Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Muke sa instalacijom novog radia

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
John Wall
Poruka: 71
Član foruma od: utorak, 26. mar. 2013. u 15:58h

Muke sa instalacijom novog radia

Poruka od John Wall » sreda, 26. jun 2013. u 17:28h

Dakle kupio sam novi Sony DSX-A30 radio da zamenim kasetas u Focusu 2002 godiste. Mislio sam da svaki auto ima iste iso konektore i da cu povezati bez problema :rotfl:
Kao ono uopste ne pasu kablovi iz novog radija na Focusove kablove. I odem ja u radnju gde sam kupio i kazu mi treba mi neki eurojack konektor.
Zna li neko gde mogu kupiti to u BG-u? I kako to izgleda uopste? Kolko moze da kosta?
Dal je jos neko radio ovo na svom automobilu?

I posto imam komande na volanu sta mi treba da omogucim to na novom radiju?
Koji adapter?
Posto na radiju koji sam kupio pise da ima steering remote input ready.

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Re: Muke sa instalacijom novog radia

Poruka od M.M.L. » sreda, 26. jun 2013. u 17:51h

Euro dzek - http://217.26.67.168/uploads/2/2/2228696/Euro.jpg odnosno http://static.kupindoslike.com/Euro-Dze ... 857695.jpg

A za to povezivanje, daj neku semu ako si je dobio uz player. Ove stvari mozes da nadjes i na buvljaku a ima i u Elementi u Dimitrija Tucovica.

macaneli
VIP
Poruka: 9916
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Zanimljivi Fordovi kod nas -ili Fordovi koje ste Vi usli

Poruka od macaneli » sreda, 26. jun 2013. u 19:00h

Euro ce naci,ali interfejs ce naci juce po nekoj normalnoj ceni
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

John Wall

Poruka od John Wall » sreda, 26. jun 2013. u 19:07h

Znaci "interfejs" za volan je skupa stvar?
Ja sam mislio to su samo kablovi kao ovi.......

TBV
Poruka: 597
Član foruma od: sreda, 24. jun 2009. u 19:57h

Poruka od TBV » sreda, 26. jun 2013. u 21:00h

Ma nije to problem povezati, imas 8 zica za zvucnike, jedan minus i memoriju,displej i glavno napajanje za +, sa tim sto ti memorija mora biti stalna struja i to je to. Crna ti je minus, zuta ti je memorija, narandzasta displej i crvena glavna struja, crvena bi valjalo da bude povezana preko brave jer vuce struju.
No Turbo-no fun! No LPG! Slika

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » sreda, 26. jun 2013. u 22:00h

John Wall piše:Znaci "interfejs" za volan je skupa stvar?
Ja sam mislio to su samo kablovi kao ovi.......
pazi ti su kablovi isti manje vise,ali TI kablovi kostaju oko 100e :D

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

John Wall

Poruka od John Wall » sreda, 26. jun 2013. u 22:53h

TBV piše:Ma nije to problem povezati, imas 8 zica za zvucnike, jedan minus i memoriju,displej i glavno napajanje za +, sa tim sto ti memorija mora biti stalna struja i to je to. Crna ti je minus, zuta ti je memorija, narandzasta displej i crvena glavna struja, crvena bi valjalo da bude povezana preko brave jer vuce struju.
Imam zakazano za ponedeljak u servisu da mi ugrade radio. Jedino su mi rekli da im donesem taj eurojack konektor pa ce oni spajati zice. Ne bih se ja igrao sa time.
Mislio sam da cu imati i komande na volanu al nista od toga.
Hvala svima na pomoci

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 27. jun 2013. u 09:22h

Da si postavio ovo pitanje pre kupovine radija (ili detaljnije listao forum) saznao bi sve što te zanima, jer smo nebrojeno puta pisali o tome. :)

Elem, ukratko: radi eventualne dalje prodaje auta, kulturna varijanta koja ne iziskuje posetu servisu je da se lepo kupi adapter koji košta 5-6-7 evra i tako završi priča. Ako ne nađeš drugde i jeftinije, prošetaš do Piramide i pazariš ovo: http://www.kanibal.co.rs/products.php?s ... d=30230401 - Taman kad si tamo možeš da potražiš i blendu koja će da zatvori rupu koja ostaje posle ugradnje radija (znaj samo da nisu baš jeftine).

