Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

nenormalno visoka potrosnje ulja

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

edge1971
Poruka: 12
Član foruma od: sreda, 16. feb. 2011. u 22:34h

nenormalno visoka potrosnje ulja

Poruka od edge1971 » subota, 24. sep. 2011. u 14:17h

Pozdrav svima,

Molim gosn.Dragomira ili bilo kog drugog ko zna da mi pomogne.

Naime moja Fiesta 2001.g. 1.25 16V,Zetec SE trosi ulje ko luda!!! Kupio sam je pre 5-6 meseci,odradio servis (kais,spaner kaisa,PK kais,filter vazduha,filter ulja i ulje 5w-30 Fordovo).
Posle nekih 1000km na meracu za ulje ni traga ulju. Isao sam na letovanje i bogami morao da ponesem i ulje u gepeku.I sad ga trosi tako da moram da dolivam na svakih 500-600km.

Koji je razlog tako velikoj potrosnjo ulja,ona inace ide lepo,pali,vuce,prima gas,ma nikakvih problema u voznji nema.

I drugo pitanje vezano je za lambda sonde: kada se na dijagnostici ocitavaju vrednosti lambda sonde koja je neispravna ona koja pokazuje voltazu koja varira ili ona kod koje vrednosti voltaze stoje uz mimimalne promene.Majstor mi je zamenio onu koja je pojazivala fiksnu vrednost,resetovao "check" lampicu,medjutim ona se ponovo upalila i na dijagnostici ponovo pokazuje gresku za lambda sondu (420 mislim). I sta sad da radim,da menjam i tu drugu ili...? Prvo sam zamenio onu sa ljubicastim utikacem.

Hvala na odgovorima unapred,vec pocinjem da ludim :shok:

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Re: nenormalno visoka potrosnje ulja

Poruka od DRAGANFORD » subota, 24. sep. 2011. u 17:18h

p0420 ukazuje na neispravan katalizator a za potrosnju ulja mora se otvarati motor.

Shelby
Poruka: 1272
Član foruma od: nedelja, 11. jul 2010. u 12:44h

Poruka od Shelby » subota, 24. sep. 2011. u 19:59h

tebi potrosi 5 litara na 1000km :wtf:

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Poruka od Dragomir » subota, 24. sep. 2011. u 20:12h

koje ulje si sipao?
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » subota, 24. sep. 2011. u 20:45h

edge1971 piše: Kupio sam je pre 5-6 meseci,odradio servis (kais,spaner kaisa,PK kais,filter vazduha,filter ulja i ulje 5w-30 Fordovo).
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

edge1971

Poruka od edge1971 » subota, 24. sep. 2011. u 20:49h

Sipao sam "Ford" 5w-30,i dalje ga sipam,ustvari dolivam,kontrolisem nivo na sipci za ulje,cim dodje do minimuma dodajem.

Znaci kao sto sam vec rekao,lepo radi,pali vuce,ali ulje prosto guta.

Ako mora da se otvara motor i ostalo,koliko to moze da me kosta?

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 24. sep. 2011. u 20:56h

Proveri da ne curi negde,meni je skoro pustalo na srafu za ispustanje ulja. Ima li plavog dima na auspuhu? Nisam cuo da motor moze da bude u dobrom stanju,a da trosi tolike kolicine ulja :wtf:
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

edge1971

Poruka od edge1971 » nedelja, 25. sep. 2011. u 17:49h

Motor je potpuno suv,ne curi nigde,a sto se tice plavicastog dima,pojavi se, kad mu dam malo jaci gas.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » nedelja, 25. sep. 2011. u 18:00h

Motor je neko pre tebe sjebao.Mora da se skine glava i u naj manju pruku zamene karike

edge1971

Poruka od edge1971 » nedelja, 25. sep. 2011. u 18:09h

Koliko kosta to zadovoljstvo kod vas u servisu da se odradi jer ovde na jugu Srbije neznam ko bi to mogao da mi odradi.

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » nedelja, 25. sep. 2011. u 18:15h

pitanje je sta sve treba menjati, samim tim to i diktira cenu, a sta treba menjati se moze videti tek kada se otvori motor.... ovo je diplom. odgovor koji se u vecini slucajeva dobija , ali ako planiras da vozis to auto duze vreme neces se pokajati ako dodjes u BG da ti to dragomir sredi....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » nedelja, 25. sep. 2011. u 19:08h

300-1000e

edge1971

Poruka od edge1971 » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 17:25h

Pa nemam bas mnogo izbora,ili da ga prodam za neku sicu ili da ga sredim i vozim.
Kad bih mogao da dodjem na detaljni pregled i popravku,koliko je vremana potrebno da se to odradi.
Morali bi da se dogovorimo za tacan datum posto radim u privatnoj firmi i nemam bas mnogo mogucnosti da odsustvujem dugo s' posla.
A sta mislite za koliko bih mogao da ga prodam?

