Ugradnja radio uređaja koji nije fabrički
- maricvta
- Poruka: 52
- Član foruma od: subota, 12. okt. 2013. u 17:53h
Ugradnja radio uređaja koji nije fabrički
Drugari, imam Ford Fiestu 2002. Fabrički radio 3500 RDS EON. 4 zvučnika. Da li je neko ugrađivao nešto ovako:
http://www.tehnomanija.rs/autoradio/apo ... -110n.html
Da li je ovako nešto uopšte izvodljivo? I da li neko zna koje su snage zvučnici u ovoj Fiesti? Tipa 4x25W ili?
Ovaj gore radio ima izlaznu snagu od 4x25W. Ako su zvučnici u mojoj FIjesti jači onda moram da uzmem bolji radio.
Pre svega želim da ugradim takav radio jer ima USB ulaz.
Zato mi trebaju ti podaci.
http://www.tehnomanija.rs/autoradio/apo ... -110n.html
Da li je ovako nešto uopšte izvodljivo? I da li neko zna koje su snage zvučnici u ovoj Fiesti? Tipa 4x25W ili?
Ovaj gore radio ima izlaznu snagu od 4x25W. Ako su zvučnici u mojoj FIjesti jači onda moram da uzmem bolji radio.
Pre svega želim da ugradim takav radio jer ima USB ulaz.
Zato mi trebaju ti podaci.
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Ugradnja radio uređaja koji nije fabrički
Sve je izvodljivo, pitanje samo po kojoj ceni. Treba ti nešto poput ovoga: http://www.kanibal.co.rs/products.php?s ... d=30307005 (pride ga nema na stanju ovde, ima nešto slično ali duplo skuplje) i, pretpostavljam, treba da malo rezbariš instrument tablu da bi se to upasovalo... mislim da treba iseći one prečage koje šatro dele radio na tri dela.
Ne znam tačnu snagu za tvoj radio, mada nisam naišao na Ford/Visteon uređaj iz te generacije da je deklarisan preko 4x20W. S druge strane, pitanje je da li je i taj radio koji meračiš zaista 4x25W ili su to napisali tek koliko da se ne razlikuju od 99% konkurencije. Možda bi mogao da zaviriš ispod zadnjih zvučnika, moguće je da piše na njima koja im je snaga, a trebalo bi da su ti lakše dostupni nego prednji.
Na kraju, taj radio mi je estetski... diskutabilan, ali dobro, ukusi se razlikuju. Iskreno, ako te je budžet opredelio za takav radio - ja bih na tvom mestu radije uzeo FM transmiter i zadržao fabričku muziku. To je samo moje mišljenje, i naravno, imaš puno pravo da se ne složiš sa time.
Ne znam tačnu snagu za tvoj radio, mada nisam naišao na Ford/Visteon uređaj iz te generacije da je deklarisan preko 4x20W. S druge strane, pitanje je da li je i taj radio koji meračiš zaista 4x25W ili su to napisali tek koliko da se ne razlikuju od 99% konkurencije. Možda bi mogao da zaviriš ispod zadnjih zvučnika, moguće je da piše na njima koja im je snaga, a trebalo bi da su ti lakše dostupni nego prednji.
Na kraju, taj radio mi je estetski... diskutabilan, ali dobro, ukusi se razlikuju. Iskreno, ako te je budžet opredelio za takav radio - ja bih na tvom mestu radije uzeo FM transmiter i zadržao fabričku muziku. To je samo moje mišljenje, i naravno, imaš puno pravo da se ne složiš sa time.

pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
izvinjavam se za offtopic, ali da pitam, da li postoji mogucnost da se proveri kolika je prava snaga (da li je zaista 4x25)?
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- BojanM
- BOFH
U laboratoriji (odnosno, korišćenjem odgovarajućeg uređaja) svakako može, pitanje je šta bi uradio sa takvim podatkom.
pozdrav, Bojan

