Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pitanja i problemi vezani za rad foruma

Sve informacije o radu kluba možete potražiti ovde.
Odgovori
dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Re: Pitanja - Problemi

Poruka od dule0911 » četvrtak, 25. avg. 2011. u 20:20h

Odradjeno.
Trebalo bi da radi tako po defaultu, ali eto ipak nije, sad sam izmenio (taunus76 izvini za kasnjenje).
Probajte pa javite jel sve ok, meni radi sad kako ste trazili.
Fiesta!!

kubura16v
Poruka: 1841
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 20:49h

Poruka od kubura16v » nedelja, 20. nov. 2011. u 20:46h

Da li moze oznaka da je neko online da se premesti na neko drugo mesto,da ne bude "citiraj" preko nje? :)
I recimo da se ispod avatara ubaci i koji auto ko vozi,tj Garaza,auto,kako god. Fala :)

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » nedelja, 20. nov. 2011. u 20:52h

thumbsuph za potpis :rotfl:

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » nedelja, 20. nov. 2011. u 21:00h

komsija imas podrsku od mene thumbsuph

milan_gt

Poruka od milan_gt » nedelja, 20. nov. 2011. u 22:39h

:clap: :clap: :clap:

mbole
Poruka: 14942
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 22. nov. 2011. u 00:04h

U zadnje vreme desava se neki od foruma/podforum ostane obelezen kao neprocitan, a kad ga otvorim nema ni jedne neprocitane poruke.

Recimo, pregledao sam sve poruke u "kvarovi i popravke", vratim se nazad na "mehanika" (vratim se klikom na stablo pri vrhu ekrana, ili cak odem na index boarda, pa otvorim "mehanika"), a "kvarovi i popravke" i dalje ima ikonicu koja kaze da u njoj ima neprocitanih poruka. Ne koristim "back" kad procitam temu, vec "povratak na ... ime podforuma", upraov zato sto tada tema dobija status procitane.
Jedino pomaze klik na "obelezi teme kao procitane".

Jednostavne stvari, tipa ciscenja kesha sam naravno probao.
Djak pesak :)

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » utorak, 22. nov. 2011. u 00:10h

E to se i meni desava ;)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 22. nov. 2011. u 08:18h

Moguće je da ostanu "nepročitani" postovi koji se ne vide, tj. koji čekaju na odobrenje iz ma kog razloga.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole

Poruka od mbole » utorak, 22. nov. 2011. u 10:14h

Nisu postovi u nekim moderisanim vec u sasvim obicnim forumima ako na to mislis pod: "cekaju na odobrenje"

Ovo je pocelo otprilike od kad sajta nije bilo par dana. Pre toga nikada nista slicno.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 22. nov. 2011. u 10:20h

Svi su forumi moderisani, tj. u svakom forumu i podforumu može da se nađe poruka koja čeka na odobravanje (bilo zato što je poruku napisao korisnik koji nije obavio predstavljanje ili iz nekog drugog predefinisanog razloga).
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. nov. 2011. u 10:20h

kad hocu da izmenim bilo sta u tekstu i kliknem na uredi on mi u novom prozoru obrise ceo tekst odnosno prikaze prazno polje za kucanje novog, pa moram da se vratim da selektujem postojeci i onda njega unesem pa menjam, to se pre prekida foruma nije desavalo..

BokiRS
Neizleciv
Neizleciv
Poruka: 4457
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h

Poruka od BokiRS » utorak, 22. nov. 2011. u 10:23h

Ima dosta bugova od tada, pokusacemo da resimo
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 22. nov. 2011. u 10:27h

Milane, čisto da bi kolege eventualno lakše našle problem, koji OS i koji browser koristiš? Meni se ponaša normalno (i kao moderatoru i bez mod privilegija) u IE, FF, Chrome pod XP-om.
pozdrav, Bojan

Slika

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. nov. 2011. u 10:29h

svaki treci/cetvrti put odradi normalno, koristim XP i FF zadnji update..posle ponovnog pustanja u rad foruma to je bilo svaki put, sada sve redje, ne smeta mi ako se samo meni to desava.. :D

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » utorak, 22. nov. 2011. u 10:33h

Meni se ovo sto Milan prica ne desava sa Chrome i XP.
Slika

mbole

Poruka od mbole » utorak, 22. nov. 2011. u 10:47h

BojanM piše:Svi su forumi moderisani, tj. u svakom forumu i podforumu može da se nađe poruka koja čeka na odobravanje (bilo zato što je poruku napisao korisnik koji nije obavio predstavljanje ili iz nekog drugog predefinisanog razloga).
E ovo je moguce, posto je otprilike tada negde uveden sistem da mora da se predstavi da bi pisao poruku (koji doduse ne znam kako funkcionise :) al valjda ti znas :rotfl: )

Ako je to u pitanju, i kliknem "obelezi sve teme kao procitane", onda pretpostavljam i ta tema postane procitana iako je nikada nisam video? Malo nezgodno, al sta da se radi.

Inace, nemam problema kakve ima Milan, XP FF 3.6.xx

fancy
Poruka: 2265
Član foruma od: četvrtak, 27. nov. 2008. u 13:46h
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 22. nov. 2011. u 10:58h

Ništa od sličnih problema u kombinaciji W7+IE9 & XP+IE8.

