Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Adapteri konektora za fabričke zvučnike za ford

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
cooler2cold
Poruka: 32
Član foruma od: četvrtak, 10. nov. 2011. u 15:06h

Adapteri konektora za fabričke zvučnike za ford

Poruka od cooler2cold » četvrtak, 13. nov. 2014. u 12:48h

Poštovane kolege, da li neko možda zna da li kod nas mogu da se nabave ovakvi adapteri zvučnika?

http://www.tme.eu/hr/details/zrs-ag-8/a ... 4carmedia/#

Hteo bih da zamenim fabričke zvučnike novim i boljim, a ne bih da sečem kablove ili budžim kad postoji fabrički adapter.
cena isporuke sa ovog sajta je oko 15ak €, malo previše za nešto što vredi manje od 2€ - 4 kom...
hvala unapred na pomoći.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21553
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Adapteri konektora za fabričke zvučnike za ford

Poruka od Markedjani » četvrtak, 13. nov. 2014. u 15:07h

Ma ne smaraj se sa tim... secni to i uživaj.

Posle ako budeš vraćao fabriku uzmi termoskupljajući bužir i spoji to.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. nov. 2014. u 17:12h

To što kaže gos'n Markeđani... uostalom, kao da ćeš ikada vraćati fabričke, a zadržavati baš tu dimenziju koju planiraš sad da staviš... kad prodaješ auto, časti nekoga zvučnicima. ;)

Ako baaaaaš imaš volju da se igraš time, vidi da li to neko može da ti donese iz Engleske, tamo košta par funti. http://www.ebay.co.uk/itm/Ford-Focus-KA ... 0824993361

Obično to znači da ih ima i negde kod Kineza za slične ili manje pare, ali nisam uspeo da ih nađem. :search;
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

cooler2cold

Poruka od cooler2cold » četvrtak, 13. nov. 2014. u 21:48h

Hvala na savetima. kontaktirao sam par radnji u srbiji koje imaju iste proizvode ali ne za ford. možda neko i počne da nabavlja. (ima mislim i u Budimpešti)
ipak bih pokušao da stavim te konektore jer nikad se ne zna... kad prodaješ auto većina dođe pa ti ubija cenu jer ih ne interesuje muzika u kolima felne itd... pa za taj slučaj sam mislio da imam za back-up stare zvučnike. (inače imam 9000vnr navi sa sd/usb changer-om koje takođe možda čupam i stavim kass, ako budem prodavao auto a naiđem na istu situaciju. sa strane može da se uzme koji evrić viška)
planiram da uzmem: https://www.kupujemprodajem.com/JBL-GT7 ... id=3833135
mislim da ću bar malo dobiti na kvalitetu zvuka u odnosu na fabrikanere, a pasuju ko dupe na nošu :)
možda čak i sam napravim prelaze, kupim buksne i one igličaste konektore sa druge strane i samo prespojim, izolujem i to je to.

popovicvl
Poruka: 5656
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » četvrtak, 13. nov. 2014. u 22:14h

Te zvucnike sam i ja pikirao. Sto se tice zica, secice i lemilica. I onako na svaki dodatni konektor raste otpor i smanjuje se tzv. "kvalitet zvuka". Kad se zalemi direkt, to je najbolje.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 13. nov. 2014. u 22:37h

Taj koji krene na tim stvarima da obara cenu bi se meni samo tako tornjao iz avlije. Al' kapiram šta hoćeš da kažeš. :)
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 14. nov. 2014. u 00:28h

Pa ne verujem da ces bas da mu dozvolis da ti skida tapacirunge da vidi kako su povezani zvucnici :)
Djak pesak :)

cooler2cold

Poruka od cooler2cold » petak, 14. nov. 2014. u 10:04h

Kaže taj Goran koji ih prodaje da su dosta kvalitetniji od fabrikanera i da ću biti prezadovoljan sa jbl-om. Šteta što ni jedan fabrički radio nema aux da se stavi neko pojačalo. Razmišljao sam i o varijanti da stavljam neki 2din radio, čak sam našao i celu masku za 2din u engleskoj sa prelazima i za komande na volanu sve u full-u http://www.ebay.co.uk/sch/sis.html?_nkw ... 1017155695
i onda bi izbor radija bio mnogo bolji ali sam se preračunao i bilo mi skupo da idem dalje sa ulaganjima, tako da samo zvučnici i to je to... možda sam nekome dao dobru ideju sa ovim linkom. ipak lepši je 2din nego 1din sa onom bzvz blendom :)
A naravno da kupcu ne bih davao da gleda ispod tapacira, nego ako dođe takav, (a planiramo supruga i ja do kraja ili sl godine da palimo za nemačku pošto ovde za nju slabo ima posla pošto je lekar, osim ako sad ne bude imala sreće najavili su neka zapošljavanja) pa kad je hića za prodaju znate kako to ide... skinem sve, kola bud-zašto a muziku na oglas pa tako... valjda ću tamo da zaradim za novog fokusa :ford:
imam lemilicu tako da nešto će da se zbudži :)

cooler2cold

Poruka od cooler2cold » petak, 14. nov. 2014. u 18:10h

Našao sam konektore na http://www.sinko-garage.rs
nemaju ih u ponudi na sajtu ali mogu da nabave.
sutra mi ih donosi čovek iz subotice. 94din/kom.
eto preporuka i za ostale fordovce ;)

cooler2cold

Poruka od cooler2cold » utorak, 16. dec. 2014. u 18:01h

elem drage kolege fordovci. na žalost nisam kupio nove zvučnike jer sam planirani novac morao da potrošim za preče stvari. ali, na fabricke sam dodao po jedan piezo visokotonac (300din/par na buvljaku) koji u sebi ima kondenzator 4.7uF što bi rekao bih bilo nešto od 5-20KHz. prosta stvar, lemilica u ruke, zalemio kontakte, kvalitetnom dvostranom lepljivom trakom pričvrstio tweetere na prednju masku i sve lepo vratio. pasuje kao dupe na nošu a zvučnici su dosta prezentniji a visoki su baš izraženi. što se mene tiče, tako ću da ostavim. za sve zainteresovane evo par slikica koje sam dodao u album na fb. naravno morate biti ulogovani na svoj fb profil da bi ste videli slike. pozz i svako dobro!

https://www.facebook.com/vladimir.stoji ... nref=story

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 17. dec. 2014. u 00:43h

Fino je ispalo. thumbsuph Za maksimalan estetski efekat mogao si kablić da ofarbaš markerom u crno, ali kapiram da sem tebe (i nas koji smo videli slike) niko neće ni primetiti takvu stvar, a svakako funkcioniše kako treba. :)
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Sound“