Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

FM transmiter

Playeri, zvučnici, pojačala, kondenzatori, povezivanja, instalacije...
Odgovori
Johnny_CL
Poruka: 458
Član foruma od: petak, 29. jul 2011. u 15:01h

FM transmiter

Poruka od Johnny_CL » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 19:09h

E sad, muči me jedna stvar. Ove stvarčice su prilično jeftine, mogu se čak naći i za desetak Km, ili 500-tinjak dindži, pa nadalje,neki kažu da su dobri, a neki da su mijenjali po 5 komada u par mjeseci. :( :wtf: Pa da čujem mišljenje, pametna investicija, ili ipak ne? :/
She said it was her or the Ford, since it wouldn't start, i'm stuck with her.
The Interceptor
Y. A. D. - Youth Against Diesel
"Ja bez tebe k'o Ford bez 'rđe. Jednostavno ne ide"

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21506
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: FM transmiter

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 19:58h

Sve zavisi šta očekuješ od iste... ako očekuješ neki pristojan zvuk onda ne.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 20:34h

Pa gledaj,naravno da ne želim neki loš kvalitet, ni šumove i slično, onako, neka "zlatna sredina koja prevaljuje na kvalitet" mrgreen Msm, nisam trenutno pri nekim parama, a najoptimalnije bi mi bilo da imam CD player sa USB ulazom, al' brale, da koštaju, koštaju. Ovo mi dođe kao neka alternativa, da drži vodu dok majstori odu, ili ti dok ne uzmem nešto bolje. A znam za slučaj, gdje smo sa jednim puštali u 3 auta, u krugu od 15m,i dobro je bilo, dok znam i za slučaj gdje ni u autu u kojem je ne daje neki zvuk kako treba, valjda je i frekvencija tu dosta zaslužna, šta ja znam.
The Interceptor

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 20:35h

Kupi onda... šta da ti kažemo.

Neko ima dobra iskustva a neko krš.

Ali ga svi na kraju odbace i kupe kršteni plejer :)
Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » ponedeljak, 1. avg. 2011. u 21:04h

Nije pametna investicija (kome se ulaganje u muziku isplatilo, živ ti ja?) ali završava posao kada hoćeš da "oplemeniš" fabrički radio. Prežali 10 KM pa probaj neki... ako tebi ne radi radnju, pokloni komšiji. :D

Ja sam uzeo neki "malo skuplji" i u principu sam zadovoljan; uz šum vetra i guma (da ne nabrajam ostale falinke oko izduva i trapa) i na fabričkim kartonjarama stvarno ne ištem nešto bolje... čistiji je zvuk nego na lokalnim radio stanicama koje hvatam.

Mimo toga, Markeđani je u pravu... ako ti ne smeta, vozi to dok ne uštekaš pare za pravu stvar. A znaš već i sam, "prava stvar" nije ni neka Super Čajna USB/SD zezalica od 80-90 KM koja će da rikne dok si rekao "plazma keks"... nego nešto sa imenom i prezimenom.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 2. avg. 2011. u 00:03h

Vjerovatno bih i ja uzeo neki "malo skuplji", kako ti kažeš Bojane, pa da oprobam sreću. Sutra ću naletiti na par mjesta, pa možda nešto i pazarim. :vid budale: Trenutno imam neki Blaupunkt kasetaš u autu, a zbog neke besparice ne mislim u skorije vrijeme uzimati nešto sa imenom i prezimenom, pa kako mi Bog da sreću s ovim. :lele:
The Interceptor

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 2. avg. 2011. u 11:12h

Neka ti neki elektroničar otvori taj kasetaš i nek posle pretpojačavača veže oklopljeni stereo mikrofonski kabl sa 3.5 mm bananicom na drugom kraju. Tu bananicu priključiš u neki mp3 plejer ili telefon, i kad gurneš bilo kakvu kasetu u kasetofon na zvučnicima ćeš moći da čuješ ono što puštaš sa mp3-telefona. :) Kvalitet zvuka - 300 puta bolji nego sa tog FM predajnika.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Estariol
Poruka: 960
Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h

Poruka od Estariol » utorak, 2. avg. 2011. u 11:15h

Ti transmiteri su mačka u džaku, pogotovo oni najjeftiniji. Kolega je promenio 4 za 3 meseca, ja moj koristim već godinu dana i sve ok. Slažem se da treba kupiti one malo skuplje, od 10-15 evra, bar su malkice kvalitetniji.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 2. avg. 2011. u 11:43h

