Ler gas i struja
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Ler gas i struja
Imam (za sada) nerešiv problem sa ler gasom dok radi na plin. CIm se ukljuci neki potrosac struje, ler gas se digne za jedno 300 obrtaja, bilo da je to ventilacija,farovi a cak malo reaguje i na pritisak kocnice tj paljenje stop svetla. Da li neko ima ideju sta ovo moze da bude. Mozda je ovo tema za pod forum sa instalacijama i strujom? :-|
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Re: Ler gas i struja
A što ti ne oteraš auto kod nekog plinadžije da ti pretrese celu instalaciju... očigledno imaš puno problema sa plinom.
Jesi li ti oterao da se ugradi plin ili si kupio auto sa plinom ?
Jesi li ti oterao da se ugradi plin ili si kupio auto sa plinom ?

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
-
- Ljubitelj životinja
Imao je plin i pre nekoliko nedelja sam da bi izbegao problem,odveo da se uradi servis rasplinjaca, promena filtera. Uz to sam stavio nove motorcraft svecice i nov filter za vazduh. I par dana je ok radilo, a onda sam g aodveo na reklamaciju u auto centar Rašic na putu za Višnjičku banju, i momak je bio vredan, i sredi sve,ali se posle nekog vremena situacija promeni. nemam vise pronblema sa potrosnjim i nestabilnim radom,ostao je samo ler.
Upravo sam probao auto i ne znam da li moze da zavisi od vrste goriva koje se sipa (mada stlano sipam na lukoilu),ali sada ler gas ne miruje, ide gore dole, gore dole,.Bez ikakvog jasnog razloga.
Da li neko ima ideju ili savet?
hvala
Upravo sam probao auto i ne znam da li moze da zavisi od vrste goriva koje se sipa (mada stlano sipam na lukoilu),ali sada ler gas ne miruje, ide gore dole, gore dole,.Bez ikakvog jasnog razloga.
Da li neko ima ideju ili savet?
hvala
- Stefan148
-
- Poruka: 2427
- Član foruma od: sreda, 22. okt. 2008. u 12:02h
- Kontakt:
-
- Ljubitelj životinja
Mislis ovo sto ide gore dole, a ne ovo sa strujom?stefan148 piše:vakuum? mozda uvlaci falsh negde.
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
-
- Ljubitelj životinja
Lovatto, skoro 100% sam siguran, mogu da vidim tek sutra,mrak je sada.neskopk piše:Koji je plinski uredjaj u autu ?
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21488
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Ako ti skakuće ler... poslušaj Stefana i proveri creva od vakuuma na usisu da ti nije neko spalo.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Neša
- VIP
- Poruka: 5041
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Probaj da se informises koliko jak(kw) isparivac mora da ide u tvoj auto. Sajt BRC-a na primer. Hoce na novijim Lovato da pise da su Lovato,a ono nema ni "o" od originala...
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ja bih prvo pogledao odaklen je uzeta struja za napajanje plinskog uredjaja.Pogledao bi koliko puni alternator(pod opterecenjem punim) i kakav je akumulator
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
-
- Ljubitelj životinja
Hvala..jel to moze elektricar u Juznom Bulevaru da resi sve?rsdforddragomir piše:Ja bih prvo pogledao odaklen je uzeta struja za napajanje plinskog uredjaja.Pogledao bi koliko puni alternator(pod opterecenjem punim) i kakav je akumulator
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
- goja
- Poruka: 1186
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h
ja sam 99% siguran da tu struja nema veze posto je ona potrebna samo da otvori ventil,znaci ili radi ili ne,ne moze da varira. mislim da je zez u membranama rasplinjaca...ima smisla i kad stisnes kocnicu da gas varira posto je membrana osjetljiva na vakumu a kocnica radi na vakum,servo,el...ne zezaju to svjetla kocnice...nema veze jesi li cackao rasplinjac ili ne,idi ti kod nekog plindzije da ti sredi rasplinjac...
Naravno,ako se ovo desava samo na plinu a ne i na benzinu...
samo mi nje najjasnije zasto dize gas ako upalis svjetla i to...
-
- Ljubitelj životinja
Smao na plin. Servis rasplinjaca je uradjen relativno skoro,i ovo poslenje sto vidim je manje vise sve ok,osim sto ler nekada poraste bez jasnog razloga,pa ga manuelno spustam. moguce je da obrtomer laze, jer kad bolje razmislim,ne cujem razliku u radu motora kada promeni obrtaje, ako je uopste moguce cuti je na relativno malim promenama vrednosti.goja piše:ja sam 99% siguran da tu struja nema veze posto je ona potrebna samo da otvori ventil,znaci ili radi ili ne,ne moze da varira. mislim da je zez u membranama rasplinjaca...ima smisla i kad stisnes kocnicu da gas varira posto je membrana osjetljiva na vakumu a kocnica radi na vakum,servo,el...ne zezaju to svjetla kocnice...nema veze jesi li cackao rasplinjac ili ne,idi ti kod nekog plindzije da ti sredi rasplinjac...