Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kakav woofer kupiti?

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
aco.paun
Poruka: 77
Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h

Kakav woofer kupiti?

Poruka od aco.paun » sreda, 19. nov. 2014. u 02:52h

Pozdrav svima! Imam ford focus sa ovim radiom http://www.fordownersclub.com/forums/up ... 624151.jpg , 8 fabričkih sony zvučnika. Ne znam dal uopšte može da se poveže pojačalo na taj radio, nemam predstavu šta ima od tih konekcija na njemu. Inače, hteo bih samo da dodam neki woofer, čisto da pojačam bas pošto volim da slušam house u kolima. Mislio sam da uzmem Pioneer TS-W309S4 i neko pojačalo za njega, samo ne znam da li bi bilo neskladno u odnosu na fabričke zvučnike, dal bi bas bio dosta jači. Ili možda neko ima neki drugi predlog (ne želim da menjam ostale zvučnike) za neki drugi wufer, možda neki aktivni. Budžet oko 200€, može i manje :)

aco.paun
Poruka: 77
Član foruma od: utorak, 19. feb. 2013. u 16:54h

Re: Kakav woofer kupiti?

Poruka od aco.paun » sreda, 19. nov. 2014. u 09:29h

Mogu da kupim i ovaj polovan Kenwood kfc-xw12r sa napravljenom kutijom za 100€. Kenwoodu je rms 750w (negde piše i 1000w), a pioneer-u 400w, s tim što bi me isto koštali kad napravim kutiju za pioneer, ali pioneer je nov, tako da ne znam šta bih.

popovicvl
Poruka: 5650
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » sreda, 19. nov. 2014. u 10:06h

Sony nema izlaz za pojacalo/subwoofer. Mada kod ovog novijeg "gen 2" proveri.

Mozes skinuti signal sa zadnjih zvucnika, pa skretnica, pa pojacalo/woofer. E sad jel to skrnavljenje, mislim da jeste.

Druga opcija je da kupis komplet zvucnika, 17ke, ali ce ti trebati adapteri jer na Focusu zvucnici stoje na fabrickim adapterima, ali ima da se nadju na ebay univerzalni, pa na njih montiras neke bolje 17ke.

magnat
Poruka: 742
Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
Kontakt:

Poruka od magnat » ponedeljak, 23. feb. 2015. u 23:32h

aco.paun piše:Pozdrav svima! Imam ford focus sa ovim radiom http://www.fordownersclub.com/forums/up ... 624151.jpg , 8 fabričkih sony zvučnika. Ne znam dal uopšte može da se poveže pojačalo na taj radio, nemam predstavu šta ima od tih konekcija na njemu. Inače, hteo bih samo da dodam neki woofer, čisto da pojačam bas pošto volim da slušam house u kolima. Mislio sam da uzmem Pioneer TS-W309S4 i neko pojačalo za njega, samo ne znam da li bi bilo neskladno u odnosu na fabričke zvučnike, dal bi bas bio dosta jači. Ili možda neko ima neki drugi predlog (ne želim da menjam ostale zvučnike) za neki drugi wufer, možda neki aktivni. Budžet oko 200€, može i manje :)

Proces nije jednostavan. Ako želiš da povežeš CD sa pojačalom i zvučnicima i dodaš wufer onda moraš da menjaš sve od muzike u kolima jer nit taj CD može podržati pojačalo nit ti zvučnici mogunda prežive pojačalo.
Ako hoćeš samo vufer onda moraš menjati CD i uzeti neki sa izlazom za činčeve za pojacalo. Od wufera dobra ti je i varijanta Magnata Xpress 12 ili 10 lepo radi retko su se kvarili jedino ako ih preforsiraš a i nisu skupi samo ako ga nađeš. Novih trenutno nema na tržištu polovni se i nađu ponekad.
Za konfiguraciju i zvučnici i wufer na pojačalo treba ti 2 pojačala 1 4kanalno i 1monoblok i kabal najmanje od 35 kvadrata na + i 2.5 kvadrata na zvučnike.
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice

Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA

Odgovori

Povratak na „Sound“