- maricvta
Izgleda da mi ne gine da zasučem rukave pa da vidim koja je snaga zvučnika. Napisaću to ovde kad proverim.
Inače, budžet me opredeljuje... Ja bih rado ovako nešto... http://www.google.rs/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=15
Ali, za pare, koliko to čudo košta... ihihi...
Uspeo sam da iskopam nešto.
Evo, pomoć i za ostale:
https://www.youtube.com/watch?v=_IOiEoUjYo8
https://www.youtube.com/watch?v=cl9pLYsDIPo
Ostaje da proverim snagu zvučnika i da uparim radio sa njima. A da, i da skupim pare.
Inače, budžet me opredeljuje... Ja bih rado ovako nešto... http://www.google.rs/imgres?imgurl=http ... =0&ndsp=15
Ali, za pare, koliko to čudo košta... ihihi...

Uspeo sam da iskopam nešto.

Evo, pomoć i za ostale:
https://www.youtube.com/watch?v=_IOiEoUjYo8
https://www.youtube.com/watch?v=cl9pLYsDIPo
Ostaje da proverim snagu zvučnika i da uparim radio sa njima. A da, i da skupim pare.
- BojanM
- BOFH
Ima takvih stvari (mislim na 2 DIN uređaje) da se kupe i duplo jeftinije, a istog ili boljeg kvaliteta nego taj Pioneer... Ali je to i dalje kao 4-5 ovih jeftinih aparata koje si gledao.
pozdrav, Bojan

- maricvta
Koji se auto radio uređaji preporučuju?
1. ...
2. ...
3. ...
.
.
.
1. ...
2. ...
3. ...
.
.
.
- alMera
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 19. feb. 2012. u 07:41h
Ja ću vam preporučiti šta da NE kupite:
1.Blaupunkt-brend koji je najniže pao u odnosu na nekadašnju slavu.Da ne govorim da je to sada čistokrvni "made in PRC" i to u najnegativnijem smislu.
2.Grundig-sve isto kao pod 1.
3.LG-imaju dopadljiv dizajn ali su im slaba tacka procesori,drugim rečima teško ih je popraviti ili barem jako skupo.
1.Blaupunkt-brend koji je najniže pao u odnosu na nekadašnju slavu.Da ne govorim da je to sada čistokrvni "made in PRC" i to u najnegativnijem smislu.
2.Grundig-sve isto kao pod 1.
3.LG-imaju dopadljiv dizajn ali su im slaba tacka procesori,drugim rečima teško ih je popraviti ili barem jako skupo.
- Mare TDCi
Potrebna mi je pomoc oko ovog plejera kojeg sam kupio pre mesec-dva - Pioneer DEH-2320UB Sve je uredu, spojio sam ga i sa komandama jedini problem i velika mana u odnosu na stari pioneer je taj sto nikako ne mogu da sacuvam nista na njemu. Naime, posle gasenja kola, sve sto sam namestio (zapamcene stanice i razna audio i funkcijska podesavanja) sve se restartuje. to me izludjuje.
Ima li neko resenje?

911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Jel si ga povezao kako treba? Tj stalni napon i kontakt? Mozda si obrnuo i tamo gde treba stalni napon stavio kontakt pa ti zato brljavi.
Proveri u uputstvu koji je raspored pinova i koji je na tvojoj instalaciji pa uporedi.
Proveri u uputstvu koji je raspored pinova i koji je na tvojoj instalaciji pa uporedi.
Fiesta!!
- Mare TDCi
Ja sam jednostavno prikopcao euro/ford dzekove. I stari radio se gasio kada se pali auto, ako na to mislis.
- BojanM
- BOFH
Nešto tu nedostaje, a to nešto je najverovatnije stalni napon sa akumulatora.... treba otkriti gde i zbog čega nedostaje.
pozdrav, Bojan

-
- Poruka: 76
- Član foruma od: četvrtak, 29. maj 2014. u 22:30h
to je meni bilo na proslom autu,problem su samo cinimi se zuta i crvena zica,uglavnom pet minuta posla.
- mbole
- Poruka: 14954
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Kad bas nista drugo ne pomogne procitaj uputstvoMare TDCi piše:Ima li neko resenje?

