Prekidac za pojacalo
- kubura16v
- Poruka: 1841
- Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h
Prekidac za pojacalo
Posto auto vozi i cale,a njemu jelte woof i pojacalo ne trebaju ni za sta,hteo bih da stavim neki prekidac da ga iskljucujem. gde moram da stavim prekidac,na stalni plus ili mozda na pobudu ili....??? Svaki predlog dobrodosao. Hvala 

- shomicus
- Poruka: 677
- Član foruma od: subota, 20. dec. 2008. u 19:03h
Re: Prekidac za pojacalo
Najbolje da stavis na pobudu,gde ces da seces kabal sa tolikim presekom,trebace ti prekidac iz elektrane 

- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Pa sto jednostavno ne ugasi samo woofer preko Cd playera i neka tera
....Tako barem moj cale radi.. 

- kubura16v

Visa matematika,a ja cu stalno zaboravljati da ga iskljucim na playeru i eto.

Pa i meni je lakse da stavim an pobudu,samo da li moze,to me zanima?
- magnat
- Poruka: 742
- Član foruma od: subota, 28. mar. 2009. u 01:14h
- Kontakt:
To sa prekidacem i nije tako zdravo jer se moze desiti da nesto pregori ili se mozda i zapali. Najbolje varijanta je plejer sa wufer kontrolom .
"FULL MONTY" GmBh - Zemun
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
Vucki i ja nismo bili u Dascari tamo su nam rekli da RUSMIR ima bolje kobasice
Jedan moj kolega je izjavio pod atnosverskim utjecajima (pivo) kupcu na telefon:POZVONITE NA VRATA I RECITE MOJOJ ZENI DA VAM DA
- shomicus
Ma kad na jugice stavljaju tastere za paljenje koji vuku mnogo vise struje i prekidace za kontakt jer nece da kupe ulozak brave pa se ne zapali nece ni od zice za pobudu pojacala koja u sustini nema neki jak napon,vise dodje kao signal za paljenje,ako se lepo izvede nemas brige.
Ja kad bih radio stavio bih prekidac bez razmisljanja
Ja kad bih radio stavio bih prekidac bez razmisljanja
- kubura16v
Imam ja woof control na playeru,ali nema posebno dugme da iskljucuje i ukljucuje nego ima jos sijaset opcija sve na istom tasteru,o tome se radi. Znaci moze na pobudu prekidac i to je to?
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
- Poruka: 3609
- Član foruma od: utorak, 4. avg. 2009. u 04:45h
drugar...
stavi prekidac na pobudu slobodno.. ja imam prekidac od 15din koji je s buvljaka i radi perfektno sa pojacalom Blaupunkt Velocity vr6000 ... tj radilo je jer sam prodao pojacalo... ali isto ce da radi i na jacem pojacalu...
znaci..prekidac na zicu od pobude i spasio si matorog od basova..
naravno mozes ti i preko plejera da gasis...ali ovako ti je jednostavnije, ne moras da juris po setup-u plejera..samo klik i gotovo...a i kad vidis muriju samo kliknes i pravis se lud ako te pitaju za muziku..osim ako ti ne otvore gepek war

stavi prekidac na pobudu slobodno.. ja imam prekidac od 15din koji je s buvljaka i radi perfektno sa pojacalom Blaupunkt Velocity vr6000 ... tj radilo je jer sam prodao pojacalo... ali isto ce da radi i na jacem pojacalu...
znaci..prekidac na zicu od pobude i spasio si matorog od basova..

naravno mozes ti i preko plejera da gasis...ali ovako ti je jednostavnije, ne moras da juris po setup-u plejera..samo klik i gotovo...a i kad vidis muriju samo kliknes i pravis se lud ako te pitaju za muziku..osim ako ti ne otvore gepek war
Ford Fiesta DuraTorQ 1,4TDCi
Phase Evolution Opus 500.1 + Mac Audio Select 12 with Alpine CDE-9882Ri
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- kubura16v
To ti kazem,treba mi nesto brzopotezno
Nisam jos ubacio,treba da provucem signalni kabl i da kupim osigurac i da to pakujem.

Nisam jos ubacio,treba da provucem signalni kabl i da kupim osigurac i da to pakujem.
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
dobronamerno da napomenem... kablove za napajanje pojacala na jednu a kablove za signal (cinceve) na drugu stranu... 

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
- kubura16v
Naponski su vec provuceni sa leve,a cinceve cu sa desne. 

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
oke... Posto ako su kablovi losijeg kvaliteta odnosno tanja izolacija...cesto se desava da kad pojacas cujes rad motora ili sumove...tako da je bolje odma da razdvojis da se ne cimas posle... Ne desava se uvek ali sto kazu "Bolje spreciti nego leciti"

- kubura16v
U sustini mi je svejedno,naponski su vec provuceni,sad da li rasturao levu ili desnu stranu da provucem signalne isto mi dodje. Samo se plasim da ne bude kratko,jer pojacalo mora na levu starnu gepeka zbog naponskih. Sad krecem u akciju,javljam veceras sta sam uradio. Shomi,kad smo vec kod ovoga,kako se bridzuju dva izlaza?

gledano na slici,dva leva na plus od woof-a,dva desna na minus?

gledano na slici,dva leva na plus od woof-a,dva desna na minus?
- shomicus
Ne mozes da bridzujes dva izlaza,bridge ti je samo jedan izlaz predvidjen za woofer.I vezuje se na prvi plus i zadnji minus kod tebe.
- kubura16v

Bolje sto sam pitao,inace bi svasta bilo

- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
da kad bridzujes...privezes levi plus i desni minus... i to ti je to... 

