Felne
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Felne
Jesu ET 60 i 8,5 J, al što kaže sharp lepe su
i distanci završavaju posao.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- veljabandit
- Poruka: 898
- Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h
a distanceri jeftini, prosto milina da ih montiras
bolje platiti felne 750 umesto 500 al da imaju pravi ET.

... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Sa distancerima idu i drugi brezoni... Pa opet ispadne skupo... Jedino ako su deblji od 2,5cm pa mogu šrafovi ako se ne varam.. A to je uglavnom previše... Ja sam hteo da montiram distance.. Samo što se malo dobije za jako puno novca.. Najbolje manji ET
Послато са SM-G900F уз помоћ Тапатока
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
gde god je moguće, izbegavajte distancere.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Mislis veliki Et?
Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- veljabandit
- Poruka: 898
- Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h
Gde si porucio za te pare? Koji sistem, ovaj kao sa linka... posto ja ne nadjoh za sebe ispod 120,130 eura po osovini...
http://www.pumaspeed.co.uk/product-Focu ... _15565.jsp
http://www.pumaspeed.co.uk/product-Focu ... _15565.jsp
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo
- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
Vračar Indjija, nije kao sa linka, ovi moji su sa dužim brezonima u glavčini a ne sa brezonima na sebi, inače da bi distanc mogao imati svoju kragnu na koju naleze felna mora minimalno biti debeo 16mm, takvi su ovi sto sam poručio i to je ta standardna varijanta, praktično kao i ti sa linka sem ovog dela oko brezona..
@YO jes', lapsus..
Sent from Nokia Lumia 830
@YO jes', lapsus..
Sent from Nokia Lumia 830
- SimkeFordMK3
Čedo jesi li poručio istu debljinu na obe osovine?!
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Malo sam kopao po ovom pitanju jer sam isti odgovor dobio od vracara i koliko sam uspeo da skapiram distanc moze da bude i tanji samo ga retko ko radi tako jer u tom slucaju mora mnogo izdrzljiviji materijal da se koristi posto ima manje "mesa".Cedo piše:inače da bi distanc mogao imati svoju kragnu na koju naleze felna mora minimalno biti debeo 16mm, takvi su ovi sto sam poručio i to je ta standardna varijanta, praktično kao i ti sa linka sem ovog dela oko brezona..
Ja cu morati ili tanji distanc ili nesto da izmisljam sa delom diska koji naleze na felnu (da skinem neki tanji sloj), posto sam pozadi na XRu konvertovao na diskove, a od starih dobosa napravljene glavcine medjutim posto je disk naisao preko dobosa centralnog prstena skoro da nema. Da stavljam celicnu felnu jos bih se nekako i provuko sa ovim, ali ove diamond cut koje imam imaju konus u tom prvom delu tako da uopste ne nalezu na centralnu rupu.
Fiesta!!
- Cedo
- VIP
@Simke
Nisu isti, za nazad su uzeti deblji jer mu i trebaju takvi, napred je i ok ali nema nikakvog smisla razvuci nazad ukupno 40mm+ a napred nista pa ce napred ici minimalni od 16mm a nazad 22mm mada i to je nedovoljno da bi bio za slikanje, ali posto je sve stvar kompromisa da bi funkcionisalo kako treba nisam hteo da preterujem u razlici u odnosu na prednje gde je i 16mm knap (prelazenje prednjih tockova preko ruba ne dolazi u obzir) sa druge strane zbog samog trapa ne bih vise od toga, sa trece strane hteo sam da i dalje trag prednjih tockova bude siri od zadnjeg kako je i fabricki podeseno iako sam ga skoro pa izjednacio sa ovom 16/22 kombinacijom.. Uglavnom videcu kako ce se ponasati u voznji pa ih mogu stanjiti ako bude nekih nepozeljnih situacija, to je cetvrta strana u celoj prici jer 22 mogu na 16mm ali obrnuto nikako
..
@Dule
Cak i sa ultra jakim materijalom ne znam koliko bi mogao biti tanji a da i dalje ima izvedenu kragnu/centralnu rupu na koju naleze tocak, jer odokativno 10ak mm glavcine ulazi u distanc sa zadnje strane pa mora biti koji mm materijala koji ce dati cvrstinu novoizvedenoj kragni sa prednje strane a bez kragne tocak se drzi samo na srafovima.. Kad vec razglabamo jedino sto mi pada na pamet je da se kragna na glavcini skrati na npr. 5mm pa bi onda i distanc mogao biti tanji, sto je igrom slucaja situacija kod tebe pa bi mogli izvesti tako nesto.. Evo slika gde se dobro vidi u cemu je stos..

Nisu isti, za nazad su uzeti deblji jer mu i trebaju takvi, napred je i ok ali nema nikakvog smisla razvuci nazad ukupno 40mm+ a napred nista pa ce napred ici minimalni od 16mm a nazad 22mm mada i to je nedovoljno da bi bio za slikanje, ali posto je sve stvar kompromisa da bi funkcionisalo kako treba nisam hteo da preterujem u razlici u odnosu na prednje gde je i 16mm knap (prelazenje prednjih tockova preko ruba ne dolazi u obzir) sa druge strane zbog samog trapa ne bih vise od toga, sa trece strane hteo sam da i dalje trag prednjih tockova bude siri od zadnjeg kako je i fabricki podeseno iako sam ga skoro pa izjednacio sa ovom 16/22 kombinacijom.. Uglavnom videcu kako ce se ponasati u voznji pa ih mogu stanjiti ako bude nekih nepozeljnih situacija, to je cetvrta strana u celoj prici jer 22 mogu na 16mm ali obrnuto nikako

@Dule
Cak i sa ultra jakim materijalom ne znam koliko bi mogao biti tanji a da i dalje ima izvedenu kragnu/centralnu rupu na koju naleze tocak, jer odokativno 10ak mm glavcine ulazi u distanc sa zadnje strane pa mora biti koji mm materijala koji ce dati cvrstinu novoizvedenoj kragni sa prednje strane a bez kragne tocak se drzi samo na srafovima.. Kad vec razglabamo jedino sto mi pada na pamet je da se kragna na glavcini skrati na npr. 5mm pa bi onda i distanc mogao biti tanji, sto je igrom slucaja situacija kod tebe pa bi mogli izvesti tako nesto.. Evo slika gde se dobro vidi u cemu je stos..

