Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Odabir paste za rucno poliranje

Spoljašnje uredjivanje.
Odgovori
doca80
Poruka: 183
Član foruma od: sreda, 14. mar. 2012. u 22:43h

Odabir paste za rucno poliranje

Poruka od doca80 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 16:06h

Hocu da ispoliram mog Eskorta i razmisljam kojom pastom ZA RUCNO POLIRANJE da to uradim? Znam kako se to radi,radio sam to vise puta do sada,ali me zanima po Vasem misljenju,koja je najbolja pasta za rucno poliranje? Zanima me da dobijem visoki sjaj,nema nekih ogrebotinica koje bi trebalo srediti i sl.

dax92

 
Poruka: 7621
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Re: Odabir paste za rucno poliranje

Poruka od dax92 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 19:20h

Ako nije metalic farba, uzmi Turtle Wax crvenu plasticnu kutijicu (250 gr). Tu imas za oko 5 poliranja komplet kola.
Ja sam je koristio na Golfu, i zadovoljan sam. To ja pasta koja u sebi sadrzi i malu kolicinu voska.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 20:12h

nije metalik farba,naisao bi da jeste :) . ''kornjacu'' sam vec probao,nije losa ali mislim da postoji i bolje...zato sam pitao forumase da li neko zna koja je najbolja...ponudjena mi je jedna pasta iz Nigrin programa,za njih sam cuo da su vrh vrhova po kvalitetu,ali ne znam da li je bolja od ''kornjace''. Da li mi neko moze potvrditi ovo za Nigrin...E da,posto nema ogrebotinica preporucena mi je ona skoro najfinija(posto ima nekoliko gradacija te Nigrin paste,sa sjaj,za poliranje blazih ogrebotina,za poliranje vecih ogrebotina...) cena joj je 500 dinara za pola litre...

dax92

 

Poruka od dax92 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 20:25h

Ako je to cena za nigrin pastu, onda sumnjam da je vrh vrhova. Nisam je koristio, pa ne znam.
Koliko znam, Meguiars paste su medju 3 najkvalitetnije. Dobre su i 3M, farecla...
Ali sve one kostaju. Npr 3M flasa od 1l je oko 3000 din.

Kornjaca je skroz ok za "obicne smrtnike". thumbsuph
Focus ST170
Focus SVT
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 20:43h

au,nisam znao da su te paste tooliko skupe,3000din za 1l??? Sa kornjacom sam polirao par puta,nije losa ali sam hteo da cujem postoji li bolja,i nadao sam se da je Nigrin bolja,ali ako je razlika u ceni izmedju Kornjace Nigrina i ovih ostalih tako velika...onda stvarno dobro i kazes,da je za nas ''obicne smrtnike'' kornjaca dobro resenje...mada me kopka da li je nigrin bolja od kornjace...cenovno su tu negde...ne znam,voleo bih da probam nesto drugo(nigrin) ali ne bih voleo da bacim 500 din ako se ispostavi da je njesra od paste :) ako je neko koristio obe,mogao bi da iznese misljenje koja mu se pokazala bolje -kornjaca ili nigrin:)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 21:29h

aj nam napravi slike pre/posle..

mbole
Poruka: 14952
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 22:21h

Paste koje su ti pomenuli (3m, farecla...) su da tako kazem "ozbiljne". Nisam siguran da li ih ima za rucno, sve sto sam gledao je bilo za masinsko poliranje. Kostaju dosta ali i traju dugo, odnosno male kolicine rade daleko duze od ovih sto se pazare po radnjama autokozmetike. Licno nisam koristio njihove (koristim Festo posto mi je njihov i alat), ali par drugara koji rade farbanje stolarije ih koriste i zadovoljni su.
Pri tom to su iskljucivo paste za poliranje. Nikakav vosak i bakraci. Cist abraziv.
Sve u svemu, samo "za po kuci" mislim da ti se ne isplati.

Ove ostale, da kazem "amaterske", maltene sve od iole poznate firme je isti djavo. U ovoj imas malo ovoga, a u onoj drugoj malo onoga, al na kraju se svede na isto. Kad budes radio, obavezno neka auto ne bude na suncu i prvo ga dobro operi.
Djak pesak :)

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 22:24h

pa ako niko ne napise svoje misljenje iz iskustva o tome koja pasta je bolja,kornjaca ili nigrin,mislim da cu kupiti nigrin pa probati sa necim novim,i okacicu slike pre/posle-cisto da neko drugi ko bude imao dilemu oko pasti koju ja sada imam,zna koja je bolja :) i okacicu slike nakon poliranja sa kornjacom koje sam odradio pre zime,pa ce se poredjenje videti...to cu uraditi ovih dana,samo da ugrabim malo vremena od posla...

popovicvl
Poruka: 5656
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 22:32h

Ja sam koristio bar pet vrsta pasti u rasponu cena od 200 do 2000 dinara. Jedini zakljucak koji mogu da izvedem je da je auto svaki put blistao.

doca80

Poruka od doca80 » ponedeljak, 2. apr. 2012. u 23:12h

Znaci isti q drugo pakovanje? Jel barem efekat blistanja trajao malo duze sa skupljim pastama?

popovicvl
Poruka: 5656
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » utorak, 3. apr. 2012. u 00:01h

Kako god okrenes rucno poliranje jedino moze da skine tanki sloj kamenca i prasine koji je zalepljen preko farbe i eventualne fleke od katrana ili druge farbe. Efekat ce trajati u zavisnoti koliko puta pokisne auto i ponovo se "zamagli" farba. Mozes polirati kad god hoces ili bolje reci ne mrzi te. Farbu ne mozes sjebati. Za tvoj auto koristi polir pastu sa voskom, ima tvrdi (teze se nanosi, nesto duze traje) i tecni (lakse se nanosi i traje krace). Probaj neku jeftiniju za pocetak, vidi kako ide, lako je kupiti nesto bolje ako treba.

