Focus kao da teže zavergla
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 83
- Član foruma od: nedelja, 5. dec. 2010. u 14:35h
Focus kao da teže zavergla
pozdrav! nije me dugo bilo ali čini mi se da možda imam problem. naime auto mi nekako teže zavergla
i nekad ne upali odmah, kao da mu pustim ključ prerano, jednostavno ne upali baš "veselo"
akumulator i grijači novi, električar provjerio sve šta treba i kaže da je sa te strane sve u redu,
kompresija izmjerena i odlična, dijagnostika ne pokazuje ništa, vuče odlično,troši normalno,
ne dimi, sve u svemu sve valja ali ide zima pa se bojim da šta ne crne kad jako zahladi
Bio bih zahvalan za bilo kakvu ideju ili savjet u vezi toga
Tdci 74 kw 2002.
Skoro zaboravih reći da i komšijin pali otprilike isto tako, a majstor mi kaže da fordovi nisu nikad palili "živo" kao recimo golfovi
i nekad ne upali odmah, kao da mu pustim ključ prerano, jednostavno ne upali baš "veselo"
akumulator i grijači novi, električar provjerio sve šta treba i kaže da je sa te strane sve u redu,
kompresija izmjerena i odlična, dijagnostika ne pokazuje ništa, vuče odlično,troši normalno,
ne dimi, sve u svemu sve valja ali ide zima pa se bojim da šta ne crne kad jako zahladi
Bio bih zahvalan za bilo kakvu ideju ili savjet u vezi toga
Tdci 74 kw 2002.
Skoro zaboravih reći da i komšijin pali otprilike isto tako, a majstor mi kaže da fordovi nisu nikad palili "živo" kao recimo golfovi
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Re: Focus kao da teže zavergla
menjaj majstora
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
-
možda kakav savjet osim toga?
- macaneli
- VIP
meni kad je tako poceo kupio sam novi akumulator i palio je kao mina
-
pa novi je i bez obzira na to otišo kod električara da ga provjeri i kaže
da je sve u redu, sad više ni sam neznam šta još provjerit
da je sve u redu, sad više ni sam neznam šta još provjerit
- macaneli
- VIP
cekaj da se javi neko od mehanicara,jedino sto mi pada na pamet je zamajac
-
ma kud baš to...
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
@macaneli
od crnog ti uze najcrnje
nemora da znaci, sve je moguce, ali obavezno poslusaj savet macaneli-a i menjaj majstora, jer cim on kaze da auto ne pali kao golf taj ce ti tesko pomoci, jer izgleda da svastari, tj radi od traktora do tdci motora...
od crnog ti uze najcrnje

nemora da znaci, sve je moguce, ali obavezno poslusaj savet macaneli-a i menjaj majstora, jer cim on kaze da auto ne pali kao golf taj ce ti tesko pomoci, jer izgleda da svastari, tj radi od traktora do tdci motora...
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
pa otprilike je to takav majstor, da, ali kod mene je nestašica majstora (iskusnih), a kolega
iz fordovog servisa mi kaže onu poznatu rečenicu: " ma to je dobro samo GASSSS!!!!"
Zato i tražim ovdje savjete i ideje
iz fordovog servisa mi kaže onu poznatu rečenicu: " ma to je dobro samo GASSSS!!!!"
Zato i tražim ovdje savjete i ideje
- macaneli
- VIP
Moraces cekati doktor Dragomira
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
znaci bezi od njega ko djavo od krsta..... jer motor iz traktora nije isti tdci, tako da.........
sacekaj ovde da da se javi neko ko zna, ali moj savet je da nadjes dobrog majstora pa cak i da moras do njega ici i 100km...
sacekaj ovde da da se javi neko ko zna, ali moj savet je da nadjes dobrog majstora pa cak i da moras do njega ici i 100km...
Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
-
ma javiće se valjda neko
-
- Poruka: 26
- Član foruma od: nedelja, 12. jun 2011. u 22:13h
anlaseru...
Poslednja izmena: dekysa, na dan sreda, 4. jan. 2012. u 22:38h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- macaneli
- VIP
kakav si ti bukvalista,ali ajd kad me vec vuces za jezik u 90% slucajeva,da ne preterujem je pogodio.Meni je licno pred put pogodio sta je bilo na osnovu jednog poziva sto je na kraju i dijagnostika potvrdila kod majstora u mom gradu.....
i da rekao si zabranjenu rec na forumu GOLF 2

i da rekao si zabranjenu rec na forumu GOLF 2

-
Što se tiče Dragomira macanelli potpuno si u pravu
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
GOLF2
Salu na stranu, nema leka od majstora koji krpari. Sigurno da ne bi voleo da odes kod mesara da ti poslusa pluca? Pluca ko pluca, video je kako to izgleda dosta puta.
Ako je sve u redu u sistemu ubrizgavanja, napajanja, grejaca, onda provera zamajca, mozda dizni. Jesi li imao simptomaticne probleme zamajca u poslednje vreme?

