Nerealno je očekivati od bilo koje perionice da će jedno sedište prati 50 puta i sušiti ga danima, tj ukupno na njega potrošiti efektivan rad od 20 sati, a da pritom u najgorem slučaju naplate duplo skuplje od uobičajene intervencije.jelchica piše:Možda i nije fuš, ali izgleda da im mašina i nije neka, a oni se ne potresaju previše.
Kad sam odnela sedište, rekla sam par puta da voda i deterdžent moraju da prođu kroz ceeeeo sunđer i da nije problem da se suši i 7 dana. Kažu nije problem, ma nemate brige, sredićemo ga.
Kad sam došla po njega, rekli su da su ga prali 10 puta i da će opet možda malo da se oseća. Omirišem sedište, reko' bre ovo dismr kao pre, jeste li vi prali ceo sunđer ili samo 'nako malo, kaže dečko uz kez "eeee, hehe gospođice, pa to ne može tako, mašina pere možda 2-3 centimertra u dubinu, nemamo jurisdikciju u dubljim predelima sunđera, a i ako bismo ga toliko duboko okvasili ne bi moglo da se osuši nego bi istrulio sunđer unutra".
A bre, ne zanima ih da uključe mozak. Jesi li perioničar? Mnogo dismr? Pa iscimaj se, reši to, zovi me i reci da će morati žešće da se interveniše i da će više da košta, ali daj da rešimo, a ne "znaš mašina ne pere mnogo u dubinu, bolje kupi drugo sedište".
A kad sam uzela da perem sedište u kadi (samo tu polovinu na koju se prosulo mleko), toliko je braon prljavštine isteklo zajedno sa vodom da se pitam vredi li ičemu to dubinsko pranje
sta koristite za pranje vozila
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: sta koristite za pranje vozila
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- bo.
- Poruka: 1043
- Član foruma od: petak, 10. dec. 2010. u 20:02h
Bravo, dobar posao
Koju kemiju si upotrebio?

Koju kemiju si upotrebio?
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Kad sam ja uzela da perem sedište, potrošila sam oko sat i po oko kade.911s [SK] piše:Nerealno je očekivati od bilo koje perionice da će jedno sedište prati 50 puta i sušiti ga danima, tj ukupno na njega potrošiti efektivan rad od 20 sati, a da pritom u najgorem slučaju naplate duplo skuplje od uobičajene intervencije.
I još možda pola sata sve ukupno utrošeno na iznošenje sedišta na terasu ujutru i sklanjanje uveče.
I opralo se savršeno (tj. nikakvog mirisa više nema).
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3350
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
ja sma upravo koristio ovo:

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Da ga nisi uopšte nosila prethodno u perionicu oprala bi ga sama od nule za sat i po vremena al zamalo.jelchica piše: Kad sam ja uzela da perem sedište, potrošila sam oko sat i po oko kade.
I još možda pola sata sve ukupno utrošeno na iznošenje sedišta na terasu ujutru i sklanjanje uveče.
I opralo se savršeno (tj. nikakvog mirisa više nema).

Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Ako mi veruješ, jedini razlog što je odneto u perionicu je taj što mi je stambeni prostor takav da nisam imala gde da sušim sem u spavaćoj sobi (vreme je bilo hladno tad), pa reko' u perionicama imaju i sušare. Htela sam i ja da odnesem oprano da mi oni samo osuše, al' reko' možda im se to neće svideti.
Ovako, žali bože para za pranje i za gorivo za dva odlaska do perionice..
Ovako, žali bože para za pranje i za gorivo za dva odlaska do perionice..
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
Bilo bi interesantno da se kače i slike "pre" i "posle" odrađenog posla.Lakše ćemo da steknemo utisak o kvalitetu samih preparata.
- Makaa
- Poruka: 82
- Član foruma od: subota, 10. avg. 2013. u 23:29h
Pomijesajte sok(bilo koji) samo da se razredjuje, ulje jestivo i detardzent sa sudje sve to pomijesate, stavite istu kolicinu svega u neku bocu i dobro promuckajte, nanesite na sundjer i izmazite gume da vidite kako ce da sijaju..
Ja to tako radim odavno i prezadovoljan sam..

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Zar nije lakse u apoteci kupiti bocicu glicerina? 100 din. izdatak, a meni traje par meseci...
- Makaa
Sve je isto ovo ne kosta nista, to svako ima.. 

- dax92
-
- Poruka: 7621
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ja sam uspeo da nadjem Gumaz, ili kako se vec zove... Domaci proizvod, kantica 3l koja ce mi trajati jedno 2 godine. Flasica od 0.5l mi traje jos od zadnjeg okupljanja na Miseluku, a 800 din je bila kantica
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Gumaz, kao i svi proizvodi Marexa, ima u redovnoj prodaji u metrou, kome treba.
Inace meni Karcher poceo da slini, dal ispusta ulje ili sta je ne znam. Star 11 meseci, odneo sam ga na servis jer jos imam garanciju, videcemo sta ce biti. Serviser kad sam ga zvao pre dolaska je odmah predpostavio da se pregrejao, glava se iskrivila i onda curi. Kao zbog pregrejavanja. Bilo je momenata kad je mozda duze radio, ali nikad duze od 15-20min, ako i toliko, leti uglavnom krace jer znam da je toplije itd. Videcemo sta ce biti. Mislim, meni se vec isplatio, tako da sam zadovoljan
Inace meni Karcher poceo da slini, dal ispusta ulje ili sta je ne znam. Star 11 meseci, odneo sam ga na servis jer jos imam garanciju, videcemo sta ce biti. Serviser kad sam ga zvao pre dolaska je odmah predpostavio da se pregrejao, glava se iskrivila i onda curi. Kao zbog pregrejavanja. Bilo je momenata kad je mozda duze radio, ali nikad duze od 15-20min, ako i toliko, leti uglavnom krace jer znam da je toplije itd. Videcemo sta ce biti. Mislim, meni se vec isplatio, tako da sam zadovoljan

