Felne
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Felne
Cena novih oko 300din po komadu
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
@Dare
ako ne budeš mogao da nađeš javi se načćiću ti ja broj... mislim da je jedan član na forumu skoro prodavao za 30e čini mi se... ako nekom treba nek mi se javi pa cu mu dati broj lika.. a nove imaju na skoro svim otpadima...
ako ne budeš mogao da nađeš javi se načćiću ti ja broj... mislim da je jedan član na forumu skoro prodavao za 30e čini mi se... ako nekom treba nek mi se javi pa cu mu dati broj lika.. a nove imaju na skoro svim otpadima...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Vucki ih je prodavao
ima se,moze se - nema se,mora se....
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Vucki ako imas, i meni treba set ali izlivenih a ne ovih sa navlakom koja stalno otpada 
Ovako bi trebalo da izgledaju
https://www.kupujemprodajem.com/Matice- ... -oglas.htm

Ovako bi trebalo da izgledaju
https://www.kupujemprodajem.com/Matice- ... -oglas.htm
- SimkeFordMK3
Ja sam moje skidao i montirao xx puta i nijednu nisam zeznuo... samo je važno da je ne stežeš pištoljem već ključem dotegneš...pištoljem samo provedeš... ja sam upozorio svakog majstora koji mi je radio na autu...
jedan nije hteo pa sam sam uzeo ključ i stegao...
najlakše je pištoljem samo sto pored toga što može da zezne te navlake nemaš predstavu da li je dovoljno stegnuta matica...

najlakše je pištoljem samo sto pored toga što može da zezne te navlake nemaš predstavu da li je dovoljno stegnuta matica...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Dalmatinac
- Kontakt:
A ja sam mislio da mene majstori gledaju kao cudakaSimkeFordMK3 piše:Ja sam moje skidao i montirao xx puta i nijednu nisam zeznuo... samo je važno da je ne stežeš pištoljem već ključem dotegneš...pištoljem samo provedeš... ja sam upozorio svakog majstora koji mi je radio na autu...

- SimkeFordMK3

ja znam da ih to najviše nervira kada ima neko dobacuje ali sta mogu kad nemam poverenja... šta mi vredi da mi otkloni jedan kvar ako će da napravi drugi koji ne može niko da popravi...

- Dalmatinac
- Kontakt:
Jel bitno da li su podloske ravne ili konusne? Ne mogu da nadjem matice nikako. Sve su one sa navlakom, a te necu da kupim.
I da li moraju da imaju podlosku, cemu uopste sluzi? Na ovim maticama je nema podloska ali izgleda mi isto kao kod mojih sa konusnom podloskom.
https://static.kupindoslike.com/Matice- ... 661045.jpg
I da li moraju da imaju podlosku, cemu uopste sluzi? Na ovim maticama je nema podloska ali izgleda mi isto kao kod mojih sa konusnom podloskom.
Poslednja izmena: Dalmatinac, na dan četvrtak, 21. maj 2015. u 23:51h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21539
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
konus ofskroz.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Dalmatinac
- Kontakt:
Moze bez podloske, ovako?
- Markedjani
- Predsednik kluba
Po PS-u... jok.
Po fušeraciji... mož' i od čelične felne matica
Po fušeraciji... mož' i od čelične felne matica

- Dalmatinac
- Kontakt:
Ovaj tip od koga sam kupio felne je imao te kao na slici. Cemu sluze podloske? Gde da kupim matice? 

- Markedjani
- Predsednik kluba
Podloške služe da se ne oštećuje taj unutrašnji deo rupe kad se šrafi felna... matica se maltene okreće oko same podloške a podloška tu naleže na felnu i ne vrti se.
Za tvoj kraj ne mjerem ti pomoć al' ja sam kupovao nove original Fordove kod Dragomira za 50 eur 16 komada (klasika,otvorene bez poklopaca).
I vidim da sad na bubanj potoku ima takve matice ovaj lik... http://tuningstyling.co.rs/
Ne znam cene.
edit: ups,eto i sasaf1 postavio isti link... brze je on postovao nego sto sam ja editovao post
Za tvoj kraj ne mjerem ti pomoć al' ja sam kupovao nove original Fordove kod Dragomira za 50 eur 16 komada (klasika,otvorene bez poklopaca).
I vidim da sad na bubanj potoku ima takve matice ovaj lik... http://tuningstyling.co.rs/
Ne znam cene.
edit: ups,eto i sasaf1 postavio isti link... brze je on postovao nego sto sam ja editovao post

- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sluze da celicna matica ne bi konusom drlajla po aluminijumu felne.
Konus po svom geometrijskom obliku pravi izuzetno veliki pritisak.
Kada celicna konusna matica krene da kliza po dosedu na aluminijumskoj felni i pri tom to radi sa jako velikim pritiskom, imas pravo na samo jednog kviska sta je to sto ce da popusti
Konus po svom geometrijskom obliku pravi izuzetno veliki pritisak.
Kada celicna konusna matica krene da kliza po dosedu na aluminijumskoj felni i pri tom to radi sa jako velikim pritiskom, imas pravo na samo jednog kviska sta je to sto ce da popusti

Djak pesak 

- Dalmatinac
- Kontakt:
Mnogo je kume za te obicne
http://www.polovniautomobili.com/auto-d ... felne-ford
http://www.polovniautomobili.com/auto-d ... felne-ford
- Markedjani
- Predsednik kluba
Mislim da je ovaj mog i sašinog linka dosta jeftiniji od gumatica... treba proveriti.

- Dalmatinac
- Kontakt:
Meni ove za 2 izgledaju isto nove i to sa navlakom. Sa navlakom su tamo sigurno 5 e komad 

- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ja sam empirijski utvrdio da, ni originalne Fordove matice sa plivajućim podloškama ni takve neoriginalne na više tipova i originalnih Fordovih i aftermarket felni, plivajuća podloška uopšte ne dolazi u kontakt sa felnom, već to čini sam donji deo matice. Bilo mi je malko čudno zašto su plivajuće podloške zardjale i zaribale pa se više ni ne okreću oko matice i kad sam počeo da ih stavljam na skinutu felnu dok sa unutrašnje strane gledam šta kako naleže... Znači, imam nekoliko setova felni i nekoliko setova matica gde to sve uopšte ne radi onako kako bi trebali ili bar kako mi očekujemo, i ništa nijednoj felni ne fali. Postoje i čelične matice bez podloške ali sa poprilično širokim konusnim delom i takva matica ne može da naškodi alu felni. Obične male matice od čeličnih felni već nanose štetu.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- popovicvl
- Poruka: 5655
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kod mene jedan set matica nije mogao da legne na plivajucu podlosku, nego su stezale felnu sa ivicom. Svaki put kad se odvrnu ostanu opiljci aluminijuma.
Uzeo sam od matorog matice (one sto imaju rupu) i pasu na rupu sa plivajucim konusom.
Uzeo sam od matorog matice (one sto imaju rupu) i pasu na rupu sa plivajucim konusom.