Salu na stranu, nema leka od majstora koji krpari. Sigurno da ne bi voleo da odes kod mesara da ti poslusa pluca? Pluca ko pluca, video je kako to izgleda dosta puta.
Ako je sve u redu u sistemu ubrizgavanja, napajanja, grejaca, onda provera zamajca, mozda dizni. Jesi li imao simptomaticne probleme zamajca u poslednje vreme?
-
pa ako bi bio ljubazan da mi kažeš koji su simptomi ? Sa zamajcom sam na vi...
- popovicvl
- Poruka: 5660
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
P kako da ti kazem, ali recimo teze paljenje, a na kraju ne moze da uzupci i potpuno otkazivanje startovanja motora, zveckavi zvuk kad je na leru i priliko pustanja pedale kvacila, vibracije na pedali kvacila, trzanja...
-
ma nemam ništa od toga
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Da li postoji razlika u "neckanju" kada je auto stojao duze ili krace?
Djak pesak 

-
pa kao da malo teže zavrti kad stoji recimo cijelu noć
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
-
ma sve provjereno
- backarelli
- Poruka: 418
- Član foruma od: četvrtak, 1. sep. 2011. u 01:07h
-ako ti je nov akumulator , najverovatnije ti problem pravi alnaser. Čisto sumljam da je zamajac, jer bi pre njegovog oštećenja (venca) promenio bar tri-četiri bendiksa na alnaseru. Kakva je uopšte brzina verglanja ? Da li imaš utisak da sporije vrti (dok alnasuješ) nego što bi trebalo ?
Izmeri (amper kleštima) koliko ampera vuče pri startovanju alnasera.Takodje izmeri koliki je pad napona na akumulatoru pri verglanju i da li se greje elektro instalacija dok verglaš. Ako je verglanje usporeno, treba videti da li osovina alnasera ima lufta i u kakvom stanju je bendiks i planetarni deo,stanje četkica i kolektora. Sve to utiče na otežano verglanje, a samim tim i paljenje,tj. startovanje motora (pogotovu dizela). Oštećenje alnasera je najčešće uzrok besomučnom verglanju dok auto ne upali (pogotovu zimi). Takodje treba proveriti da li ima gubitak napona posle brave za paljenje.
Bez obzira na problem koji imaš, kada pališ auto nemoj verglati duže od 5-6 sekundi. Vrati ključ u nulti položaj i startuj ponovo.
Ako je brzina verglanja dobra, a auto hladan otežano pali, moraš kod koliko-toliko obrazovanog električara da ti proveri grejače. "Seljačka" provera (davanje direktnog napona na grejač) nije dovoljna da bi se utvrdila ispravnost grejača.
Izmeri (amper kleštima) koliko ampera vuče pri startovanju alnasera.Takodje izmeri koliki je pad napona na akumulatoru pri verglanju i da li se greje elektro instalacija dok verglaš. Ako je verglanje usporeno, treba videti da li osovina alnasera ima lufta i u kakvom stanju je bendiks i planetarni deo,stanje četkica i kolektora. Sve to utiče na otežano verglanje, a samim tim i paljenje,tj. startovanje motora (pogotovu dizela). Oštećenje alnasera je najčešće uzrok besomučnom verglanju dok auto ne upali (pogotovu zimi). Takodje treba proveriti da li ima gubitak napona posle brave za paljenje.
Bez obzira na problem koji imaš, kada pališ auto nemoj verglati duže od 5-6 sekundi. Vrati ključ u nulti položaj i startuj ponovo.
Ako je brzina verglanja dobra, a auto hladan otežano pali, moraš kod koliko-toliko obrazovanog električara da ti proveri grejače. "Seljačka" provera (davanje direktnog napona na grejač) nije dovoljna da bi se utvrdila ispravnost grejača.

-
hvala na iscrpnom odgovoru! kod električara sam bio i kaže da je sve ok ali pošto smo
kolege činimi se da on nije provjerio baš sve to što si ti spomenuo, moraću ponovo do njega.
Da, čini mi se da alnasuje sporije i teže nego što treba
A vidjet ćemo javim kad saznam šta je
u ovom prokletom sisku nigdje fokija tdci da usporedim verglanje, svi voze golfove i rasklimane peugeote grrrr...
kolege činimi se da on nije provjerio baš sve to što si ti spomenuo, moraću ponovo do njega.
Da, čini mi se da alnasuje sporije i teže nego što treba
A vidjet ćemo javim kad saznam šta je
u ovom prokletom sisku nigdje fokija tdci da usporedim verglanje, svi voze golfove i rasklimane peugeote grrrr...