Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kasetofon

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
M1LaN
Poruka: 8
Član foruma od: nedelja, 13. jul 2014. u 14:15h

Kasetofon

Poruka od M1LaN » nedelja, 10. avg. 2014. u 10:35h

Cao , Kupio sam focusa mk1 (koga cu kasnije predstavit dok mi drugar vrati aparat) , u njemu je fabricki kasetofon pa me zanima kakve su mogucnosti sto se tice muzike dali moze neki cd changer da se skopca na njega ili neka druga opcija , upaljac je na nezgodnom mjestu pa mi zbog toga onaj modulator smeta. Hvala i pozdrav. :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Kasetofon

Poruka od BojanM » nedelja, 10. avg. 2014. u 10:48h

Apsolutno najjeftinija opcija je adapterska kaseta, koja sa jedne strane ima 3.5mm bananicu a na drugoj strani se ubacuje u kasetofon... pretpostavljam da si već video te uređaje.

Najefikasnija opcija je ugradnja nekog ne-fabričkog aparata koji ima CD ili, još bolje, čitač USB/SD memorije (ko još koristi CD). Doduše, to najčešće znači gubitak komandi muzike iza volana (ako ih imaš) i estetski loše uklapanje 1 DIN uređaja u 2 DIN otvor (neophodnost ugradnje blende - plastike koja će da popuni tako nastalu rupu).

Dalje od toga dosta zavisi od tvojih platežnih mogućnosti i toga šta ti je sve dostupno... od konkretnog kasetofona zavisi da li podržava fabrički CD šaržer, pa onda da li možda umesto fabričkog šaržera želiš da ubaciš neki uređaj koji ga emulira ali čita muziku sa USB-a (a-la Yatour Digital Media Changer) ili bi ti prohteve zadovoljio relativno jeftini inline FM modulator koji se kači na antenski priključak radija, ili pak kompletna zamena radija drugim.

Sve u svemu, opcije su u rangu od 2.50 do (i preko) 250.00 evra.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Sale Sk
Poruka: 386
Član foruma od: subota, 6. avg. 2011. u 20:12h

Re: Kasetofon

Poruka od Sale Sk » ponedeljak, 11. avg. 2014. u 10:52h

ja sam uzeo radio/usb uređaj (50-60E)... nisam zahtjevan po tom pitanju, i u kombinaciji sa 4 tvornička zvučnika je čisto pristojno.
i da, izgubio sam time funkciju komandi na volanu, al to mi nije nimalo bitno. postoje i adapteri tako da komande mogu raditi uz neorginalne uređaje, ali su po meni neisplativi.

Odgovori

Povratak na „Sound“