Operativni sistemi za koje je Tapatalk podrzan su: Android, iOS (iPhone, iPad...), Symbian i BlackBerry. (ukoliko neko zna jos neki, neka slobodno doda)
Android
Postoji nekoliko razlicitih aplikacija sa Tapatalk podrskom, jedna od besplatnih je Convo.
Moze se preuzeti sa Android marketa OVDE.
Symbian
Takodje ima nekoliko aplikacija, ja sam na starom telefonu koristio ovu besplatnu: Tapatalk - Forum Client
Moze se preuzeti sa OVI Store-a OVDE.
Ukoliko nemate OVI Store nalog, ili se registrujte (besplatno, nije potrebno da posedujete noviji nokia aparat koji podrzava OVI Store aplikaciju) ili potrazite alternativu na google-u.
Sto se iOSa i BlackBerry-a tice, ukoliko ih neko koristi neka prenese svoja iskustva da li postoji besplatna Tapatalk aplikacija i neka prosledi link ovde. Posto ne koristim nijedan od navedenih niti imam takav telefon pri ruci ne mogu da proverim kakvih sve aplikacija ima.
Takodje ukoliko neko ima bolje predloge za Andorid/Symbian neka ih slobodno iznese.
Zašto koristiti Tapatalk?
Tapatalk omogućuje lak i jednostavan prikaz foruma na mobilnom telefonu, bez suvišnih detalja. Znači samo najosnovnije stvari za čitanje/odgovor, svi podforumi/teme su organizovane na veoma jednostavan način tako da prikaz na ekranu mobilnog telefona bude prikladniji njegovim dimenzijama.
Ovo eliminiše nemogućnost nekih aparata da prikažu forum - pogotovo odredjenih tema koje su pune multimedijalnog sadržaja (slike, video klipovi itd). Naravno sve to ukoliko telefon podrzava Tapatalk aplikaciju, ukoliko ne podrzava, ovaj dodatak nazalost nece nista doprineti.
Čak i na telefonima na kojima je moguć pregled foruma ovo umnogome olakšava prikaz, bez potrebe da se stalno uveličava/smanjuje prikaz i non-stop scroll-uje zbog malog ekrana telefona.
I najbitnija stvar, dok pregledate forum preko Tapatalk-a, mnogo manje protoka je potrebno nego za standardni prikaz - što znači manje potrosenog protoka za pregled foruma! Ovo će ceniti svako, pogotovo oni koji nemaju besplatni protok u postpaid paketu

Napomene
Trenutno je raspored foruma malo razbacan (tacnije prvo prikazuje "forum" deo, pa onda "ford club serbia" deo). Nadam se da ce se i to uskoro srediti (veceras ne mogu vise, premoren sam).

Isto postoji mali problem sa novim skinom jer se ponekad ucita default izgled pa se izgubi link za chat/slika iz header-a itd, ali nadam se da cu uskoro to da sredim - svakako ni ovako ne utice na rad foruma

Takodje, ukoliko imate bilo kakve probleme, bilo sa Tapatalkom na telefonu ili sa prikazom skina u browseru nakon ovih izmena - slobodno se zalite, ukoliko je do foruma pokusacu sto pre da resim problem.