A pričaš da te šatro ne zanima detajling...macaneli piše: vidim da je ditejleri hvale

Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste neke plastične delove i niklovane lajsne na kolima.
A pričaš da te šatro ne zanima detajling...macaneli piše: vidim da je ditejleri hvale
U italijimilan_gt piše:bas tako, a kako se ova boca zove i gde da se kupi?
Ditejleri su mi i narucili par komada da im donesem,tako sam i saznao za tototti piše:A pričaš da te šatro ne zanima detajling...macaneli piše: vidim da je ditejleri hvale:lol:
Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste neke plastične delove i niklovane lajsne na kolima.
+1totti piše:Ta sredstva za bezkontaktno znaju da prilično upropaste ..... niklovane lajsne na kolima.
Jedino da sacekam da mi se vrati moja k2.185 sa servisa kad je poprave/zamene, ali nesto mi se ne vuku 2 masine sa 2 creva kad perem auto
Bez malo muke nećeš imati dobre rezultate.dule0911 piše:
Sad kad vec imam jacu masinu pocinjem da razmisljam o bezkontaktnom pranju. Jel ima neko preporuku za dobro sredstvo? Posto cu sa ovom masinom nadam se efikasnije skidati prljavstinu, nece biti toliko preostale prljavstine na kolima da se fizicki ukloni. Hocu da ubrzam malo pranje u zimskom periodu kad me mrzi da trljam sa rukavicom ceo auto, vec samo da pospricam, eventualno sajtne i oko tockova sa rukavicom predjem i to je to.
Predlozi i sugestije dobrodosli, treba mi nesto sto je normalne cene a radi posao, ne mora da bude najjeftinije.
Epoca tec je koliko sam načuo dosta dobar stroj, samo mi čudna tako niska cijena..macaneli piše:eee Milane,Milane nije bitno sta znas,vec koga znasprskalica izadje 20-25e i vidim da je ditejleri hvale
a mozes i onu zelenu ili zutu sto prodaju u poljo apotekama
Istina, ali preparati koje koriste samoposlužne praonice.totti piše:A pričaš da te šatro ne zanima detajling...macaneli piše: vidim da je ditejleri hvale:lol:
Dobro su te učili.FM III piše:Pošto sam ja malo starije generacije, može li neko da mi objasni postupak pranja automobila.
Mene su učili da uvek krenem od krova kako bi prljavština slivala niz auto i idem ka dole. Na ovom macanovom snimku i još nekim gledam, svi kreću od sajtni, tj odozdo.
ps. ovakvih prskalica sa drukalicom ima u poljo apotekama od malih tipa 0,5 pa do većih 5 litara, ima i većih sa crevom.
Predpostavio sam da je tako, ovaj foam lance sto je milan zadnji predlozio pise da ima prikljucak za HDS seriju, moracu da istrazim da li je to kompatibilno sa HD. Sad makar znam koliko treba puknuti da to bude kako treba, ALI opet mi se ne svidja sto ide na isti uredjaj. Smara me to menjanje prikljucaka, em sto cu prikljucke da ostetim posle nekog vremena, em sto smara stalno menjati to, gasiti masinu itd.bo. piše: Dule, Karcher HD serija je jako dobra i sve što za njega kupuješ moraš paziti da ima priključak za HD seriju.
Do sada sam uvek prao sa nekim samponom koji u sebi ima voska. Kad redovno perem (citaj jednom nedeljno), relativno ga lako operem, sad dal je to zato sto je vosak kako-tako ostao ispod pa se prljavstina nije zalepila, ili je nesto drugo, ne znam.bo. piše: Bez malo muke nećeš imati dobre rezultate.
Džaba sve moguće kemije ako na autu nema voska/sealanta, nećeš moći dobro oprati auto bez klasičnog pranja šamponom i rukavicom.
Koliko pranja ti u proseku traju? Jer je meni i 35-40e dosta u ovom momentu da izdvojim na sampon, pa da makar budem siguran da ce potrajati neko vreme. Ovaj sto trenutno koristim od 3L mi traje skoro 2 godine ali je bio oko 5ebo. piše: Neznam koji su preparati dobavljivi u Srbiji ali navešću nekoliko njih za koje pouzdano znam da su dobri: ...