Što se tiče stereo kabla i bananice, to mi ne treba električar, mogu i sam, Imam ponešto iskustva oko elektrike. Samo problem je što mi je kasetofon postao samo radio, jer više ne rade kasete. Našao sam jedan transmitter, za 25 km, ili ti 13 €, danas ću vjerovatno pazariti. Obavjestiću vas o radu. thumbsuph
The Interceptor

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 2. avg. 2011. u 11:58h

Nema veze što ne rade kasete. Ti tim prespajanjem preskačeš kompletan mehanizam kasetofona, bio on ispravan ili ne. Kasetu koju gurneš unutra koristiš bukvalno kao prekidač, jer kad je gurneš on prespoji da ulaz na pojačalo ne bude sa FM prijemnika nego sa kasetofona, a ti si umesto kasetofona vezao taj kablić i neki eksterni uredjaj, kapiraš? :)
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 2. avg. 2011. u 12:21h

Kapiram, jednostavno eksterni signal, u ovom slučaju sa kabla, očitava kao da pušta kasetu. kako prepoznati predpojačivač, otprilike, da se ne zajebem, pa premostim nešto drugo?
The Interceptor

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » utorak, 2. avg. 2011. u 12:58h

On je kao poseban modul, posebna pločica, pored dve žice za najapanje ima i dva stereo oklopljena kablića, jedan ide od glave kasetofona, a drugi ide na glavnu ploču, e ti taj od glavne ploče uzimaš za nastavljanje ka tom eksternom izvoru.
Ili reci koji model kasetofona imaš (igrao sam se dosta sa starijim Blaupunktima) ili otvori ga ovde pa okači sliku.
Ford weist den Weg.

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 2. avg. 2011. u 13:18h

Ja mislim da je Blaupunkt Heidelberg SQR 47. Nisam sad u mogućnosti za sliku, jer nije kod mene auto, stari uzeo da ode na selo. Prvom prilikom. Našao sam sliku njegovu na netu, kao i šemu, ali je dosta mala :wtf:
Slika

Slika

Slika
I ovaj AUX sa e-baya, za koji tvrde da služi upravo za ono što pričaš, samo ne znam da ima ovakav Džek (plavi) gdje bi to išlo.
The Interceptor

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 2. avg. 2011. u 13:47h

Ovako napamet, mislim da je taj "aux" tip adaptera koji se kači na priključak poput onog za CD šaržer (ako postoji), ali ne bi bio prvi put da nisam u pravu... U svakom slučaju nije univerzalna fora.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 2. avg. 2011. u 14:33h

Takav adapter nema na radiju, tako da ipak ostaje opcija manuelnog lemljenja kablića na predpojačalo.
The Interceptor

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » nedelja, 7. avg. 2011. u 17:39h

Kakvo je iskustvo sa Fm transmiterom kad se isti nakači na aux od cd plejera ?

Mislim po pitanju zvuka... pošto bih kupio tu stvarčicu da imam za firmino kamionče (tu bih koristio fm transmiter) a za moj auto preko aux-a na cd plejeru da puštam muziku sa usb ili sd kartice... kod kamiončeta mi nije bitan kvalitet zvuk a kod mog auta mi je bitan kvalitet zvuka.
Slika

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » nedelja, 7. avg. 2011. u 19:04h

Mislim da je drug tako radio. Koliko se sjećam, bio je solidan kvalitet. Jer je fizička veza, a ne bežična, kako bi "normalno" išlo. Moj savjet, samo naprijed. thumbsuph
The Interceptor

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » nedelja, 7. avg. 2011. u 20:59h

Obr.paž. samo da, koliko mi se čini, većina FM transmitera koji imaju 3.5 mm šteker imaju to izvedeno kao ulaz (da npr. nakačiš iPod, mobilni... šta god) ali pošto im je po difoltu "izlaz" FM predajnik :D onda najčešće nemaju i 3.5 mm izlaz (da npr. služi kao USB/SD čitač sa izlazom na AUX)... tako da ti to, ako sam dobro ispratio šta hoćeš da uradiš, ne završava sasvim posao.

