Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc oko pojacala i woofera

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Ljubavnik1
Poruka: 339
Član foruma od: sreda, 21. mar. 2012. u 19:04h

Pomoc oko pojacala i woofera

Poruka od Ljubavnik1 » četvrtak, 19. apr. 2012. u 22:46h

Dakle planiram da u svoj auto ubacim neko pojacalo i woofer, ali ja sam skroz pocetnik sto se tice toga...Dakle imam ford mondeo 2004, u njemu je fabricki radio Slika ford 6000 cd takodje i fabricki zvucnici... ja bih hteo da zadrzim taj radio kao i zvucnike, a da ubacim woofer i pojacalo... E, sad da li je to uopste izvodljivo pitam ja vas, kao i za pojacalo i woofer, koje pojacalo, koji woofer ? :wtf:
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!
Mišljenja su kao ekseri: što više udaramo po njima, to dublje prodiru.

sasa_f1
Poruka: 10030
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Re: Pomoc oko pojacala i woofera

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 19. apr. 2012. u 23:19h

Istu bitku i ja vodim ali sa starim 6000CD plejerom. Kod mene mora nesto opasno da se budzi, a mozda ne moze uopste da se nabaci pojacalo na taj plejer. Kolko sam skontao, ako iza na plejeru nema neki izlaz za pojacalo, pada sve u vodu...

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris
Poruka: 3609
Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h

Poruka od Shomy_ksh » petak, 20. apr. 2012. u 01:05h

kao sto sam rekao Sasi, kontaktirajte sibija da vam covek kaze dal moze il ne moze... a sto se tice woofera i pojacala... novo? polovno? do koliko para? koju muziku slusas? koliko prostora zelis da izgubis u gepeku? neka posebna marka? ... malo informacija za bilo kakvu preporuku thumbsuph
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » petak, 20. apr. 2012. u 09:28h

Sto se mene tice ne mora da bude novo, moze polovno ali da je lepo ocuvano i pojacalo a i woofer, cena tu do max 100e, ne mora da bude extremno jako, srednje nesto thumbsuph ?
edit: od muzike se slusa domaci rep i strani house :D
Samo par miliona ljudi imaju tu sreću da žive u Srbiji!!!.....Ostali nemaju tu sreću, ali imaju sve drugo!!!

sasa_f1
Poruka: 10030
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 20. apr. 2012. u 16:28h

Pustio sam mu pp, al nije jos ni procitao...

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » petak, 20. apr. 2012. u 20:22h

zaboravi cifru od 100e odmah... kao sto sam rekao sasi... cincevi 10e, kabl za napajanje oko 20e, kuciste osiguraca 5-10e, pravljenje kutije 15-20e (bez tapaciranja)... znaci ostane ti 40e za woofer i pojacalo... za te pare imas samo neki manji woofer a i to u ko zna kakvom stanju... npr u oglasima sto sam stavio Pyle Pro 8 je 30e nov woof i zadovoljava potrebe, ali pojacalo bi kostalo polovno 50-70e + oprema... od koga god da uzmes racunica je ista thumbsuph

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21507
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 20. apr. 2012. u 20:42h

evo ti kubura prodaje woof i pojačalo bez kablova za 70 eur... 30 eur u elementi košta komplet kablova sa činčevima i osiguračem.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » petak, 20. apr. 2012. u 20:53h

@markedjani
Pre nego što bilo šta drugo napišeš, pogledaj broj postova :diablo:
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 20. apr. 2012. u 20:59h

Uplašio sam se tog trenutka kad sam pročitao brojač i morao sam odma da napišem post!
Slika

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » petak, 20. apr. 2012. u 21:27h

Markedjani piše:evo ti kubura prodaje woof i pojačalo bez kablova za 70 eur... 30 eur u elementi košta komplet kablova sa činčevima i osiguračem.
Kontaktirao sam njega i culi smo se, mislim to mi se i svidja od njega...ali rece on da to ne moze kod mene,tj moze ali da treba nesto da se budzi :wtf: Mene zanima da li to moze da se poveze sa onim sto sam ja naveo u prvom postu...cena manje vise igra ulogu, za cenu cemo lako thumbsuph

@Shomy_ksh Nije mi jasno sta ce mi pravljenje kutije sa tapaciranjem...Kupujem woofer, znaci woofer sa kutijom vec napravljen...za 120e mislim da moze da se nadje sve.

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » petak, 20. apr. 2012. u 21:38h

kao sto rekoh pitaj sibija dal moze da ti izvede cinceve na cd-u neko... ovako ne moze... (mada moze i preko HI INPUT-a).

