Trokira na benzin na plin ide OK
Moderator: Dragomir
- biovlada
- Poruka: 26
- Član foruma od: ponedeljak, 26. sep. 2011. u 20:06h
Trokira na benzin na plin ide OK
Vozilo ide na sekvent plin bez problema.
Međutim UVEK kad ga prvi put palim ujutru, on naravno posto je na sekvent, upali na benzin i onda trokira dok mu ne dodam gasa jedno pet šest puta da "probije" posle ide lepo na benzin.
Pa se ja pitam šta može da mu bude? Ako lepo ide na sekvent a trokira uvek kad ga prvi put palim i krećem na benzin (kasnije u toku dana ne trokira) da nisu dizne?
Postoji li mogućnost da je protokomer ili mapsenzor ili tako nešto...?
Međutim UVEK kad ga prvi put palim ujutru, on naravno posto je na sekvent, upali na benzin i onda trokira dok mu ne dodam gasa jedno pet šest puta da "probije" posle ide lepo na benzin.
Pa se ja pitam šta može da mu bude? Ako lepo ide na sekvent a trokira uvek kad ga prvi put palim i krećem na benzin (kasnije u toku dana ne trokira) da nisu dizne?
Postoji li mogućnost da je protokomer ili mapsenzor ili tako nešto...?
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
Re: Trokira na benzin na plin ide OK
najverovatnije prljave dizne 

- paun1
- Poruka: 502
- Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h
Jel izbacuje crn dim na auspuh,i jel se oseca gorivo??
- Estariol
- Poruka: 959
- Član foruma od: subota, 20. mar. 2010. u 03:19h
Ako imaš lambda sondu, može da bude i ona.
Ne moze se reci da si vozio dobar auto dok nisi seo u Ford...
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Tvoj auto nema protokomer.
Problem ti je ono resenje za manju potrosnju plina.
Moras da resis sonde da bi ti motor radio kako treba.
Nemoj da ga mnogo forsiras dok ne resis sonde da ne bi unistio motor
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- biovlada
Nema crnog dima samo se pomalo oseca na benzin.paun1 piše:Jel izbacuje crn dim na auspuh,i jel se oseca gorivo??
Boki, to je radio i kad su mu sonde bile ukljucene. S tim sto je sa ukljucenim sondama nenormalno trosio.BokiRS piše:Tvoj auto nema protokomer.
Razgovarao sam sa jednim likom u vezi sond. On drzi samo fordove delove i radi vec dugo i ima u sklopu firme i servis za fordove . Kod njega se snabdevam delovima i sve sto mi je do sad reko bilo je tacno. Za sonde je rekao da ga slobodno vozim bez njih. Ja sad ne znam sta da radim. Posto imam dve sonde na autu morao bi da puknem od 140-200 e za nove sonde i pitanje je kako ce biti posle toga.
Tip koji mi je ugradjivao plin kaze da proverim protokomer, ti kazes da protokomera nema, opet sam zbunjen

Da nema mozda veze sa step motorom? On me zeza treba da ga ocistim.
MOD EDIT: Ne piši post za postom u kratkom vremenskom periodu, ako treba nešto da dodaš koristi opciju "Uredi".
- BokiRS
- Neizleciv
E vidis tu je osnovni problem voznje rs-a. Gde ga odrzavati?
Ocigledno i jedan i drugi mogu da nastave da rade sa golfovima i jugicima kao i do sada.
Tvom autu treba detaljan pregled i da se tacno ustanovi sta mu sve ne valja.
Po tvojoj prici zakljucujem da su sonde u problemu, mozda ne obe.
Da ne trebaju da budu zakacene ne bi fabricki postojale.
Mislis da neki douceni prodavac zna bolje od tima inzenjera koji su pravili taj auto?
Tvoj auto nema protokomer, ima map senzor.
Sve u svemu imas problem sa autom i trebalo bi da odes kod nekog strucnog da utvrdi u cemu je problem.
Taj motor je stvarno odlican ali nije se retko desavalo da otkine radilicu ili napravi karambol u glavi zbog loseg ubrizgavanja.
Ocigledno i jedan i drugi mogu da nastave da rade sa golfovima i jugicima kao i do sada.
Mislis da neki douceni prodavac zna bolje od tima inzenjera koji su pravili taj auto?
Sve u svemu imas problem sa autom i trebalo bi da odes kod nekog strucnog da utvrdi u cemu je problem.
Taj motor je stvarno odlican ali nije se retko desavalo da otkine radilicu ili napravi karambol u glavi zbog loseg ubrizgavanja.