- kubura16v
Sve sklopio i povezao,u bridge! 
Mnoooogooooooo gruva,moram malo da zavrnem pojacalo,na bilo kom rezimu na plejeru i na rucnom podesavanju bilo kako,woofer udara kao blesav,mnoogo jako. Drugari hvala puno na pomoci

Mnoooogooooooo gruva,moram malo da zavrnem pojacalo,na bilo kom rezimu na plejeru i na rucnom podesavanju bilo kako,woofer udara kao blesav,mnoogo jako. Drugari hvala puno na pomoci

- shomicus
Ma samo kad si ti zavrsio,to je bitno,a mi smo tu da se ispomazemo koliko mozemo.
Tako sam i ja kad sam privezao woofer i pojacalo,gruvalo mi tri dana ko blesavo a posle se valjda uvo navikne pa ti to normalno,i posle kad sam skinuo pojacalo iz nekih nebitnih razloga,covece koja beda od zvuka sa obicnim zvucnicima,nisam mogao da se naviknem dva meseca na onu tugu od zvuka.
Tako sam i ja kad sam privezao woofer i pojacalo,gruvalo mi tri dana ko blesavo a posle se valjda uvo navikne pa ti to normalno,i posle kad sam skinuo pojacalo iz nekih nebitnih razloga,covece koja beda od zvuka sa obicnim zvucnicima,nisam mogao da se naviknem dva meseca na onu tugu od zvuka.
- kubura16v
Sad sam stigao kuci,otkida bre,moram da pokusam da podesim pojacalo,ovako ima malo "tvrdji" bas,gruva jako i bole usi.
ili cu tek da se naviknem,videcemo

ili cu tek da se naviknem,videcemo

- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21493
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
smanjiš gain,bass boost i lpf iliti low pass filter... pojačaš hpf iliti high pass filter i taman sačuvaš woof,amp i malkice plastike u kolima 

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- kubura16v
MA ocu bre onaj mekani bas sto pomera unutrasnje organe,ocu da slusam one crncuge,Lil John i te fore...
Na playeru sam sve zivo isprobao,ali svuda je bas mnogo "tvrd","tup" kako god. Sutra bezim negde van grada da to podesavam,da ne dobije msaksiju na krov. war

Na playeru sam sve zivo isprobao,ali svuda je bas mnogo "tvrd","tup" kako god. Sutra bezim negde van grada da to podesavam,da ne dobije msaksiju na krov. war
- Shomy_ksh
- Počasni Čak Noris
hehe..sinoc drugara mog krstili za ozvucenje...i eto kazna 3000din a ja pored njega i pandurskih kola pod rucnu i muzika u max...
Član 28. stav 2
Vozač ne sme da koristi audio, odnosno video uređaje na način da ne čuje
zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju, niti da preduzima druge radnje koje
ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom.
...
Član 334.
Novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kazniće se za prekršaj lice koje postupi
suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
2) člana 28. stav 2,

Član 28. stav 2
Vozač ne sme da koristi audio, odnosno video uređaje na način da ne čuje
zvučne signale drugih učesnika u saobraćaju, niti da preduzima druge radnje koje
ometaju njegovu pažnju pri upravljanju vozilom.
...
Član 334.
Novčanom kaznom u iznosu od 3.000 kazniće se za prekršaj lice koje postupi
suprotno odredbama iz sledećih članova ovog zakona:
2) člana 28. stav 2,
- peca
- VIP
- Poruka: 2470
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
- Kontakt:
Ja sam problem sa jačinom i dubinom bass-a rešio kao što je Mare napisao...
Dakle, sve što je vezano za bass se smanjuje, a sve što je vezano za srednje i visoke tonove se pojačava...
Što se tiče murije, kada ih vidim desna ruka mi refleksno ide ka točkiću za podešavanje jačine zvuka, tako da još nisam krstio ozvučenje
...
Dakle, sve što je vezano za bass se smanjuje, a sve što je vezano za srednje i visoke tonove se pojačava...
Što se tiče murije, kada ih vidim desna ruka mi refleksno ide ka točkiću za podešavanje jačine zvuka, tako da još nisam krstio ozvučenje

milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf
- kubura16v

Zaboravio sam da vam kazem.. Nije bilo do bassa i do podesavanja vec do mene! Nisam odvrtao dovoljno,terao sam do 23-24 i nije mi se svidjalo kako radi,a cinilo se da je preko mnogo. Dok se nisam usudio do 33-34 da odvrnem,sad ubija kako radi,to je to sto sam hteo. Naravno ne probija woof,sve po PS.