Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Savet oko 5000 RDS

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
budababa
Poruka: 4
Član foruma od: sreda, 3. avg. 2011. u 14:26h

Savet oko 5000 RDS

Poruka od budababa » subota, 3. dec. 2011. u 11:58h

Pre izvesnog vremena kupio sam Forda Fiestu, sa ugrađenim fabričkim radiom 5000 RDS EON, koji ne šljaka. Uređaj redovno dobija struju, osigurači su OK, dakle problem je u njemu samom... Nosio sam ga već kod dva majstora, oba kažu da ne mogu da ustanove gde je kvar (ili nisu hteli ozbiljnije da se bakću sa njime) i dolazim u stanje nervnog rastrojstva što sam osuđen na tišinu u kolima mrgreen Par pitanja u vezi ovoga:

1. Da li vredi uopšte da ga nosim kod majstora, tj. ima li nekoga ko bi se bakćao sa njime za manje pare od onih za koje mogu da kupim polovnjaka u radnom stanju (cca. 25 evra)?
2. Imam li alternativu za njega, tj. da li model 6000 RDS leže u njegovo kućište?
3. Imam li još neku alternativu osim fabričkog radia, tj. maska + neki model proizvođača zvučnijeg imena i za koje novce?

Hvala unapred na odgovoru/odgovorima thumbsuph

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Re: Savet oko 5000 RDS

Poruka od macaneli » subota, 3. dec. 2011. u 13:17h

pase,nadji drugi koji sljaka sa cd-om,vise t se isplati nego popravka
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 3. dec. 2011. u 18:07h

1 - Popravka je možda trivijalna, ali dok se to otkrije verovatno treba utrošiti vremena... vidi ako neko može da ti kaže koliko je sama dijagnostika problema, a posle toga vidi da li ti se više isplati popravka postojećeg ili kupovina drugog.
2 - Što Macaneli reče, većina Ford kasetofona te veličine (1.5 DIN) se međusobno gađa u potpunosti, 5000 i 6000 su potpuno kompatibilni što se oblika/veličine i priključaka tiče.
3 - Na kraju, uvek imaš i opciju da uzmeš neki "aftermarket" radio - što ti reče, zvučnijeg imena - standardne veličine (1 DIN) i da ostatak popuniš blendom (plastikom). Trebaće ti još i adapter za kablove pozadi, ili da ih električar "nabudži" (mada je adapter elegantnija - i skuplja -varijanta). Koliko para, toliko muzike, u ovom slučaju i bukvalno... ma koliko para da odvojiš uvek ima i boljih, lepših, a svakako skupljih modela, pa prema tome zavisi samo od tvojih afiniteta koji bi model uzeo. Ne zaboravi samo, ako si do sada furao standardan fabrički radio, verovatno ćeš poželeti da staviš i druge zvučnike jer su fabrički "upareni" po snazi sa relativno slabim 5000 radijem, a većina novijih CD/MP3 plejera za kola razvija 3x-4x veću snagu.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

budababa
Poruka: 4
Član foruma od: sreda, 3. avg. 2011. u 14:26h

Poruka od budababa » nedelja, 4. dec. 2011. u 11:56h

OK, zahvaljujem još jedared thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Sound“