Chip tuning za Ford-ove
- biovlada
Uopšte ne mogu da provalim zašto ne mogu da šaljem privatne poruke???BokiRS piše:E vidis tu je osnovni problem voznje rs-a. Gde ga odrzavati?
Nema veze rećiću ti ovako:
Cenim tvoje misljenje, vidim koliko znas, citao sam mnoge tvoje komentare na forumima.
Reci mi sta da radim, kome da se javim? Ja zivim u Nisu. Molim te daj mi neki kontakt.
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
ECC IV има самодијагностику , коај се лако користи . Можеш да очиташ шта комп види као грешку .
што се тиче сонди можеш да их преправиш да постоји само једна , која даје информације компу као да су 2. Та цена коју си навео је суманута . Мене је 200 долара коштала шрокопојасна сонда , без царине и транспортних трошкова . Купи било какву универзалну сонду са 4 жице , јер је то боље него да је немаш .
Што се тиче трокирања при паљењу , комп има циклус који можеш да схватиш као саугх ( даје више бензиан док је хладан ) . Информацију о томе да ли је мотор хладан даје сензор температуре расхладне течности , који је обичан термо отпорник . Премериш вредности унимером и знаш да ли ради . Степ мотор лер гаса , одржава потребни број обртај , који комп налаже . И он може да зеза .
Убрзгавање на том аутомобилу је поприлично просто ( за данашње појмове ) и нема много ствари које могу да зезају , тако да алко може да се нађе узрок сваком проблему . Још ако се наоружаш информацијама на нету , није проблем дијагностиковати проблеме
што се тиче сонди можеш да их преправиш да постоји само једна , која даје информације компу као да су 2. Та цена коју си навео је суманута . Мене је 200 долара коштала шрокопојасна сонда , без царине и транспортних трошкова . Купи било какву универзалну сонду са 4 жице , јер је то боље него да је немаш .
Што се тиче трокирања при паљењу , комп има циклус који можеш да схватиш као саугх ( даје више бензиан док је хладан ) . Информацију о томе да ли је мотор хладан даје сензор температуре расхладне течности , који је обичан термо отпорник . Премериш вредности унимером и знаш да ли ради . Степ мотор лер гаса , одржава потребни број обртај , који комп налаже . И он може да зеза .
Убрзгавање на том аутомобилу је поприлично просто ( за данашње појмове ) и нема много ствари које могу да зезају , тако да алко може да се нађе узрок сваком проблему . Још ако се наоружаш информацијама на нету , није проблем дијагностиковати проблеме
- biovlada
Izvini ja uopšte nisam u svetu mehanike i elektrike ja sam po struci nešto potpuno suprotno pa mi neke stvari nisu jasne.van piše:ECC IV има самодијагностику , коај се лако користи . Можеш да очиташ шта комп види као грешку .
Hvala ti na savetima ali te ipak molim da mi pojasniš šta ti znači ovo "ECC IV ima samodijagnostiku"?
Jedan majstor mi kaže da moja auto nemože da se prikači na dijagnostiku, drugi kaže da može...šta je istina?
Počeću od step motora, pa ću preći na sonde.
Još jedna stvar, jedan majstor mi je rekao "da mu uštopujem eger ventil" šta god to značilo...znate li nešto o tome?
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ни ја по струци нема никакаве везе са колима и механиком , па ме то не спрешава да сазнам , све што ме интересује .
ECC IV , не моеж да се накачи на калсичен системе дијагностике за модеран возила , него има самодиајгностику тј једна дерминал у ккоји уштекаш обичну лампу и комп ти очитава трепатањем број кода грешке . Потражи по форуму , имаш објашњење како се то ради .
Имаш и " лепљиву тему " како ради ефи , прочитај и то . А после имаш стране форуме баш за RS200 , па прочитај и ту по нешто , ако знаш енглески , а ако не имаш аутоматско превођење
И не цитирај цео пост изнад свог , логично је да одговараш на последњи пост . Цитирај неке делове о којима хоћеш да говориш или цитирај целе раније постове да би се знало о чему причаш , али не и цео претходни пост .
ECC IV , не моеж да се накачи на калсичен системе дијагностике за модеран возила , него има самодиајгностику тј једна дерминал у ккоји уштекаш обичну лампу и комп ти очитава трепатањем број кода грешке . Потражи по форуму , имаш објашњење како се то ради .
