako treba da odstoji na autu, onda je to i dobra stvar. Taman dok nanesem sve u krug, krenem odakle sam poceo sa ispiranjem.
Ako nije bitno onda je ovaj sto ide na masinu brza, skuplja i bolja varijanta :)
Nije usko vezano vrijeme uz moć otpuštanja prljavštine. Ali barem 5 minuta treba biti na laku.
Nema veze da li si nanio pjenu sa Gloriom/Epocom ili foam lanceom, pjena je pjena i nije bitno da mora biti na autu neko duže određeno vrijeme.
Magifoam volim jer drži 30+ minuta a za to vrijeme pređem kistom sva nedostupna mjesta poput slova, znakova, uskih rupica..
montoya piše:Ja najvise volim sam da operem auto, jes da to traje skoro dva sata sve ali se isplati... Nego od pre mesec dana je u Jagodini otvorena samousluzna perionica MARIS,vec sam ih posetio dva puta, za 4 zetona operem auto spolja fino. Imaju opciju pranja pa vosak a onda ispiranje nego vidim da neko pominje da nije dobro prati auto kod njih zbog agresaivne hemije, da li je to stvarno tako i treba da ih izbegavam?
Taj vosak koji nije vosak već masna voda izbjegavajte, nikakve koristi od toga. Napravi više štete nego koristi. Samo zamasti stakla bezveze a ne pruža nikakvu zaštitu.
Ovisi koje preparate koriste i da li doziraju to prema preporuci proizvođača. Uglavnom su to agresivna sredstva koja trebaju u kratkom roku očistiti.
Najprije će stradati plastični dijelovi (farovi..), može izblijediti plastike/gume na autu..
Mondeo Mk4 2,5 Duratec Titanium

Focus Mk2 FL 1,6 Duratec 2010 Colorado red

Odgovori

Povratak na „Styling eksterijera“