Ugradnja aux in Ford 5000rds eon ?
- Nermin
- Poruka: 45
- Član foruma od: nedelja, 20. mar. 2011. u 23:01h
Ugradnja aux in Ford 5000rds eon ?
Nasao sam ovu semu...Da li je neko od vas radio nesto slicno ?
[youtube][/youtube]
http://img217.imageshack.us/img217/3193/sinttulo1oe.jpg
[youtube][/youtube]
http://img217.imageshack.us/img217/3193/sinttulo1oe.jpg
- alMera
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 19. feb. 2012. u 07:41h
Re: Ugradnja aux in Ford 5000rds eon ?
Dogradnja AUX ulaza ovako kako je to ovde izvedeno spada u najjednostavnije prepravke.Prekidač je izveden tako što su žice dovedene sa već postojećeg prekidača na deku koji signalizira da je kaseta IN ili AUT.Signal (stereo) je odveden na konektor od magnetne glave.
Mnogo je interesantniji drugi prikaz (USB).Ja sam to ranije radio na Sony kasetofonima i to je radilo besprekorno.Uradiću ovih dana na jednom fordu,samo da nadjem pogodan transmiter,pa ćemo videti kako to sve funkcioniše
.
Mnogo je interesantniji drugi prikaz (USB).Ja sam to ranije radio na Sony kasetofonima i to je radilo besprekorno.Uradiću ovih dana na jednom fordu,samo da nadjem pogodan transmiter,pa ćemo videti kako to sve funkcioniše

- Nermin
Upitao sam korisnika koji je postavio video moze li se spojiti na tipku tape ili cd na radiu umjesto ovog prekidaca sa 9 pinova i da li je led dioda potrebna !?
Istina je da bi usb bio puno bolja opcija...Planirao si to raditi na slicnom modelu kao ovaj iz videa ili ?
Istina je da bi usb bio puno bolja opcija...Planirao si to raditi na slicnom modelu kao ovaj iz videa ili ?
- alMera
Trenutno nemam "na stanju" nijedan kasić za eksperimentisanje.Čim to budem obezbedio objaviću ovde. 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9916
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ma batalite se mucenja,kupite yatour i zavrsili ste sa vasim mukama http://www.ebay.it/itm/130818556961?_tr ... 97.c0.m619
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- Nermin
Almera hajde javi... imam malo problema za nabavku ovog prekidaca za 9pinova... ne znam,ali sigurno je ista fukcija pinova ? Iskljuceno/ukljuceno ?
Da li bih se to moglo spojiti na prekidac sa tri pina ?
Da li bih se to moglo spojiti na prekidac sa tri pina ?
- alMera
Ovih dana često nemogu da se uključim na sajt?? Neznam šta je u pitanju.
Neznam zašto bi mu trebao prekidač sa 9 pinova,trebao bi mi jedan mehanizam da ga vidim.Trenutno nemam nijedan.Ubedjen sam da bi to moglo jednostavnije da se uradi.
Koliko se sećam mehanizam ima tri prekidača,jedan detektuje prisustvo kasete,odnosno radni položaj mehanizma,drugi detektuje smer kasete (kod auto-revers mehanizama) i treći nemogu da se setim zašta beše.Čim budem imao informaciju proslediću je.
Neznam zašto bi mu trebao prekidač sa 9 pinova,trebao bi mi jedan mehanizam da ga vidim.Trenutno nemam nijedan.Ubedjen sam da bi to moglo jednostavnije da se uradi.
Koliko se sećam mehanizam ima tri prekidača,jedan detektuje prisustvo kasete,odnosno radni položaj mehanizma,drugi detektuje smer kasete (kod auto-revers mehanizama) i treći nemogu da se setim zašta beše.Čim budem imao informaciju proslediću je.
- Nermin
Prekidac moze imati samo upaljenu i ugasenu poziciju...ne znam zasto ima 9 pinova ali siguran sam da je isti kao i onaj sa tri pina..http://www.golmax.hr/images/stories/pro ... zeleni.jpg
Interesuje me jos da li je uopste potrebna i ova led dioda ? ne vidim neku korist od nje..
Interesuje me jos da li je uopste potrebna i ova led dioda ? ne vidim neku korist od nje..
- alMera
Le dioda je tu da zadovolji neki vizuelni efekat,indikacija prisutnosti kasete je već na displeju.