Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus i CD Charger

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
skoricnik
Poruka: 327
Član foruma od: petak, 13. jul 2012. u 19:29h

Focus i CD Charger

Poruka od skoricnik » petak, 13. jul 2012. u 19:38h

Pozdrav svim dobrim ljudima na forumu!

Upravo sam se registrovao, zbog jednog problema.
Totalni sam duduk oko elektronike automobila, pa bi mi dobro dosle prilicno detaljne instrukcije.

Imam Focusa, sa fabrickim 5000RDS kasetofonom, kompatibilnim sa CD Changerom.
Rekao bih da ga nemam, posto, u gepeku, sa obe strane u onim pregradama nema nista.

Interesuje me za pocetak - gde bih mogao da kupim neki osnovni changer, ili bilo sta drugo gde bih, recimo, mogao da utaknem USB ili SD? I naravno, koliko bi to zadovoljstvo kostalo?
Koliko je komplikovana ugradnja, s obzirom da bi trebalo da se razvlace kablovi (jer u pregradama nema nista, jedino u levoj imaju neki konektori, koji su vec prikljuceni, kapiram da nisu za charger).

Da li se isplati mozda, uzeti neki univerzalni plejer, i onaj plasticni panel (ako to uopste i postoji?!)?

Hvala vam unapred na odgovorima! :)
Ford Focus MK1 TDDi, 90ks, estate (2012. - )
Ford Focus MK1 1.6 16V, 101ks, hatchback (2012. - 2013.)
Ford Mondeo MK3 TDDi, 115ks, hatchback (2013. - )
BMW 320D E46, 150ks, sedan (2015. - )

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Re: Focus i CD Charger

Poruka od BojanM » petak, 13. jul 2012. u 20:37h

Već više puta obrađena tema :)

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 42&t=12502
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 42&t=10285
itd... pretraga je tvoj prijatelj.

Ukratko:
- ima da se kupi originalni CD changer sa 6 diskova ako si fan audio formata; mislim da nema MP3-kompatibilnih CD changera za te Ford radio uređaje.
- ima da se kupi uređaj koji se kači na CD-changer port i emulira 6 "diskova", čita USB i SD, ima AUX in, košta preko 100 dukata i zbog ograničenja same CD tehnologije, možeš da imaš maksimalno 99 pesama po "disku" (tj. folderu) pa puta 6 "diskova"
- ima nekoliko opcija da se dovede zvuk u radio (preko "lažne" kasete, direktno lemljenjem AUX priključka na pretpojačalo, preko antenskog priključka / FM predajnikom...), sa različitim nivoom kvaliteta zvuka zavisno od primenjenog postupka. Zajedničko im je da gubiš funkciju nekih komandi za radio na volanu (ako postoje), funkcionisaće ti samo pojačavanje i stišavanje... a da, i treba ti neki spoljni izvod zvuka (MP3 plejer, telefon, vokmen, prenosivi DVD, šta god)
- naposletku, verovatno najbolji odnos uloženo/dobijeno je da izbaciš fabrički radio, kupiš negde (preko oglasa, u Kanibalu BGD, iz inostranstva...) "blendu" koja će da popuni tako nastao otvor i metneš neki 1DIN uređaj sa MP3/SD čitačem. Moraćeš takođe da prepravljaš priključke, pošto najverovatnije kod tebe postoje Fordovi priključci a većina tih uređaja traži ISO štekere. Kompletno gubiš funkciju komande na volanu (najčešće, retki su izuzeci) ali dobijaš snažnije pojačalo i sve ono što tebi treba uz najmanje budževine.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » petak, 13. jul 2012. u 20:39h

Najjeftinija varijanta je ovo

Slika

malo skuplja

Slika

a ako ti treba jos neko mesto za upaljac imas ovo

Slika

nista ne petljas oko struje, samo ovo ubacis u upaljac, u njega karicu, podesis radio i ovo cudo na istu frekvenciju i uzivas.
Ja ovaj produzetak ubodem u upaljac i ubacim ga u ladicu zajedno sa ovim uredjajem jer cesto zaboravim da napunim bateriju na telefonu pa je stalno tu usb i kad je prazna ja ga metim u ovo mesto za usb i punim bateriju.

skoricnik

Poruka od skoricnik » subota, 14. jul 2012. u 14:01h

Transmitter sam probao, i ne svidja mi se kvalitet zvuka. Ipak je kabl kabl.
Hvala vam drugari na pomoci, mislim da ce odluka ipak pasti na blendu i novi plejer!

Puno pozdrava :)

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » subota, 14. jul 2012. u 14:58h

Najpametniji izbor thumbsuph
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

skoricnik

Poruka od skoricnik » sreda, 25. jul 2012. u 19:35h

Igrom slucaja sam uspeo da zamenim svoj 5000 RDS za 6000CD i time resio svoje probleme :)

Odgovori

Povratak na „Sound“