Salu na stranu, ocigledno si nesto spojio pogresno, pa popije reset svaki put kad das ili ugasis kontakt.
Sve i da nestane stalni naon (koji treba da postoji), postavke uredjaja, tipa podesene stanice itd, ne bi smele da se izgube.
Davno sam imao zadnji DEH, ali i kad otkacim akumulator stanice su i dalje bila na svom mestu. Ne mogu da tvrdim za podesavanja tipa balans napred-nazad i slicno (davno bilo, a i nisam vadio aku svaki cas iz auta), mada mi se cini da je i to ostajalo upamceno.
Djak pesak 

- Mare TDCi
Mogu li ja to kao totalni laik otkriti?BojanM piše:Nešto tu nedostaje, a to nešto je najverovatnije stalni napon sa akumulatora.... treba otkriti gde i zbog čega nedostaje.
p.s. uputstvo nemam

- popovicvl
- Poruka: 5656
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Cemu sve to kad ima da se kupi za sitne pare CD6000 za Fiestu. Mislim da mogu imati aux ulaz pa prikacis telefon i eto reseno.
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21553
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Dva plusa su povezana "pogrešno"... probaj da obrneš crvenu i žutu.
Što znači ako su sad povezane direktno crvena na crvenu i žuta na žutu... probaj da napraviš menjažu u vidu da bocneš crvenu u žutu i obratno.
Ako ne znaš o čemu ti pričam... oteraj auto kod bilo kog električara ili nekog drugara koji se iole razume u auto ozvučenje i završiće ti za 5 min pod uslovom da se lako vadi plejer.
Što znači ako su sad povezane direktno crvena na crvenu i žuta na žutu... probaj da napraviš menjažu u vidu da bocneš crvenu u žutu i obratno.
Ako ne znaš o čemu ti pričam... oteraj auto kod bilo kog električara ili nekog drugara koji se iole razume u auto ozvučenje i završiće ti za 5 min pod uslovom da se lako vadi plejer.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Mare TDCi
Hvala Mare, lako se vadi plejer, odo da probam 

- Mare TDCi
Uspeo sam
Bile su ukljucene crvena u zutu i obrnuto, pa sam ih spojio crvena-crvena, zuta-zuta i sad je sve kako valja
Hvala svima!

Bile su ukljucene crvena u zutu i obrnuto, pa sam ih spojio crvena-crvena, zuta-zuta i sad je sve kako valja

Hvala svima!

- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Imam jedno pitanje za promjenu CD plejera na Fokusu. Da li ostaju u funkciji komande na volanu ako se ugradi neki CD/DVD plejer koji nije fabrički, odnosno Fordov?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9926
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
moras kupiti i adapter koji nije jeftin (80-100e) da bi zadrzao komande
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Znači da imam par opcija: da se isprsim za 100 evrića i budem gospodin, da ugradim neki plejer koji nije fabrički i da zaboravim na komande na volanu ili da nađem neki bolji Fordov, malo kvalitetniji pa da mi ostanu komande (jer kontam ako je Fordov npr. onaj Blaupunktov sa navigacijom, da se ne mora ništa prepravljati) 

- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
komande na volanu su mnogo bitna stvar..ne bi ih ukidao da bas ne moram..
- BojanM
- BOFH
Ili da kupiš neki malo bolji uređaj koji ume da se prilagodi raznim komandama na volanu, uključujući Fordove (npr. www.eonon.com) ... nije jeftina opcija, ali je možda i najkulturnija, pošto u jednom uređaju dobiješ i navigaciju, i dvd plejer, i sve drugo što ti treba i ne treba.
pozdrav, Bojan

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Alpine mogu da uce komande. Nikakav adapter ti ne treba (ako se to moze nazvati adapter,par otpronika). Bas sam sa drugarom danas uspeo to da napravim u Opel Astri sa Alpinom CDA105R.