nabavio sam alpinin vufer swr-1042d nov i alpinin monoblock amp mrp-m650. hocu da napravim slot port kutiju od punog grveta 20mm (DxSxV=44x34x38), znaci nekih 41l unutra. ako neko moze da mi izracuna koliki port traba da bude da ne pravim od oka

1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Shomy_ksh piše:
ne vidi se na slikama, kutija je zakosena - zadnja ivica.
1.0 EcoBoost bar od 92kW...u JH sasiju da legne...kad tad...Dragomir piše:Ma volim kada se raspisete,milina mi je da citam
Ne postoji "prazno drvo", pa samim tim ni "puno drvo"aleksandar_ piše:po komentarima sa stranih i domacih foruma vidim da niko i ne preporucuje puno drvo....
Nemoj da te neki audiofil cuje.mbole piše:Drvo nije dobar materijal za kutije upravo zato sto "zvoni", odnosno nije akusticki "mrtvo", plus ponasa se razlicito u razlicitim pravcima (uzduz i popreko na godove). MDF, iverica, sper su materijali za izradu kutija upravo zato sto ne dodaju nista svoje zvucnicima.
port je ceo bitan, inace sto bi se pravio. njegova povrsina (Dusan64 piše: Port jeste bitan,ali nije toliko bitna njegova duzina.
ovo ti je vise manje ok, stim da bih "ja" stavio mrvicu siri port.. ali nisi naveo sta slusas od muzike, dal je to RnB,Rap i sl. tj. gdje ti treba dubina bassa ili je to techno,trance,rock.. tj gdje ti je potrebna brzina jer svakako imas 10" woofer pa odradjiva i to bez problema iako je Type R.. ali 35Hz tuning ti je vise za ovo prvo, ali je i neka zlatna sredina za vecinu toga, stim ako si samo okrenut na brzu muziku slobodno stavi tuning nekih 38-40Hzaleksandar_ piše:pa da puno drvo, debljine 20mm.... vec sam spremio materijal samo da se izreze. nadam se da nema razlike izmedju njega i medjapana sto se tice pravljenja kutije?
hvala na linkovima... skinuo sam i BassBox 6 i nesto cackao. neka neko pogleda ko ima iskusta neka kaze da li je ovo ok
znaci port treba da bude 340x30x600 = 35Hz
![]()