Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Mala pomoc oko lergasa

LPG, TNG, plin, AutoGas.
Odgovori
zolika
Poruka: 7
Član foruma od: subota, 22. avg. 2009. u 21:25h

Mala pomoc oko lergasa

Poruka od zolika » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 18:37h

Postovani clanovi,trazim jedan mali savet u vezi lergasa:imam sierru efi sa lovatto venturi sistemom.Problem mi je da mi se malo povecao lergas,pa bi hteo da korigujem.Pitanje je sledece:dali se ja dobro secam da taj "veliki plasticni sraf" koji se nalazi NA isparivacu sluzi upravo za to???? I ako jeste onda smanjivanje se radi tako da se taj "sraf" vrti se prema unutra? Da ne bude neke zablude ne pricam o onom drugom "ventilu" koji se nalazi na cevu koji povezuje isparivaca i usisnu granu i kojim se steluje potrosnja plina!Hvala na odgovoru!

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Re: Mala pomoc oko lergasa

Poruka od miki023 » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 18:40h

Da li si nesto menjao (filter,svecice,kablove) pa se posle toga ler gas povecao, da taj sraf na isparivacu sluzi za ler gas.
Slika

zolika

Poruka od zolika » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 19:00h

Miki ,pitanje ti je opravdan ali nisam skoro menjao nista,hvala na odgovoru!

miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Poruka od miki023 » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 19:05h

Moras naci uzrok povecanog ler gasa, mozda si sipao kvalitetniji plin, jer ako sad prestelujes posle mozes imati nizak ler. Mozda je bolje da ga ne diras za sada ako je u pitanju 100 obrtaja vise.
Slika

zolika

Poruka od zolika » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 19:55h

Bilo je to po mom osecaju (jer obrtomer nemam)dosta vise od 100 obrtaja...inace znam za to da od pumpe do pumpe moze da varira kvalitet gasa pa i lergasa,primecivao sam to i do sada-desavala se vec i meni ta variranja lergasa ali do sada je to bilo u tom nekom prihvatljivom nivou koji je bas ohin nekih 100 obrtaja.

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 21:31h

Pa nece nista da se desi ako se malo igras sa tim "velikim plasticnim srafom"...

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 21:41h

bogami to nije za igru unjegovom slucaju ;) koliko sam upucen ima efi i ako mu previse osiromasi smesu gasa i vazduha moze mu se desiti detonacija i eto belaja sa protokomerom

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » ponedeljak, 18. jan. 2010. u 21:49h

sraf za ler je jedan od ona dva na samom isparivacu...ako je dobro postavljeno,jedan od njih je na samom dnu isparivaca i on je u stvari samo cep za ispustanje ulja i kondenza a drugi,koji je blize sredini je sraf za ler gas...neces se zeznuti,probaj ga vrtiti na jednu stranu pa vidi dali dize ili smanjuje i samo ga vrati na drugu ako nije ok...

zolika

Poruka od zolika » utorak, 19. jan. 2010. u 19:30h

goja piše:sraf za ler je jedan od ona dva na samom isparivacu...ako je dobro postavljeno,jedan od njih je na samom dnu isparivaca i on je u stvari samo cep za ispustanje ulja i kondenza a drugi,koji je blize sredini je sraf za ler gas...neces se zeznuti,probaj ga vrtiti na jednu stranu pa vidi dali dize ili smanjuje i samo ga vrati na drugu ako nije ok...
goja je u pravu ...u medjuvremenu sam resio problem sa zavrtanjem od 1,5 kruga...i eto mi finog lergasa :)
sierra 20i piše:bogami to nije za igru unjegovom slucaju ;) koliko sam upucen ima efi i ako mu previse osiromasi smesu gasa i vazduha moze mu se desiti detonacija i eto belaja sa protokomerom
na cega ti ciljas je taj malo veci "sraf" koji se nalazi na cevu koji povezuje isparivaca i usisnu granu i JESTE taj sluzi za stelovanje potrosnje tojest smese

sierra 20i
Poruka: 439
Član foruma od: ponedeljak, 22. jun 2009. u 14:08h

Poruka od sierra 20i » utorak, 19. jan. 2010. u 20:38h

upravo na to mislim ;)

Odgovori

Povratak na „AutoGas sistemi“