Имаш и " лепљиву тему " како ради ефи , прочитај и то . А после имаш стране форуме баш за RS200 , па прочитај и ту по нешто , ако знаш енглески , а ако не имаш аутоматско превођење
И не цитирај цео пост изнад свог , логично је да одговараш на последњи пост . Цитирај неке делове о којима хоћеш да говориш или цитирај целе раније постове да би се знало о чему причаш , али не и цео претходни пост .
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Mislis na one sonde za koje si sam ustanovio da su neispravne?biovlada piše:Boki, to je radio i kad su mu sonde bile ukljucene. S tim sto je sa ukljucenim sondama nenormalno trosio.
Naravno nije nemoguce da imas jos neki kvar, ali daj resi prvo onaj za koji znas da postoji.
Niko te sonde nije stavio zato da bi auto vise trosio, pa ti kad ih otkacis on trosi manje. Te sonde su tu sa svrhom. Posto su neispravne, davale su boga pitaj kakav signal. Sad si ih otkacio, pa signala nema uopste (sto je isto tako lose kao i pogresan signal).
Pri tom ti bi da ih lepo otkacis, posto ti se ne daju pare za njih, e al bi istovremeno i da auto radi ko singerica. E to, malo teze.
Djak pesak 

- BokiRS
- Neizleciv
Tesko da ces naci majstora koji zna i hoce da se upusti u rad na tom autu.
Sve ovo sto ti je Van rekao je tacno.
Ako imas autodatu pogledaj u njoj ti je objasnjeno sta ti sve treba da odradis dijagnostiku na tom autu.
Ler ventil (step motor) neka ti skinu i ociste to sigurno nece da skodi, a ko zna kada je zadnji put ociscen.
Znaci zakaci sonde i vozi 20-ak kilometara auto na benzin i odradi dijagnostiku pa kad to odradis videcemo sta dalje.
Sve ovo sto ti je Van rekao je tacno.
Ako imas autodatu pogledaj u njoj ti je objasnjeno sta ti sve treba da odradis dijagnostiku na tom autu.
Ler ventil (step motor) neka ti skinu i ociste to sigurno nece da skodi, a ko zna kada je zadnji put ociscen.
Znaci zakaci sonde i vozi 20-ak kilometara auto na benzin i odradi dijagnostiku pa kad to odradis videcemo sta dalje.
Chip tuning za Ford-ove
- biovlada
OK. Resio sam da ga napravim da radi kako treba. Uradicu kako si rekao pa cu se onda javiti.
Boki, reci mi zasto ne mogu tebi da posaljem privatnu poruku?
Kliknem na tvoje ime i idem na posalji privatnu poruku, otkucam poruku i kad kliknem na taster posalji on mi prijavi da kontakt ne postoji? Ne znam sta se desava.
Slao sam i ranije privatne poruke ali nisam imao ovaj problem.
MOD EDIT: Već ti je Van rekao, nema potrebe da citiraš poruku direktno iznad svoje, podrazumeva se da želiš da odgovoriš na nju. Ispravio sam ti sada ja, ali znaj za ubuduće. -- BojanM
Boki, reci mi zasto ne mogu tebi da posaljem privatnu poruku?
Kliknem na tvoje ime i idem na posalji privatnu poruku, otkucam poruku i kad kliknem na taster posalji on mi prijavi da kontakt ne postoji? Ne znam sta se desava.

MOD EDIT: Već ti je Van rekao, nema potrebe da citiraš poruku direktno iznad svoje, podrazumeva se da želiš da odgovoriš na nju. Ispravio sam ti sada ja, ali znaj za ubuduće. -- BojanM
- stefan milanov
- Poruka: 798
- Član foruma od: subota, 2. apr. 2011. u 17:23h
druze, evo male pomoci i od mene.. nadam se da razumes ruski i da imas malo strpljenja i volje d naucis nesto o dijagnostici. pitaj ako nesto nemozes da razumes. poseti ovaj sajt za pocetakbiovlada piše:Hvala ti na savetima ali te ipak molim da mi pojasniš šta ti znači ovo "ECC IV ima samodijagnostiku"?
Jedan majstor mi kaže da moja auto nemože da se prikači na dijagnostiku, drugi kaže da može...šta je istina?
http://faq.ford77.ru/engine/jet/d_hi.htm imas sve lepo opisano... pozzzz
MOD EDIT: Ne citiraj *sve živo* što se nalazi u poruci na koju odgovaraš, kada želiš da se nadovežeš na neki konkretan deo teksta citiraj samo to. Ispravio sam ti sada ja, ali znaj za ubuduće. -- BojanM
- biovlada
Hvala. Pogledacu pa cu ti se javiti.