rajko rajko piše: ↑četvrtak, 9. avg. 2018. u 11:39h
Eto vidiš. Jbg, ko zna-zna. Bitno da radi sve.
Jos sam ja daleko od ozbiljnog znanja o ovome, ali skoro sam usao u te vode, pa se uci polako.
Ima tu svacega, od prostih signala tipa ima napona/nema napona na nekoj zici, do CAN-a i kombinacija jednog i drugog, pa onda prilagodjavanja onoga sto je islo preko CAN-a na obicne signale nekakvim adapterom.... papazjanija.
Lepota je kad je uredjaj namenski za dati auto. Povezes konektore, provuces po koju zicu i sve radi.
Veselje nastaje kada recimo prebacujes iz jedne varijante auta u drugu. Ili budzis neke sasave kombinacije (skoro je jedan hteo da na zadnju policu BMW E60 ubacimo 30 cm zvucnike koji jednostavno ne mogu fizicki da stanu).
Sad radim jedan BMW M3 E46 kome je dodata namenska multimedija, ali se sad dodaje i Harman Kardon garnitura zvucnika (12 komada) i pojacalo iz istog takvog koji je fabricki dosao sa tim. Ceo dan mi je trebao samo da razmrsim instalaciju za HK. Jos dva dana dok sam poubacivao zvucnike u vrata, prebudzio instalaciju za njih u vratima (bez seckanja zica, menjani pinovi u konektorima koji idu izmedju stubova i vrata), i probno povezao. Za divno cudo radi

Sad jos jedan dan dok nekako uguram tu novu instalaciju pored postojece, a ide skroz u krug oko auta, i sve vratim u normalno stanje. Danas vidim da sam zaboravio da promenim mrezice na tviterima u prednjim vratima (sa natpisom HK), sto ce reci ponovo skidaj komplet tapacirung