Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Preporučite extra zvučnike za zamenu OEM zvučnika Mondea Mk4

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
lukijano

 
Poruka: 769
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Preporučite extra zvučnike za zamenu OEM zvučnika Mondea Mk4

Poruka od lukijano » subota, 22. feb. 2014. u 20:03h

Za one koji se razumeju, ili imaju iskustva sa Audio opremom, molim za savet, za kupovinu i zamenu OEM zvucnika na Mondeu Mk4.

Želeo bih da ugradim nešto primetno kvalitetnije, s tim što ne bih da ugrađujem neki paket aranžman sa onim ogromnim woofer-ima u gepeku.

Dakle hteo bih da zamenim postojeće, koje ima, ali sa nekim modelima koji imaju mnogo izraženiji kvalitet zvuka.
Pod tim posebno mislim da se popravi opseg visokih tonova, pošto je sadašnja reprodukcija, što se tiče tog dela zvuka, više nego skromna...
Dakle na ovom fabričkom Blaupunktu, koji mi je trnutno u autu, na sound podešavanjima, visoki tonovi su mi stalno na maksimumu, da bi se moglo kako-tako reći da to liči na nešto, dok basove i loudness, držim na sredini podešavanja, jer njih ima dovoljno... i previše (kada bi ih stavio na maksimum)...

Da li je to možda samo do ovih tweeter-a, koji su u gore u vratima? Možda kad bi samo njih zamenio?

Ako je neko već menjao (bilo šta od ozvučenja u četvorci) , pa ima iskustva i sve u vezi toga, ili ako ste razmišaljali o tome, a imate slična iskustva i osećaj kao ja.... :clap: :clap: :clap:

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Re: Preporučite extra zvučnike za zamenu OEM zvučnika Mondea

Poruka od milan_gt » subota, 22. feb. 2014. u 20:42h

jel ono ti imas navigaciju? nece ti zamena zvucnika tu nista pomoci jer je u uredjaju problem..

lukijano

 

Poruka od lukijano » subota, 22. feb. 2014. u 21:43h

Tako je ... imam navigaciju... Znači misliš da tu drugi zvučnici ništa ne bi uradili... :/

milan_gt
Poruka: 11706
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » subota, 22. feb. 2014. u 23:38h

jest, jer sam ubacivao tu navi u mk3, na iste zvucnike zvuci kao da je iz cabra, dok je sa sonijem prava stvar..

lukijano

 

Poruka od lukijano » nedelja, 23. feb. 2014. u 13:23h

Jedino da probam da povežem neki eksterni, mini equalizer, na izlaznim kablovima zvučnika... ima ih raznih... neka "karabudž" varijanta... pa da malo dodatno pokušam da obojim zvuk. :/ :wtf:

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 23. feb. 2014. u 16:21h

Sony umesto blaupunkta?
Fiesta!!

lukijano

 

Poruka od lukijano » nedelja, 23. feb. 2014. u 16:47h

Ne može sony umesto blaupunkta... morao bih da menjam kompletan panel u kom stoji... to je totalno drugačije...
Blaupunkt, (kompletan) izlazi u četvrtastom obliku, panel, koji je mnogo veći nego što je sony..
Sony je oval i može zasebno da se vadi i stavi umesto njega i zamenski DVD uređaj... kao npr. eonon... Ko ima blaupunkta to ne može nikako, osim da vadi i menja ceo panel u kom stoji uređaj, sve sa komandama za klimu itd...itd...

"Bad luck"... na žalost, to je sranje... kao dobiješ bolji paket dodataka sa autom, a ustvari te zasere tako da ne možeš posle mnogo šta da kombinuješ....

Odgovori

Povratak na „Sound“