- brabas
- Poruka: 486
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h
Opet u posedu Diamond Cut 15", samo su ove ofarbane gde je brušen aluminijum ali i ovako odlično izgledaju tako da neću ništa da diram. Za razliku od prošlih koje su bile 7J i ET 35, ove su
6J ET 40, mislim da će biti bombona na autu. Samo još da nađem ključ za poklopce ili ću da ga napravim.

6J ET 40, mislim da će biti bombona na autu. Samo još da nađem ključ za poklopce ili ću da ga napravim.

- SimkeFordMK3
Lepo si ti sve to osmislio.. preračunaoCedo piše:@Simke
Nisu isti, za nazad su uzeti deblji jer mu i trebaju takvi, napred je i ok ali nema nikakvog smisla razvuci nazad ukupno 40mm+ a napred nista pa ce napred ici minimalni od 16mm a nazad 22mm mada i to je nedovoljno da bi bio za slikanje, ali posto je sve stvar kompromisa da bi funkcionisalo kako treba nisam hteo da preterujem u razlici u odnosu na prednje gde je i 16mm knap (prelazenje prednjih tockova preko ruba ne dolazi u obzir) sa druge strane zbog samog trapa ne bih vise od toga, sa trece strane hteo sam da i dalje trag prednjih tockova bude siri od zadnjeg kako je i fabricki podeseno iako sam ga skoro pa izjednacio sa ovom 16/22 kombinacijom.. Uglavnom videcu kako ce se ponasati u voznji pa ih mogu stanjiti ako bude nekih nepozeljnih situacija, to je cetvrta strana u celoj prici jer 22 mogu na 16mm ali obrnuto nikako..
@Dule

Loša strana distanci je što znaju lepo darasture trap, utiču loše na sve jer je sila koju podloga vrši na kompletan trap dosta povećana.. sad ne mora da znači da ćeš imati problema ali opet pripremi novčanik za svaki slučaj...
Dugo sam se raspitivao o distancerima i na kraju sam odustao jer nisam se vezao za model felni kao ti

Kada montiraš te distance? da vidim kako će se sve to uklopiti...
i da ne bih ti nikako preporučio da se iGRAš sa distancerima... to gore što napisa' da tanjiš, to nipošto.. jeste to moguće fizički, ali ne daj bože može da te skupo košta.. ako ne bude valjalo skidaj i na oglase .. prodaćeš ih lagano za te novce...
ko zna kakav je taj odlivak i koja je čvrstina, kada bi otanjio sigurno bi narušio čvrstinu distancera, a da ne pričamo da ne poravnaš 100% kako treba mošeš samo belaj da napraviš na autu... a i kao da možeš da staviš predebeo distanc na mk3 pozadi

- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Kakav odlivak, o cemu pricas??
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- Cedo
- VIP
Simke sve se to na strugu radi a na strugu bi se eventualno i tanjilo, a tanjio ne bih iz razloga sto bi 22m bilo mnogo vizuelno, stavise, nego iz svih drugih razloga.. Racunam da oko 2cm ne bi trebalo biti problematicno, ali da, produzava se "poluga" koja utice na oprugu, amorte, lezaj... Videcemo kako ce izgledati i kakav ce biti osecaj u voznji kad se montira, sledece nedelje nadam se..
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
@brabas
Lepo
Ovo je blago drugaciji model diamond cuta bez malog falca na ivici, ali svejedno dobro izgledaju. Nadam se da ce se bolje uklopiti na autu. Za xr bas i nisu, iako su uze bile bi jos blize oslanjanju, a vec i ove mi prave problem.
Lepo

Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7628
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Ovde si usrao motku 

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- SimkeFordMK3
Tastatura mi sama prepravljadax92 piše:Kakav odlivak, o cemu pricas??

Mialio sam na distanc...
@Čedo
Znam da se rade na strugu samo to ljudi rade profi.. Mislim čak na CNC-u
Čitao sam na drugim forumima da su ljudi imali problema sa pravljenim distancerima... Ne može svako ko ima strug da uzme da pravi distancer... Kako god hoćeš, ja sam to rekao radi tvoje sigurnosti...
Možda mi sa foruma primetimo tih 22mm na zadnjoj osovini ali većina ljudi neće... Zato prvenstveno treba gledati sigurnost u autu... Opet kažem ljudima se dešavalo da im pukne distancer koji je dodatno obrađen na strugu/stanjen par milimetara i ako je i dalje imao debljine ipak je sama čvrstina oslabljena i pod nekim silama je pukao...
@Milan_gt
Drug, stoje za 10!
Jeste da su Y-ke bile bolje ali menu se sviđa i ova varijanta...
Lepe na svoj način...
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21569
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Super su, samo se opet ovde neće prodati

Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Sent from my Mi 4i using Tapatalk

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!