A pride, čak i ako se varam i nađeš neki da ima 3.5mm izlaz, nešto mi govori da će to da bude izlaz za slušalice (dakle pojačani signal) a ne AUX nivo signala, tako da ćeš opet imati distorziju zvuka...
pozdrav, Bojan

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 8. avg. 2011. u 01:56h

Mudro zboriš mladi džedaje!

Da ne jedem mnogo vnago nego da se lepo otvorim za kršten usb-cd player i auf fiderzen.
Slika

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » ponedeljak, 8. avg. 2011. u 19:53h

Ja kontam da bi tako bilo najpametnije, iako sam samo padovan. Ja danas nađoh Blaupunkt, za 130 KM, ili oko 6000 dindži. :D 8)
The Interceptor

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » utorak, 9. avg. 2011. u 07:27h

:vid budale: Uzeh ja taj FM transmiter, nahvalise ga ljudi, pa da probam. Sva sreca, pa ga uzeh u redovnoj prodavnici thumbsuph ( sta bi bilo da sam uzeo na limundu ili buvljaku ). Namestih ja frekvenciju ubacih USB sa svojom muzikicom, i lepo ti ja uzuvah 15 min i 38 sek kvalitetne muzike bez reklama i smaranja. I to je bilo to :eek: .
Odem ja nazad u radnju i reklamiram transmiter, covek mi lepo zameni i pozeli srecu sa drugim. Drugi je trajao celih 60 km voznje :mad: Odoh ja opet nazad u radnju i pozalih se sta prodaju, gleda mene covek zbunjeno i kaze:"To nam se nikad nije dogadjalo, Vi ste jedini koji je reklamirao FM transmiter. Ali ne mogu vam zameniti jer ih nemam vise, tako da cu morati reklamirati robu a vas cu obavestiti hocete li dobiti novi ili cemo vam vratiti pare." Ja ga upitah:"Pa koliko ste ih prodali, i kakve sam Ja to srece, pa dva krsa dobih?" Covek se nasmesi i rece:"2, i Vi ste kupili jedan, a drugi smo Vam zamenili" :vid budale: cekicko

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 9. avg. 2011. u 07:44h

Koji kralj! :vid budale: Ali pazi kad te ništa nije slagao, 1 i 1 su 2, naravno da mu niko drugi nije reklamirao transmiter. mrgreen hahahaha hahahaha

LM, svu šalu na stranu, znam ljude koji su kupili jedan od "jeftinih" (ispod 10e) modela pre više od godinu dana i nakon toliko svakodnevne upotrebe rade kao i prvog dana. E sad, iako su kinezi u pitanju, ne bi me čudilo da su se pojavile "kineske kopije" :D "originala" mrgreen
pozdrav, Bojan

Slika

Johnny_CL

Poruka od Johnny_CL » utorak, 9. avg. 2011. u 15:54h

:vid budale: This is one for the books. :D mrgreen mrgreen :bravo:
The Interceptor

senatorkv
Poruka: 158
Član foruma od: ponedeljak, 30. apr. 2012. u 23:42h

Poruka od senatorkv » ponedeljak, 7. maj 2012. u 16:20h

Danas sam kupio transmiter sa daljinskim za 400 kinti kod Cajniza, ubacim ga u kola, ustekam flesku, nastelujem frekfenciju, stisnem plej i on radi, ali zvuk nije cist, mnogo susti (mislim da je do antene). Sem toga, kada ga ubacim u upaljac, gubi kontakt i mora da je stalno pritisnut na dole. I vec ja pocnem da se nerviram, kad pogledam malo bolje, u pakovanju kablic 3.5 na 3.5. Ubacim ga u radio, drugi kraj u telefon (S5570), pokrenem pesmu, zvucnici otkidaju, zvuk cist kao sunce! Jos povrh svega, dodje lik i kaze dam ti 500 dinara za transmiter!! :D I jos zaradim pare. Nevidjeno...!
Si vis pacem, para bellum!

Forde
Poruka: 56
Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 02:03h

Poruka od Forde » utorak, 8. maj 2012. u 16:10h

Ja imam tog "kineza", i radi ekstra. Nije isti kvalitet, ali... ja slusam sa micro sd. Probao sam i sa kablicem, sa telefona i i dalje zvuk nije kao sa cd-a. Zavisi mnogo i od telefona. Ja probao sa vise i manje-vise isti k....

Odgovori

Povratak na „Sound“