Problem sa komandama na volanu
- Rih
- Poruka: 271
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Problem sa komandama na volanu
Pozdrav! Kupio sam Focusa na kome ne funkcioniše dugme za smanjivanje muzike (komande "na volanu"). Kada ga pritiskam,dugme klikće ("cak-cak"),ali ne vrši funkciju. Sva ostala dugmad normalno rade.Probao sam kontakt-sprejom,ali ne vredi...Da li je problem do dugmeta,ili može biti da nema kontakt u radiju ( CD 6000 rds)? Radio nisam skidao...
- Rih
- Poruka: 271
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Re: Problem sa komandama na volanu
Uh,sibi,al si brz...svaka čast!
Pogledao ju je auto-električar,rekao da treba da se skine i otvori...da li je to komplikovano? Nije da mi nešto previše smeta što ne radi,kružić za smanjivanje na radiju je veliki i pristupačan...ali,ako nije muka popravi ovo (tj,ako nije skroz taster "crko") voleo bih da to uradim.
Pogledao ju je auto-električar,rekao da treba da se skine i otvori...da li je to komplikovano? Nije da mi nešto previše smeta što ne radi,kružić za smanjivanje na radiju je veliki i pristupačan...ali,ako nije muka popravi ovo (tj,ako nije skroz taster "crko") voleo bih da to uradim.
- fancy
- Poruka: 2265
- Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
- Kontakt:
Pa ti ga onda smanji kružićem na radiju i izvuci ceo radio iz kućišta. Kad ga majstor sredi, samo ga povećaj istim kružićem, al pazi da ne preteraš i polomiš masku ili nedajbože centralni stub 

...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Ima kod Sima da se naruce ispravne komande na volanu,kostaju maksimalno 30e. Mada ja mislim da to treba da se skine i ociste kontakti i naprska sa wd40
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- markesh
- Poruka: 15
- Član foruma od: ponedeljak, 30. jan. 2012. u 21:18h
Ja imam drugi problem. Fabrički radio je izvađen i sada je tu neki drugi pa mi komande ne funkcionišu. kako bih to mogao da sredim? Da li mogu da se povežu sa ovim radiom koji imam? 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Druže, a šta misliš da probamo za početak da pođemo od informacije koji je taj "neki drugi" radio, da ne bajemo u smrznuti pasulj?
U principu nije nemoguće, ali zavisno od konkretne kombinacije na tvom autu može da bude skuplja dara nego mera - ili nepraktično ili neisplativo.
U principu nije nemoguće, ali zavisno od konkretne kombinacije na tvom autu može da bude skuplja dara nego mera - ili nepraktično ili neisplativo.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- markesh
PA ovaj drugi radio je neki ESCOTT. Nikad čuo pravo da ti kažem a i ne mogu nišra da nađem o njemu. Ima na sebi USB, čita mp3 a ima i ulaz za SD karticu
DA li u suštini može radio da se poveže sa tim komandama, bilo koji?

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
U principu, aparati poznatijih brendova (npr. Alpine, Sony, Kenwood, JVC, Pioneer... taj rang proizvođača) imaju priključke za "daljince" koje prave te iste, poznatije, firme - pa onda postoje razni adapterski uređaji koji omogućavaju da se eventualno fabričke daljinske komande vežu sa tim uređajem. Ne postoji univerzalno rešenje.
Mislim da praktično možeš da zaboraviš na vezivanje fabričkih komandi na taj radio koji imaš. Sve verovatno može da se nabudži, ali to je budževina od koje bih čak i ja u najavi odustao.
Mislim da praktično možeš da zaboraviš na vezivanje fabričkih komandi na taj radio koji imaš. Sve verovatno može da se nabudži, ali to je budževina od koje bih čak i ja u najavi odustao.
pozdrav, Bojan

- markesh
haha, hvala na iscrpnom odogovru. Videću nešto pa šta mi da bog

- markesh