Neće da pali :(
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: sreda, 28. sep. 2011. u 13:47h
Neće da pali :(
Sinoć ja dosao kući i sve normalno jutros usao u auto i neće sa upali, kada okrenem ključ čuje se automat kako se uključuje, tj kada okrenem ključ i zadržim ga samo se čuje "tik, tik, tik" u automatu, a alnaser neće da okrene
- mbole
- Poruka: 14981
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Neće da pali :(
Ispraznjen akumulator, pa ima struje toliko da ukljuci automat, al cim treba da okrene anlaser, napon padne, i automat se vrati.
Zasto je ispraznjen ak. to je vec za istrazivanje.
Zasto je ispraznjen ak. to je vec za istrazivanje.
Djak pesak 

-
I ja sumljam da je akumulator u pitanju ali me zbunjuje npr. kada se to desilo upalio sam svijetla i sijealice jasno svijetle nimalo im svijetlost nije prigušena
- mbole
- Poruka: 14981
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Sijalice vuku 10-tak ampera, anlaser povuce u startu i po 200.
Izmeri napon na akumulatoru, ili probaj da se okacis nekome na kablove.
Izmeri napon na akumulatoru, ili probaj da se okacis nekome na kablove.
Djak pesak 

-
U pravu si do akumulatora je. Hvala na pomoći
- GromFiesta92
- Poruka: 23
- Član foruma od: nedelja, 27. nov. 2011. u 19:52h
Evo mog problema:
Dakle 1.8 dizel, prešao oko 188 000 km.
Auto stojao u garaži oko dve godine. Inace pre oko 15 dana, kupio sam nov akumulator 75 A, i pokusano je da se auto startuje. U autu je bilo goriva, grejači ispravni, verglan do besvesti, čak i sa punjačem prikačenim. Grejan je dok ne cakne relej gomilu puta i nije uspelo. Anaseru je bendix bio loš, pa je i to otežavalo start. Na kraju je upaljen na vuču. Kada sam pokušao ponovo da upalim posle 10ak minuta, bez problema je palio. Sledećih dana je anaseru zamenjen bendix i bolje je verglao, međutim i dalje nema starta, istrosen akumulatora od verglanja. Grejao sam i filter goriva fenom i dizne, čak sam sa drugarom pokušao da mu fenom ubacimo vruć vazduh preko creva za vazduh i sve kao da počne da se pali ali nikako
. Dakle, kad se auto zagreje posle paljenja, pali bez problema posle vrlo malo verglanja. Tek treba da ga vozim kod majstora, da vidimo šta se tu dešava. Pisaću šta se dešava dalje, a ako neko ima neki savet, predlog nek se javi 
Dakle 1.8 dizel, prešao oko 188 000 km.
Auto stojao u garaži oko dve godine. Inace pre oko 15 dana, kupio sam nov akumulator 75 A, i pokusano je da se auto startuje. U autu je bilo goriva, grejači ispravni, verglan do besvesti, čak i sa punjačem prikačenim. Grejan je dok ne cakne relej gomilu puta i nije uspelo. Anaseru je bendix bio loš, pa je i to otežavalo start. Na kraju je upaljen na vuču. Kada sam pokušao ponovo da upalim posle 10ak minuta, bez problema je palio. Sledećih dana je anaseru zamenjen bendix i bolje je verglao, međutim i dalje nema starta, istrosen akumulatora od verglanja. Grejao sam i filter goriva fenom i dizne, čak sam sa drugarom pokušao da mu fenom ubacimo vruć vazduh preko creva za vazduh i sve kao da počne da se pali ali nikako

Лимво да зимво!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Ako sam dobro shvatio taj auto stoji dve godine i nije vozen dve godine?
Ako je tako imas problem sa kompresijom(karike su zapekle)
Ako je tako imas problem sa kompresijom(karike su zapekle)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- GromFiesta92
Dve godine je stajao u garazi, nije bio paljen uopste, a pre dve nedelje sam ga upalio na vucu i vozio ga 10ak kilometara...
Лимво да зимво!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Najverovatnije zapekle karike ali prvo treba premeriti kompresiju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- GromFiesta92
- GromFiesta92
Cisto da javim sta se zbilo, ako nekog interesuje. Dakle, sa majstorom sam upalio auto na vucu i odvezao kod njega, s tim da mi je odmah da je anaser sumnjiv, tj sporije vergla nego sto bi trebalo. Ispostavilo se da je reduktor bio u kvaru i jedna cetkica je bila u losijem stanju, sto je on i sredio. Dovod nafte mu je bio pun prljavstine, i jedan grejac je polovicno grejao. Zamenjeno mu je ulje, filteri za ulje i gorivo, dizne su ispravne i produvane. Rezultat je da je auto upalio iz prve na -3 stepena, doduse uz malo vise verglanja. Takodje mi je rekao da "motor malo duvka", ali je u solidnom stanju. Tako, momci, jos da se sredi zupcasta letva, pa na registraciju. Inace, el ima da se nadje nova letva i koja je cena, ako zna neko?
Лимво да зимво!