Kad nanesem penu, koliko treba da stoji na autu da bi imalo efekta? Koliko primecujem, glavna razlika izmedju Epoca Tec/Gloria Foam Master i slicnih ne-automatizovanih jeste sto se dosta sporije nanosi. Ali ako pena svakako treba da odstoji na autu, onda je to i dobra stvar. Taman dok nanesem sve u krug, krenem odakle sam poceo sa ispiranjem.bo. piše: Naravno, za ove preparate treba i foam lance poput ovog sa Milanovog linka. Je skup ali vrijedi..
To ti je ista stvar kao i onaj od Chemical Guysa.milan_gt piše:hvala bo
Neg ovaj moze da se nabavi kod nas, iz karherove je profi serije, sta mislis?
Kärcher HDS Accessories Cup Foam Lance:
a dal ovi bezkontakni ostecuju kedere i plastike, da mi ne pobeli sve
Odgovor:dule0911 piše: Predpostavio sam da je tako, ovaj foam lance sto je milan zadnji predlozio pise da ima prikljucak za HDS seriju, moracu da istrazim da li je to kompatibilno sa HD. Sad makar znam koliko treba puknuti da to bude kako treba, ALI opet mi se ne svidja sto ide na isti uredjaj. Smara me to menjanje prikljucaka, em sto cu prikljucke da ostetim posle nekog vremena, em sto smara stalno menjati to, gasiti masinu itd.
Tako je, vosak se ne nanosi svaki put kad pereš auto. Ovisno koliko dobro pripremiš lak za stavljanje voska, toliko će i vosak trajati na autu.dule0911 piše: Do sada sam uvek prao sa nekim samponom koji u sebi ima voska. Kad redovno perem (citaj jednom nedeljno), relativno ga lako operem, sad dal je to zato sto je vosak kako-tako ostao ispod pa se prljavstina nije zalepila, ili je nesto drugo, ne znam.
E sad, ako sam te dobro razumeo, kad nanesem vosak/sealant onda mogu da perem neko vreme a da se vosak zadrzi na laku, ne moram posle svakog pranja da ga nanosim opet? Daj preporuke
Inace mi zimi nije preterano bitno (bar ne za sve automobile) da bude cisto-cisto, samo da se vecina prljavstine spere. Ipak nisam detailer![]()
Traje jako dugo, računaj na 80-200 ml po pranju. Može i manje jer nije potrebna litra pripremljene snow foam za cijeli auto poput Mondea.dule0911 piše: Koliko pranja ti u proseku traju? Jer je meni i 35-40e dosta u ovom momentu da izdvojim na sampon, pa da makar budem siguran da ce potrajati neko vreme. Ovaj sto trenutno koristim od 3L mi traje skoro 2 godine ali je bio oko 5e
Nije usko vezano vrijeme uz moć otpuštanja prljavštine. Ali barem 5 minuta treba biti na laku.dule0911 piše: Kad nanesem penu, koliko treba da stoji na autu da bi imalo efekta? Koliko primecujem, glavna razlika izmedju Epoca Tec/Gloria Foam Master i slicnih ne-automatizovanih jeste sto se dosta sporije nanosi. Ali ako pena svakako treba da odstoji na autu, onda je to i dobra stvar. Taman dok nanesem sve u krug, krenem odakle sam poceo sa ispiranjem.
Ako nije bitno onda je ovaj sto ide na masinu brza, skuplja i bolja varijanta![]()
Taj vosak koji nije vosak već masna voda izbjegavajte, nikakve koristi od toga. Napravi više štete nego koristi. Samo zamasti stakla bezveze a ne pruža nikakvu zaštitu.montoya piše:Ja najvise volim sam da operem auto, jes da to traje skoro dva sata sve ali se isplati... Nego od pre mesec dana je u Jagodini otvorena samousluzna perionica MARIS,vec sam ih posetio dva puta, za 4 zetona operem auto spolja fino. Imaju opciju pranja pa vosak a onda ispiranje nego vidim da neko pominje da nije dobro prati auto kod njih zbog agresaivne hemije, da li je to stvarno tako i treba da ih izbegavam?