Doduše, ne mogu da provalim algoritam po kome se formira dužina liste "novih postova". Nekad stoji nekoliko sati (pa i ceo dan) ista lista iako nema "narandžastih" oznaka po temama, a nekad samo jednom vidim listu kad uđem, vidim da ima "narandžastih" novih postova, pogledam jednu ili dve teme i izlogujem se, a sledeći put kad uđem ne prikaže mi kao nove one što nisam pogledao prethodni put, pa ih onda tražim u "nepročitanim postovima".
No dobro, navikne se čovek na to, nije strašno. Ne postoji forumski softver bez bagova. ;)
...od 1992, 7 Fordova, trenutno: '08 Hypnotic silver Mondeo 2.0 TDCi Titanium X

mbole

Poruka od mbole » utorak, 22. nov. 2011. u 11:05h

Da ne bude zabune, mislio sam na "neprocitane", ne na "nove".
Ustvari koji je uopste algoritam da neki post bude "nov" (za "neprocitan" je naravno jasno)?
Ja nekako imam utisak da je "nov" onaj koji je dodat nakon prethodnog logout, sto bi se uklopilo sa ovim sto fancy kaze.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 22. nov. 2011. u 11:08h

Ne znam potpuno pouzdano, ali mislim da ima veze sa isticanjem PHP sesije (ako se korisnik manuelno izloguje, ili se promeni IP, ili se ugasi browser i prođe određeno vreme itd.)
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » utorak, 22. nov. 2011. u 13:22h

@kubura
Cim nadjem malo vise vremena pozabavicu se time, mislim da ne bi trebalo da bude previse tesko (sto se online statusa i garaze tice).
Inace, u novom skinu koji smo ubacili, je status za online na sasvim drugom mestu, mislim da je tako dosta bolje, pa pogledaj mozda ti se tako vise svidja :) (ja koristim novi skin od kako smo ga ubacili, vise mi prija za oci ne znam ni ja kako)

@mbole
"Procitaj nove postove" ti prikaze nove postove od poslednjeg logout-a do trenutnog logina (bar bi tako trebalo, ali avaj, i phpbb je besplatan, bagovi su normalna stvar :D ).

Ovo sto je BojanM naveo je sasvim moguce razlog zbog cega i dalje imas neprocitane postove. Malo jeste nezgodno, ali zasad je takav sistem, dok ne smislimo bolji (mislim, za predstavljanje). Svakako mislim da je i tako bolje nego da kao ranije svakog korisnika ponaosob upozoravamo/molimo da se predstavi.
Proverio bih da li se i kod mene to desava, samo 80% foruma ne pratim u zadnjih mesec i kusur, tako da mene svakako ceka WXYZ neprocitanih postova :D

@milan
Tvoj problem nisam uspeo da repliciram, pod istim uslovima, hajde da sacekamo jos malo pa ako se ponavlja javi.
Fiesta!!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 22. nov. 2011. u 16:46h

Sto se tice mboletovog problema.. Imam isti i resavam ga tako sto otvorim drugu stranicu (2.) idem na obelezi sve kao procitane i to je to. Mada mi se cesto desava,svaki dan,sa razlicitim podforumom,ali eto to je resenje koga nervira kao mene.. :D

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 22. nov. 2011. u 16:57h

mbole piše:...
Ja nekako imam utisak da je "nov" onaj koji je dodat nakon prethodnog logout, sto bi se uklopilo sa ovim sto fancy kaze.
Da, tako izgleda nastaju novi postovi, dok su nepročitani evidentno oni koji su nekad bili novi, ali pošto ih korisnik neko vreme nije pročitao prestanu da se pojavljuju na listi novih postova i idu na listu nepročitanih.

Zato se s vremena na vreme jave i ti "nepročitani" postovi.

Ali dobro, nije neka frka, nije čak ni nelogično.

mbole

Poruka od mbole » utorak, 22. nov. 2011. u 17:07h

Neprocitan je svaki koji nisi procitao, to jest neki post moze da bude istovremeno i "nov" i "neprocitan".
Drugim recima, "novi" su podskup skupa "neprocitani" :)

Ja i ne koristim te liste, jednostavno idem od foruma do foruma, ako ima oznaku da u njemu ima neprocitanih.

fancy
Kontakt:

Poruka od fancy » utorak, 22. nov. 2011. u 17:26h

Pa implicitno je sasvim jasno da su novi podskup nepročitanih. Niko i ne tvrdi da su liste nezavisne. Govorim o situaciji kad post nestane s liste novih. Tada je jedino mesto na kome je lako videti spisak "narandžastih" - nepročitani.

Objašnjenje - listu "nepročitani" ne koristim u svakodnevnoj upotrebi, ali kad s vremena na vreme lista "novi postovi" bude prazna, obavezno ima narandžastih u listi nepročitanih.

milan_gt

Poruka od milan_gt » utorak, 22. nov. 2011. u 17:32h

meni je na bookmarku link za aktivne teme i samo to i koristim..al ovo 'uredi' izgleda samo mene zeza, tacno svaki treci/cetvrti put radi kako treba, al navikao tako da i nije problem :D

Odgovori

Povratak na „Obaveštenja“