Fiesta!!
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
kako bem mu misa, meni 2 god stoji nov cekam kad ce ovaj star 10 god crci..jel nije zaledio mozda? On je dovoljan za jedan auto..dva mu je vec mnogo u cugu..
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
jel moze ajvar da se pomesa sa uljem i detrdzentom?Soka nema viseMakaa piše:Pomijesajte sok(bilo koji) samo da se razredjuje, ulje jestivo i detardzent sa sudje sve to pomijesate, stavite istu kolicinu svega u neku bocu i dobro promuckajte, nanesite na sundjer i izmazite gume da vidite kako ce da sijaju..

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- dule0911
-
Ne, stoji u grejanoj prostoriji, a i mozda sam samo jednom prao kad je bio minus, i to samo ispuskirao na brzinu, naravno uvek ga ostavim na toplom.milan_gt piše:jel nije zaledio mozda?
Pa poneki put sam prao i dva za redom, ali ja to radim natenane, treba mi po autu 2hmilan_gt piše:On je dovoljan za jedan auto..dva mu je vec mnogo u cugu..

Fiesta!!
- milan_gt
e majku mu..
- Lale
- Domacin foruma
Izgleda da ni Karcher nije ono što je bio.Primetio sam da su na nekim novim modelima spojke od plastike. 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
Pretprošlog leta sam uzeo HP, 1400W i ja prezadovoljan. Osetno je jeftiniji od Karchera.
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
- Makaa
macaneli piše:jel moze ajvar da se pomesa sa uljem i detrdzentom?Soka nema viseMakaa piše:Pomijesajte sok(bilo koji) samo da se razredjuje, ulje jestivo i detardzent sa sudje sve to pomijesate, stavite istu kolicinu svega u neku bocu i dobro promuckajte, nanesite na sundjer i izmazite gume da vidite kako ce da sijaju..
Ja to tako radim odavno i prezadovoljan sam..![]()

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
malo da se hvalimLale piše:Bilo bi interesantno da se kače i slike "pre" i "posle" odrađenog posla.Lakše ćemo da steknemo utisak o kvalitetu samih preparata.

Spoiler
Show

Vozilo koristeno od 1dana do dana kad ga je kupio drugar u taxi vozilo..patosnice nikad nije video

Tepih u zadnjem delu vozila iza rucne, gde se vidi svetlija boja i napred kod suvozaca gde se vidi svetlija boja, to je tepih unisten i razredila mu se dlaka (da ne bude zabune da je ostalo blata)
Sedista nisam smeo da slikam jer je vise gvozdja ostalo nego sundjera

e jbg tek sad sam video da se radi o pranju vozila a ne o unutrasnjosti... nek se brise post

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- Lale
- Domacin foruma
Ti si to odlično uradio
, a ovaj taksista je pravi haljkoš.
Za njega nije auto.Čistije je u kokošinjcu.
Shomy je napisao: ".... Vreme rada za ovaj klio od 09h do 16h imajuci u vidu da sam ispusio 10ak cigara i popio 2kafe i 3piva
....."
Još nekoliko ovakvih i postaćeš alkos.

Za njega nije auto.Čistije je u kokošinjcu.
Shomy je napisao: ".... Vreme rada za ovaj klio od 09h do 16h imajuci u vidu da sam ispusio 10ak cigara i popio 2kafe i 3piva

Još nekoliko ovakvih i postaćeš alkos.

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
drugar uzeo auto za neke male pare i sluzi mu kao reklamno vozilo
al jbg da je bilo lose, bilo je
da sam popio jos koje pivce auto bi bio cistiji (ne bi nista video)

da sam popio jos koje pivce auto bi bio cistiji (ne bi nista video)

Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- dule0911
-
Epilog
Neki sraf se odvrnuo unutra i zato je ulje curelo. Nadam se samo da su pre zavrtanja dodali ulja koliko fali da ne bi imao posle neki veci problem
Neki sraf se odvrnuo unutra i zato je ulje curelo. Nadam se samo da su pre zavrtanja dodali ulja koliko fali da ne bi imao posle neki veci problem

Fiesta!!
- milan_gt
ja sam je jednom rasklopio (navato se kamenac na vrhu pistolja pa pumpa izbacivala) i ulje sam otvaranjem prosuo, nekako se usmrdelo vec, i naspem castrol atf sto mi ostao od dzipa..i proslo od tad 5-6 god, dobro me poceti mogu ponovo da ga zamenim..
- dule0911
-
Moja je jos u garanciji tako da ono, neka drugi brine o tome, kad istekne pa cu da gledam sta mogu sam da uradim povodom odrzavanja 

Fiesta!!