Ugradnja radio uređaja koji nije fabrički
- Aleksandar86
- Poruka: 465
- Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h
Re: Ugradnja radio uređaja koji nije fabrički
Ova bi opcija All in One bila najbolja (CD/DVD/GPS) a da ostanu komande na volanu, jeste da malo više košta ali je čovjek miran. Mada i opcija nekog dobro očuvanog polovnog Fordovog GPS uređaja nije loša (sviđa mi se Mondeova fabrička navigacija sa monohromatskim ekranom, malo je veći od Fokusove a mislim da ne bi bio problem da se ugradi). Ako neko ima neki sajt gdje može da se pogleda i nabavi (Fordovi CD/GPS) neka da link 

- maricvta
- Poruka: 52
- Član foruma od: subota, 12. okt. 2013. u 17:53h
OPET Finansije...
U skladu sa njima, prvo sam imao FM Transmiter, ali njime nisam bio zadovoljan, zbog velike količine šuma. onda sam kupio Kasetu adapter: https://imageshack.com/i/mslrgij i sa time sam dobio kvalitet zvuka (bez šuma) i jeftino je!
Do neke druge prilike...
U skladu sa njima, prvo sam imao FM Transmiter, ali njime nisam bio zadovoljan, zbog velike količine šuma. onda sam kupio Kasetu adapter: https://imageshack.com/i/mslrgij i sa time sam dobio kvalitet zvuka (bez šuma) i jeftino je!
Do neke druge prilike...
- Aleksandar86
Jedno pitanje ako neko može da mi pomogne. Koliko iznosi dubina ovih standardnih Fordovih CD plejera? KOnkretno 6000 RDS EON? Razmišljam da ubacim neki 2 din koji nije fabrički a ne bih volio da bude duži pa da štrči izvan kontrolne table 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Recimo da model 7000 ulazi u tablu oko 170mm, limena kutija, a plastična maska koja se naslanja na okvir u tabli je još jedno 25mm od vrha dugmeta za pojačavanje do mesta gde se spaja sa limenom kutijom. To su prilično standardne dimenzije, i iza toga ostane taman dovoljno mesta za kačenje džekova.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Aleksandar86
Plejer koji ja planiram ima dubinu 100 mm, tako da mislim da nece biti problem. Narucicu ga preko neta, pa ne bih volio da se za.ebem 

- BojanM
- BOFH
Ako je to jedna od onih zezalica što imaju samo radio prijemnik i SD/USB čitač, staje bez razmišljanja. Dubina je pretežno bitna za one uređaje koji imaju u sebi i optički čitač (CD/DVD) odnosno (ranije) kasetofon.
pozdrav, Bojan

- Aleksandar86
Nije to, ali znam na šta misliš. Ovo ima optički čitač (ima cd i dvd) ima gps, tv tjuner i ostale pizdarije
a ovo su dimenzije: 178 mm dužina (što je malo kraće od ovog koji već imam) 100 mm širina (identično kao i moj sadašnji cd) i 167 je dubina. Valjda će se fino uklopiti 

- BojanM
- BOFH
Okej, malo smo se pobrkali u imenima dimenzija, ali bitno je da će taj da upadne 1:1. Možda ćeš samo morati malo da mu rešiš nečim graničnik za dubinu, jer fabrički radio ima sa strane kopče koje ga drže gde treba, a taj koji si kupio verovatno nema taj sistem (daj Bože da si uz njega dobio neki kavez koji rešava tu muku).
pozdrav, Bojan

- Aleksandar86
Ja sam malo pogriješio oko ove dubine. Prethodno sam napisao da je dubina 100 mm, a u stvari je 167 mm, što otprilike i dodje kao kod fabričkog. Nisam ga još kupio, naručiću ga za par dana pa kada stigne (nadam se ne duže od mjesec dana) postaviću slike kako se uklopio