Za daljinski na volanu, Sony-jevo uputstvo je jako šturo ali nešto ne verujem da je moguće napraviti prosti prelaz/izvod sa fabričkog štekera na taj priključak koji se nalazi na Sony-ju (bananica ili šta već bilo) i da to radi. Adapter verovatno postoji ali košta bar koliko i sam taj radio da se kupi preko i dopremi u Srbiju. Sa druge strane, trebalo bi da taj radio može da kontroliše klasičan infracrveni daljinac, a i pozicija radija nije toliko loša u Focusu pa ne moraš mnogo da skrećeš pogled sa puta. S druge strane, možda bi se isplatilo kontaktirati Sony i videti da oni dostave neku informaciju o tome šta sme da se nakači na taj "Remote Controller In" pozadi, može biti da neki elektroničar može da sastavi adapter za dosta manje para nego što bi to koštalo da se kupi od neke firme sa imenom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

John Wall

Poruka od John Wall » četvrtak, 27. jun 2013. u 10:01h

@BojanM Veliko hvala na dodatnom objasnjenju

Kupio sam blendu juce u kanibalu. Lepo pashe. 683 dinara.
Nisam znao da postoji takav adapter da direktno povezem. Meni su u radnji gde sam kupio radio rekli mora da se seku kablovi u autu pa spajaju sa eurojack. I ja juce zakazao u servisu.
Ponecu kabl od radia i slikati u fordu kablove pa poneti u kanibal da vidimo dal mogu da idu u taj dodatak. Cudni su kablovi u Focusu je*iga.
Bolje tako nego da mi seku kablove u autu. A i skuplje je. Rekli su oko 1000-1500 ce naplatiti uslugu.
Dobio sam mali daljinski u kutiji radija. Nije velika steta sto necu imati na volanu komande. Sta je tu je.

John Wall

Poruka od John Wall » četvrtak, 27. jun 2013. u 23:18h

Da javim da sam kupio onaj adapter u Kanibalu i sad radi sve u 16 :woohoo:
Takodje pitao sam ih koliko bi kostalo da se urade kontrole za volan i rece mi izmedju 100-150 eura.
Tako da to otpada.

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » četvrtak, 27. jun 2013. u 23:28h

Rekoh ti ja lol

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 28. jun 2013. u 00:18h

eonon mama mara.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

macaneli
VIP

Poruka od macaneli » petak, 28. jun 2013. u 00:28h

Jos koja narudzbina i postact power seller lol hahahaha

Aleksandar84
Poruka: 32
Član foruma od: petak, 31. avg. 2012. u 22:39h

Poruka od Aleksandar84 » sreda, 7. avg. 2013. u 13:21h

BojanM piše:Da si postavio ovo pitanje pre kupovine radija (ili detaljnije listao forum) saznao bi sve što te zanima, jer smo nebrojeno puta pisali o tome. :)

Elem, ukratko: radi eventualne dalje prodaje auta, kulturna varijanta koja ne iziskuje posetu servisu je da se lepo kupi adapter koji košta 5-6-7 evra i tako završi priča. Ako ne nađeš drugde i jeftinije, prošetaš do Piramide i pazariš ovo: http://www.kanibal.co.rs/products.php?s ... d=30230401 - Taman kad si tamo možeš da potražiš i blendu koja će da zatvori rupu koja ostaje posle ugradnje radija (znaj samo da nisu baš jeftine).