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » petak, 20. apr. 2012. u 22:08h

Slika

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » petak, 20. apr. 2012. u 22:15h

Ljubavnik1 piše: @Shomy_ksh Nije mi jasno sta ce mi pravljenje kutije sa tapaciranjem...Kupujem woofer, znaci woofer sa kutijom vec napravljen...za 120e mislim da moze da se nadje sve.
bilo ko da napravi kutiju a da ga materijal izadje npr 10e nece sigurno da ti je proda za 5e... za 120e kutija tapacirana, pojacalo i woof moze samo plastikaner neki ;)

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » petak, 20. apr. 2012. u 22:22h

procita ja celu temu ali nigde nista vezano za ovaj moj slucaj...ja u fordu vec imam izvucen aux kabal ako si mislio na to thumbsuph
Shomy_ksh piše:
Ljubavnik1 piše: @Shomy_ksh Nije mi jasno sta ce mi pravljenje kutije sa tapaciranjem...Kupujem woofer, znaci woofer sa kutijom vec napravljen...za 120e mislim da moze da se nadje sve.
bilo ko da napravi kutiju a da ga materijal izadje npr 10e nece sigurno da ti je proda za 5e... za 120e kutija tapacirana, pojacalo i woof moze samo plastikaner neki ;)
A, jeste bre...po tvome ispada da pojacalo i woofer kostaju 2000e :mad:

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » subota, 21. apr. 2012. u 01:21h

mislim da ti ne vredi pricati. ako ti smetaju cene po kojim se prodaju kvalitetne komponente ti ih zaobidji. to sto nemas para ne znaci da je skupo. trazis savet koj ne zelis da uvazis, onda ti tema nema smisao.

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » subota, 21. apr. 2012. u 10:31h

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 21. apr. 2012. u 10:40h

Ajmo smirela jedan i drugi.

Shomy ima da se nađe sve i svašta za 100-ak eur... nisu neke sad kvalitetne komponente kao što recimo prodaje Dynablaster ali za jedno totalnog početnika njemu će i jedan blaupunkt woofer u kutiji i blaupunkt pojačalo završiti posao sjajno... pa nek on polako posle prelazi na jače i bolje ako ga to uopšte interesuje.

Njemu je bitno što bi rekli seljaci "d'udara" i da se oseti malo bass thumbsuph

I ljubavnik pročitaj malo bolje u temi koju sam ti postavio... ima šema za predizlaz za woofer ali nema to svaki džek thumbsuph
Slika

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » subota, 21. apr. 2012. u 14:00h

Druže moj savet ti je da sve kupuješ na parče i da lepo sam sebi sklapaš muziku po želji. Ako kupiš komplet gotovu kutiju sa pojačalom vrlo lako može da se desi da to ne ispuni tvoja očekivanja (kao što je bio slučaj kod mene, a pritom moje komponente nisu ni malo naivne). Isto tako, ako staviš prejako pojačalo na isto tako jak woofer, visoke i srednje tonove ni malo nećeš čuti (u slučaju da ostaneš na fabričkom plejeru, koji i nema neka podešavanja koja su ti neophodna da bi to zvučalo pristojno).

Znači, prvo kupiš neki kršten mp3 (Alpine, Pioneer) do 50-60 eur , zatim četvorokanalno pojačalo (Alpine, Pioneer, Magnat, Crunch) 80-120 eur, onda elipse i visokotonce (i skretnice u kompletu sa njima, one su oko 20-30 eur par) (Alpine, Pioneer) oko 50 eur, woofer (Alpine, Pioneer, Magnat) oko 40 do 70 eur u zavisnosti od prečnika i snage, iverica od 25mm površine 1,5 do 2 kvadrata (ovo zavisi od dimenzija i snage woofera) oko 20 do 30 eur, materijal za zvučnu izolaciju oko 15 eur, akrilni silikon za tapaciranje 2,5 eur, drvofiks isto toliko i materijal za tapaciranje (cenu ne znam, ja sam koristio materijal sa moje stare bazuke) i kablovi za povezivanje diskoteke oko 30 eur.

Znam da sve ovo skupa izađe oko 350 eur maksimalno, ali zato sam ti i napisao da je najbolje kupovati deo po deo, i za par meseci imaš zaista pristojnu skalameriju za masiranje saputnika ( sapatnika mrgreen ).

Svoju muziku sam sklapao na ovaj način, a troškovi su mi bili još viši (nepredviđene okolnosti) i ni malo se nisam zeznuo ;) .
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » subota, 21. apr. 2012. u 20:29h

peco brate sto si nabedjen, pa to je 2000e hahahaha

+1 za pecin post

ne ozb, ako neko trazi ozvucenje da bude iole kvalitetno onda mora da izdvoji malo vise para... (cifra od 2000e je umisljena, ali bez 200e nebi pocinjao.
Spoiler
Show
poceo sam sa : 180e Blaupunkt Velocity vr6000, 100e Alpine CDE-9872rm, 90e Atomic Energy EN10dvc, 15e kutija, 25e naponski kablovi, 10e cincevi, 10e kuciste osiguraca, 50e kondenzator...
Markedjani - skuplje ce ga kostati napredovanje nego odmah da se isprsi, ali jeste bolje po pitanju ucenja o tome... znam jer sam ja "napredovao" a dzep je pomalo presusio od tog napredovanja... :P

spustam loptu i odjavljujem se iz teme jer zelje su jedno a realnost drugo . :beer:

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » subota, 21. apr. 2012. u 22:12h

peca piše:Druže moj savet ti je da sve kupuješ na parče i da lepo sam sebi sklapaš muziku po želji. Ako kupiš komplet gotovu kutiju sa pojačalom vrlo lako može da se desi da to ne ispuni tvoja očekivanja (kao što je bio slučaj kod mene, a pritom moje komponente nisu ni malo naivne). Isto tako, ako staviš prejako pojačalo na isto tako jak woofer, visoke i srednje tonove ni malo nećeš čuti (u slučaju da ostaneš na fabričkom plejeru, koji i nema neka podešavanja koja su ti neophodna da bi to zvučalo pristojno).