Masinsko poliranje je vec ozbiljnija stvar, glaca se lak, skidaju fine ogrebotine na mikronskom nivou, tj. skida se mikronski sloj laka. Idu dve, tri paste, masinski se utrljava, ko ne ume, moze da pojebe stvar nacisto. Masinsko poliranje ne smes da radis cesto, eventualno dva-tri puta u toku zivota automobila.

doca80

Poruka od doca80 » utorak, 3. apr. 2012. u 00:12h

hvala za savete,mada znam to sve za masinsko poliranje,zato sam i pitao za preporuku paste za rucno poliranje,ne mrzi me,imacu vremena na pretek,a volim da mi se auto sija,samo sam zeleo da probam nesto novo od pasti...kornjaca se definitivno teze nanosi,ali meni traje mesecima jedno poliranje,mada ga ja odradim ekstra precizno,kompletno pranje,poliranje traje satima uz par piva i slobodan dan-nema vece uzivancije za mene :) :) :)

mbole

Poruka od mbole » utorak, 3. apr. 2012. u 00:25h

Ove "kozmeticke" paste su daleko manje polir paste, a daleko vise vosak.
Kod "pravih" voska uopste nema. Generalno gledano, niko tebi ne brani da uzmes masinsku pastu pa da trljas rukom, samo odraces se radeci.

Koliko vidim Farecla pravi i za rucno poliranje, u manjim pakovanjima (http://www.farecla.com/#/101 sacekaj, traje dok se ucita). Kod nas ih prodaje Ehom (mozda jos neko, za Ehom znam): http://www.ehom.co.rs/program/farecla.htm

doca80

Poruka od doca80 » utorak, 3. apr. 2012. u 00:36h

DA,KAPIRAM STA HOCES DA KAZES,MISLIM DA BI MENI IPAK VISE ODGOVARALA TA ''KOZMETICKA'' PASTA,JER JA SAMO ZELIM DA SE AUTO SIJA DO PANJA,NEMAM NIKAKVE OGREBOTINICE KOJE ZELIM DA ELIMINISEM I SL...MISLIM DA CU UZETI NIGRIN DA PROBAM OVAJ PUT...A OKACICU SLIKE ZA POREDJENJE POLIRANIH DELOVA SA NIGRINOM,I ISTIH TIH DELOVA VOZILA POLIRANIH SA KORNJACOM,PA CETE SAMI PROSUDITI KOJA IMA BOLJI EFEKAT :) :) HVALA SVIMA :)

mbole

Poruka od mbole » utorak, 3. apr. 2012. u 13:31h

"Sijanje" postizes i jednom i drugom.
Polir paste to rade na duze staze, a vosak a kratke.

I jedne i druge u sustini uklanjaju sitne ogrebotine (one jaaaaaako sitne i fine, ne pricam o zagrebotinama), koje nastaju vremenom, i koje vidis tek kad pogledas boju pod malim uglom. Samo polir pasta to radi tako sto "osmirgla" lak, a vosak tako sto popuni te ogrebotinice.

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 3. apr. 2012. u 17:32h

Koliko vidim na avataru, rekao bih da tebi poliranje i ne treba, vec samo redovno voskiranje. I sam kazes da si ga polirao pre zime, i da nema nikakvih ogrebotina.
Ja rucno poliranje radim po potrebi, a voskiram na oko 2-3 meseca, jer perem auto bar jednom nedeljno iako ne bude prljav (uvek bude prasine).
Focus ST170
Focus SVT

doca80

Poruka od doca80 » utorak, 3. apr. 2012. u 17:48h

Pa,s obzirom na poslednja 2 posta,a i kad malo bolje razmislim,ogrebotinica nemam,samo hocu sjaj,a obicni vosak turtle mi to moze uraditi bez problema...i ja auto cesto perem,a voskiranje mi traje po par meseci... bas sam bio u dilemi sta da radim,ali ipak mislim da ce turtle da odradi posao :)

dax92

 

Poruka od dax92 » utorak, 3. apr. 2012. u 17:56h

Samo lepo izvoskiraj, i to je to. ;)

Ja za Focusa koristim ovo: http://www.dodaj.rs/?2V/2b/246bD731/19072011687.jpg
Focus ST170
Focus SVT

doca80

Poruka od doca80 » utorak, 3. apr. 2012. u 19:33h

da,samo sto ja kod mene moram koristiti turtle za boju koja nije metalik:) tnx :)

mbole

Poruka od mbole » sreda, 4. apr. 2012. u 00:52h

Ajd da ponovim :)
Ako nemas sjaj, to znaci da imas ogrebotinice. Nisu to ogrebotine od kljuceva, kamenja... vec one najsitnije, koje nastaju od prasine, peska... svega onoga sto vetar nosi sa sobom.

doca80

Poruka od doca80 » sreda, 4. apr. 2012. u 08:01h

imam sjaj boje,i to bas fin sjaj,samo ja hocu jos jaci sjaj :) ceka se vikend za radove

stefan milanov
Poruka: 798
Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h

Poruka od stefan milanov » sreda, 4. apr. 2012. u 18:03h

moja preporuka je- kornjaca, tecna u flasi, u boji auta. kupovao sam prosle god za moj auto, crna, tecna kornjaca- extra se pokazala.(13e pola litra, bila cena)

Odgovori

Povratak na „Styling eksterijera“