Focus mk1 - skidanje branika
Moderator: Dragomir
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Focus mk1 - skidanje branika
da li je komplikovano skidanje branika kod focusa mk1 2002 godiste?
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
Ford Focus 1.8 16v Zetec E, 2002 (2013-2021)
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Focus mk1 - skidanje branika
Hmmm...nekom je lako, nekom komplikovano. moras probati sam, pa vidi kako ide.
- darioculibrk
- Poruka: 1211
- Član foruma od: nedelja, 10. jan. 2010. u 22:47h
Pa pitam jer bi volio da mi se javi neko ko je skidao, da mi kaze na sta da pripazim i gdje sve imaju sarafi.
Ford Focus 1.6 TDCi (115 KS) 2013 (2021-)
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Onda je pitanje: "kako se skida branik", a ne "da li je komplikovano".
Odgovor na originalno pitanje:
Ako si knjigovodja komplikovano je, ako si automehanicar prosto je
Odgovor na originalno pitanje:
Ako si knjigovodja komplikovano je, ako si automehanicar prosto je

Djak pesak 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
E, imam ideju! A da možda pomognemo čoveku?
Danilo, nisi rekao da li je u pitanju prednji ili zadnji branik, a ovako na brzinu ne vidim iz predstavljanja ni koji je tip karoserije (mislim da se malo razlikuje demontaža kod zadnjeg branika zavisno da li je hečbek, sedan ili karavan).
Nije teško doći do uputstava po netu... A može da se pronađe i npr. (piraCka) kopija TIS-a sa detaljno opisanom procedurom za Focus tog godišta.
Ukoliko ti je engleski jezik poteškoća, naglasi to (i reci koji konkretno branik na kom tipu karoserije) pa da probamo da pomognemo dodatno... ili će se možda javiti i neko ko sa time ima iskustva iz prve ruke.

Danilo, nisi rekao da li je u pitanju prednji ili zadnji branik, a ovako na brzinu ne vidim iz predstavljanja ni koji je tip karoserije (mislim da se malo razlikuje demontaža kod zadnjeg branika zavisno da li je hečbek, sedan ili karavan).
Nije teško doći do uputstava po netu... A može da se pronađe i npr. (piraCka) kopija TIS-a sa detaljno opisanom procedurom za Focus tog godišta.
Ukoliko ti je engleski jezik poteškoća, naglasi to (i reci koji konkretno branik na kom tipu karoserije) pa da probamo da pomognemo dodatno... ili će se možda javiti i neko ko sa time ima iskustva iz prve ruke.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Prednji je isti, a zadnji se razlikuje izmedju heca, limuzine i karavana (3 verzije).
Nije komplikovano, mada ume da bude malo nezgodno posto nema previse mesta, i naravno treba se zavuci pod auto (posto pretpostavljam da nemas stubnu dizalicu).
Nije komplikovano, mada ume da bude malo nezgodno posto nema previse mesta, i naravno treba se zavuci pod auto (posto pretpostavljam da nemas stubnu dizalicu).
Djak pesak 

- Mali-Vlada
- Poruka: 121
- Član foruma od: subota, 2. maj 2009. u 03:32h
Uuuuuuuhhhhh , mislim iz mog iskustva da je baš za...ano skinuti prednji branik . Doduše ja sam skidao na parkingu ispred zgrade , jos je bio i prelomljen na pola ( branik - ne parking
)pa i nisam preterano vodio računa al : ispod krila , imas po 2 zavrtnja , jedan zašrafljen odozdo , jedan odozgo , imas čini mi se 2 ili 3 zavrtnja napred ispod maske . Mogu ti reći dok sam sve to skinuo i namestio lepo sam izgrebao ruke ....... pa srećno

SMRŠATI LAKO ? PITAJTE ME KAKO
- tuxonko
- Poruka: 30
- Član foruma od: utorak, 21. jun 2011. u 14:37h
Ja sam skidao zadnji branik na karavanu...nasao sam sliku na netu gde se sve drzi i to je to...20min max