Znači, prvo kupiš neki kršten mp3 (Alpine, Pioneer) do 50-60 eur , zatim četvorokanalno pojačalo (Alpine, Pioneer, Magnat, Crunch) 80-120 eur, onda elipse i visokotonce (i skretnice u kompletu sa njima, one su oko 20-30 eur par) (Alpine, Pioneer) oko 50 eur, woofer (Alpine, Pioneer, Magnat) oko 40 do 70 eur u zavisnosti od prečnika i snage, iverica od 25mm površine 1,5 do 2 kvadrata (ovo zavisi od dimenzija i snage woofera) oko 20 do 30 eur, materijal za zvučnu izolaciju oko 15 eur, akrilni silikon za tapaciranje 2,5 eur, drvofiks isto toliko i materijal za tapaciranje (cenu ne znam, ja sam koristio materijal sa moje stare bazuke) i kablovi za povezivanje diskoteke oko 30 eur.

Znam da sve ovo skupa izađe oko 350 eur maksimalno, ali zato sam ti i napisao da je najbolje kupovati deo po deo, i za par meseci imaš zaista pristojnu skalameriju za masiranje saputnika ( sapatnika mrgreen ).

Svoju muziku sam sklapao na ovaj način, a troškovi su mi bili još viši (nepredviđene okolnosti) i ni malo se nisam zeznuo ;) .
E, sad tu opet postoji problem, morao bi blendu i 1 din mp3 (Alpine, Pioneer), ali bi ostala rupa na tabli i mislim da mi komande na volanu ne bi bile znacajne... ? Mada taj tvoj predlog i nije toliko los thumbsuph Reci mi samo jel su ovo cene za polovno ili za novo ? taman mesecno kad dignem platu, sklonim sa strane za neku komponentu i neka ceka, pa kad padne sve onda se ugradi...Gde da postavim npr. elipse i visokotonce ? umesto fabrickih zvucnika ili ?

@ Shomi :beer:

Shomy_ksh
Počasni Čak Noris

Poruka od Shomy_ksh » nedelja, 22. apr. 2012. u 01:43h

Shomy_ksh piše: ...odjavljujem se iz teme ...
opet kenjam... moj predlog ~120e par elipsi u kompletu sa visokotoncima i skretnicama, tj sistem. Hertz ESK540. Neko malo pojacalce ispod sedista, ispod table za 20-30e polovno i resio si 70%... ostaje ti cd plejer... za cenu koju ti je napisao peca, imas nove a i polovne, zavisi od kveliteta, opet moja preporuka uzeti neki plejer koji ima brdo podesavanja (hercaza za sisteme, hercaza za sub)... ali to je opet sve kombinacija da vuces na kvalitet zvuka (90% ljudi hoce samo da mu se ozvucenje jako cuje da ga cuju po gradu a to dal klipuje nema veze :doh: ) ...

jos nesto, kad kupujes woofer, prvo razmisli koliko ti je potreban gepek jer velicina kutije zavisi od woofera i radi se po proracunima.
Spoiler
Show
neki wooferi bolje rade u kompresiji a neki u BR...ja sam se zaleteo za MB Quart PWD304 koji je fenomenalan ali mu treba 42l kompresije i 102l BR, a tih 102l u fiestinom gepeku znaci da nema gde ni musica da se okrene :doh: ...
elipse i viskotonce... visokotonce po nekom pravilu trebas da postavis na A stubu u visini ociju, ali moze i izmedju stuba i table... elipse u vrata umesto fabrickih.

totti

Poruka od totti » nedelja, 22. apr. 2012. u 08:39h

Shomy_ksh piše:... ali to je opet sve kombinacija da vuces na kvalitet zvuka
Kakav crni kvalitet zvuka u kolima...

@ljubavnik
Ako ti je cilj da samo dobiješ malo basa, a i da ne gubiš mesta u gepeku, razmisli i o varijanti aktivnog woofera ispod sedišta.
Slika

Ljubavnik1

Poruka od Ljubavnik1 » nedelja, 22. apr. 2012. u 22:19h

Toti ubode ga na pravo mesto... thumbsuph Ako moze objasnjenje za ovu varijantu, znaci sta mi je sve potrebno ?

totti

Poruka od totti » nedelja, 22. apr. 2012. u 23:10h

Slika
Slika
Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » nedelja, 22. apr. 2012. u 23:13h

Nije full kompaktnost,nije ni kabast ali može da se nađe kod nas neki polovan za pristojne novce... svira saaasvim korektno.

Slika

Pioneer TS-wx206a (aktivni woofer) thumbsuph
Slika

Odgovori

Povratak na „Sound“