Mala pomoc oko lergasa
- zolika
- Poruka: 7
- Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 21:25h
Mala pomoc oko lergasa
Postovani clanovi,trazim jedan mali savet u vezi lergasa:imam sierru efi sa lovatto venturi sistemom.Problem mi je da mi se malo povecao lergas,pa bi hteo da korigujem.Pitanje je sledece:dali se ja dobro secam da taj "veliki plasticni sraf" koji se nalazi NA isparivacu sluzi upravo za to???? I ako jeste onda smanjivanje se radi tako da se taj "sraf" vrti se prema unutra? Da ne bude neke zablude ne pricam o onom drugom "ventilu" koji se nalazi na cevu koji povezuje isparivaca i usisnu granu i kojim se steluje potrosnja plina!Hvala na odgovoru!
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Re: Mala pomoc oko lergasa
Da li si nesto menjao (filter,svecice,kablove) pa se posle toga ler gas povecao, da taj sraf na isparivacu sluzi za ler gas.
- zolika
Miki ,pitanje ti je opravdan ali nisam skoro menjao nista,hvala na odgovoru!
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Moras naci uzrok povecanog ler gasa, mozda si sipao kvalitetniji plin, jer ako sad prestelujes posle mozes imati nizak ler. Mozda je bolje da ga ne diras za sada ako je u pitanju 100 obrtaja vise.
- zolika
Bilo je to po mom osecaju (jer obrtomer nemam)dosta vise od 100 obrtaja...inace znam za to da od pumpe do pumpe moze da varira kvalitet gasa pa i lergasa,primecivao sam to i do sada-desavala se vec i meni ta variranja lergasa ali do sada je to bilo u tom nekom prihvatljivom nivou koji je bas ohin nekih 100 obrtaja.
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Pa nece nista da se desi ako se malo igras sa tim "velikim plasticnim srafom"...
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
bogami to nije za igru unjegovom slucaju
koliko sam upucen ima efi i ako mu previse osiromasi smesu gasa i vazduha moze mu se desiti detonacija i eto belaja sa protokomerom

- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
sraf za ler je jedan od ona dva na samom isparivacu...ako je dobro postavljeno,jedan od njih je na samom dnu isparivaca i on je u stvari samo cep za ispustanje ulja i kondenza a drugi,koji je blize sredini je sraf za ler gas...neces se zeznuti,probaj ga vrtiti na jednu stranu pa vidi dali dize ili smanjuje i samo ga vrati na drugu ako nije ok...
- zolika
goja je u pravu ...u medjuvremenu sam resio problem sa zavrtanjem od 1,5 kruga...i eto mi finog lergasagoja piše:sraf za ler je jedan od ona dva na samom isparivacu...ako je dobro postavljeno,jedan od njih je na samom dnu isparivaca i on je u stvari samo cep za ispustanje ulja i kondenza a drugi,koji je blize sredini je sraf za ler gas...neces se zeznuti,probaj ga vrtiti na jednu stranu pa vidi dali dize ili smanjuje i samo ga vrati na drugu ako nije ok...

na cega ti ciljas je taj malo veci "sraf" koji se nalazi na cevu koji povezuje isparivaca i usisnu granu i JESTE taj sluzi za stelovanje potrosnje tojest smesesierra 20i piše:bogami to nije za igru unjegovom slucajukoliko sam upucen ima efi i ako mu previse osiromasi smesu gasa i vazduha moze mu se desiti detonacija i eto belaja sa protokomerom
- sierra 20i
- Poruka: 439
- Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h
upravo na to mislim