Poruka
od lukijano » nedelja, 7. avg. 2016. u 16:07h
Imam kući svakakvog alata i od uniora i gedore, ali moram vam preporučiti i neke alate koje sam kupio u "Lidl" marketima u Grčkoj. Kažem u Grčkoj jer ne znam da li je isti program i u drugim marketima "Lidl". To su "Powerfix" i "Parkside" alati.
Prave se u Nemačkoj. Svašta sam kupio od tih marki alata, za stvarno jeftine pare i prezadovoljan sam.
Mislim bilo je toliko jeftino, da sam ispočetka kupovao misleći "ajd, nek radi dok radi", jer volim alate i kad vidim nešto što mi se svidi ne mogu da odolim da kupim.
Kupio sam veliku brusilicu "Powerfix" (najveću), bila je oko 40 eura. Ima sistem laganog ubrzavanja (čuva ruke) i usporavanja. Štelujuću ručku sa podešavanjem okretanja za dešnjaka i levaka (odnosno da može da brusi i levu i desnu stranu sa zaštitom. Garancija 3 godine, na sve alate. Seko sam sa njom sve najgore što se može zamisliti za brusilicu, misleći nek izdri ovo i isplatila se. Znači sekao sam crep sa njom i to dosta... pa onda beton, maksimalno debelo, koliko može da uđe testera... Jednsostavno, ne može da crkne...
Kupio sam komplet bitova za zavijače, kao da su od titaniuma. Nijedan se nije istupio ni razglavio... Pa zatim malu lemilicu sa stalkom i ugrađenim krokodil-držačima... Komplet imbusa, produženih sa sa onim kugla krajevima... Cevna klešta-papagajke... Tri račne-čegrtaljke za gedore (1/4", 3/8" i 1/2"). Sve je besprekorono, nerđajuće i radi kao pravi profi alat... Svašta još imam od njih i sve je stvarno po mom mišljenju, vrlo kvalitetno.
E sad, ja nisam profesionalac, pa da njakam svaki dan taj alat u maksimalnom opterećenju, ali od mene svaka preporuka za nas koji se ponekad bavimo alatom.
Kod mene u Zrenjaninu će uskoro da se otvori "Lidl", a ja mislim i u drugim gradovima, pa ćemo videti da li će ispoštovati i nas i ponuditi isti takav alat po tim cenama.