Za daljinski na volanu, Sony-jevo uputstvo je jako šturo ali nešto ne verujem da je moguće napraviti prosti prelaz/izvod sa fabričkog štekera na taj priključak koji se nalazi na Sony-ju (bananica ili šta već bilo) i da to radi. Adapter verovatno postoji ali košta bar koliko i sam taj radio da se kupi preko i dopremi u Srbiju. Sa druge strane, trebalo bi da taj radio može da kontroliše klasičan infracrveni daljinac, a i pozicija radija nije toliko loša u Focusu pa ne moraš mnogo da skrećeš pogled sa puta. S druge strane, možda bi se isplatilo kontaktirati Sony i videti da oni dostave neku informaciju o tome šta sme da se nakači na taj "Remote Controller In" pozadi, može biti da neki elektroničar može da sastavi adapter za dosta manje para nego što bi to koštalo da se kupi od neke firme sa imenom.
Ajd i ja da pitam posto mi je radio pregoreo znaci takvog sam ga kupio sa autom. U svakom slucaju nisam jos kupio radio posto me mrzelo da se zezam sa kablovima jer mi je sa radiom izgoreo i onaj dzek (adapter sta li) koji se usteka u radio ali jedan od onih manjih, mislim da je za zvucnike. E sad posto ne bih da ih trazim po otpadima, da li je to ovo sto je Bojan naveo tj. ovi adapteri sa kanibala? Ako nisu jel to moze da se resi euro konektorima?

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » sreda, 7. avg. 2013. u 16:46h

Da li sam dobro razumeo, fabrički radio ti je pregoreo/izgoreo, fabrički džek je ostao posle toga neupotrebljiv, a želeo bi da ubaciš neki ne-fabrički (aftermarket) radio sa ISO (euro) priključnicama?
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Aleksandar84

Poruka od Aleksandar84 » četvrtak, 8. avg. 2013. u 08:43h

Ne, ne izgoreo je radio i dzek takodje, ali hocu da kupim ponovo fabricki cd player, dakle CD 6000, ali mi treba i taj dzek, pa se pitam da li je to isti onaj kao sto si stavio link ka kanibal-u, i ako nije da li moze on negde da se kupi a da ne moram da obilazim otpade, ili mozda pasuju eurokonektori?

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 8. avg. 2013. u 08:58h

Ovaj koji je na kablu je "naopak" odnosno taj kabl prilagodjava fordovu instalaciju na euro radio. Znaci ako je na instalaciji zenski dzek, ovaj na kablu je muski.
Ne znam da li postoji obrnuti (fordov radio na euro instalaciju), sa koga bi mogao da iskoristis dzek.
Bojim se da ti ostaje otpad, i naravno da pokusas u Grandu.

Ali, pre svega ovoga, proveri zasto su prethodni dzek i radio izgoreli. Ne mora da znaci da je samo radio bio taj koji je neispravan.
Djak pesak :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 8. avg. 2013. u 09:13h

^^ Upravo tako.

Tebi faktički treba ovo: http://www.kanibal.co.rs/products.php?s ... d=30240111 ali s obzirom na njihovu cenu (i činjenicu da ih nema na lageru), radije potraži to na otpadu ili uzmi radio koji je neko secnuo sa sve tim džekovima, nije retkost da se nađe tako. Možda čak i neko od forumaša ima te džekove da ti da za simboličnu cenu ili pokloni.

A generalno bi bila preporuka da se otkrije šta je uzrok pregorevanja radija i instalacije, što opet podrazumeva da to pogleda neko stručno lice, a ako se dotično lice bavi auto-elektronikom ili specifično muzikom za kola, sve su šanse da će imati i te džekove u svojoj kolekciji, pa i tako možeš da dođeš do toga. U suprotnom, ako ne znaš kako je uopšte došlo do problema, rizikuješ da se ista stvar ponovi i sa novim radiom.
pozdrav, Bojan

Slika

Aleksandar84

Poruka od Aleksandar84 » četvrtak, 8. avg. 2013. u 09:54h

Pa mislim da nisu ovi dzekovi sa kanibala, posto su nesto mnogo siroki, mada mozda je i slika takva a nisam kuci da proverim. Brat od strica je auto elektricar i isao sam kod njega ali nije imao tada ove dzekove pa je ostalo da kada mu odnesem radio probam i njih da nadjem. A tada ce i da proveri sve instalacije oko radia. Ja sumnjam da je doslo do nekod spoja jer je neko izvlacio prikljucak za mp3, iphone i sl. i moguce je da to nije dobro odradjeno ali videcu. Moram prvo i radio da kupim :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » četvrtak, 8. avg. 2013. u 09:58h

Džekovi su standardni, a ljudima se često na slici čini da su van proporcije. Sve je to OK.
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Sound“