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser

Poruka od Dragomir » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 20:56h

vozilo mora da ostane u servisu da se ohladi pa da se skine glava i tada ce se znati 80% kvara .

Tesko je reci za koliko ga mozes prodati,oduzmi cenu popravke od cene vozila i to je priblizna cena

knez91

 
Poruka: 2311
Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h

Poruka od knez91 » ponedeljak, 26. sep. 2011. u 21:32h

to je ako hoces posteno da ides u prodaju, mada to kod nas retko ko radi, ali moj ti je savet da ako vec prodajes da kazes sta je...... da ne bude posle na ulici, e ovaj mi je prodao pokvaren....

mada ako vec vidis koliko je popravka, oduzim jos jedno 100-200e jer ko kupuje tako nema smisla da to popravi i da izadje na isto koa ona sto je u dobrom stanje, tj realno receno ovo ti je cena sto ce onaj koji kupi gubiti zivde kod majstor...

jos nesto nemoj da te zavara da ti neko kaze 200e, pa ti pristanes, a onda on otvori, pa kaze + ovo pa + ovo i onda pocne nema smisla kada smo vec poceli idem sve da resim, i to na kraju izadje malo vise, ovo je ralno sto ti kaze dragomir sprei 1000rku pa ako ostane nesto dobro ostane ako ne jbg barem si resio problem..... ili odes pa ti pogleda i ti spremis koliko kaze + jes jednu zelenu ;) za svaki slucaj....
Loyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
Knežević Enterijer

edge1971

Poruka od edge1971 » utorak, 27. sep. 2011. u 09:26h

Nemam izbora,dolazim za Beograd kod majstor Dragomira da sve to lepo resimo. Samo prvo moram da skupim novac za taj poduhvat posto sam trenutno dekintiran skroz.

A sto se tice prodaje,pomozite mi da odlucim,da li mi se vise isplati da je dam za 1500-1600e ili da je popravljam.
Ona izgleda super,enterijer ocuvan,klima radi,servo,podizaci,muzika,nov akumulator,novi kaisevi,spaner,filteri,dobre gume,itd.
Samo to s' tom potrosnjom ulja mi pojede zivce nacisto,jedva sam skrpio tih 2500e da je jupim,kad ono...

Izvinjavam se sto vas davim,ali vi ste mi jedini nacin da dodjem do resenja problema.

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » utorak, 27. sep. 2011. u 09:36h

Zemljače, Dr Gagi ti je sasvim tačno rekao... trenutna vrednost joj je ono što ostane kad od cene tog auta na tržištu oduzmeš cenu popravke.

Ako daš auto po toj ceni, u minusu si za cenu popravke... Ako platiš popravku da bi ga ti vozio, opet si u minusu za tu cifru, ali imaš kola koja si valjda uzeo zato što su ti se dopala, tj. za sebe a ne za preprodaju...

Ja bih, ako imam para, u izboru između te dve stvari odabrao da popravim auto. U suprotnom bi suštinska potreba ($$$) diktirala šta treba uraditi, pa ni tu nema nešto puno razmišljanja.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

edge1971

Poruka od edge1971 » utorak, 27. sep. 2011. u 10:06h

Kupio sam je za sebe,trazio sam bas ovakvu,ali ne lezi vraze.
Nego sta je tu je ,strpljenje+novac i resicemo nekako i to :)

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 27. sep. 2011. u 10:16h

Pri tom, nakon popravke ces imati motor za koji si potpuno siguran da je kako treba.
Ako prodas ovaj pa kupujes drugi, opet pazaris macku u dzaku.
Djak pesak :)

goja
Poruka: 1186
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 13:17h

Poruka od goja » utorak, 27. sep. 2011. u 11:45h

Dzaba sva prica sta ces i kako ces dok ti neko ko se razumije u to,tipa dragomir, ne pogleda i kaze sta je i kako je.Ja licno bi najprije premjerio kompresiju na motoru da mi kaze sta se desava.mozda je sav motor dobar ali eto,na jednom klipu imas ris i zato silno trosi ulje.mozda su lose gumice ventila plus malo losije karike samim tim i stubline ali sa samom zamjenom gumica ces smanjiti potrosnju pa ako nemas para sad odlazes veci rad na motoru a i ako je prodajes,lakse ti je reci da trosi 300grama ulja nego litru na neku kilometrazu. Napravis dir do avale jedan vikend,cisto da dr. vidi,kaze ti sta je pa uz rakiju,dvije,tri ces viditi sta ces...

oristic
Poruka: 1035
Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h

Poruka od oristic » utorak, 27. sep. 2011. u 13:32h

nemoguce je da auto sa takvom potrosnjom ulja ne dimi, malo dima izbacuje kad turiras na prazno, ali zapni ge pod opterecenjem uz neko brdo, to mora da kulja nazad, ili probaj da krenes pod rucnu pa pogledaj sta se desava na auspuhu...imao prijatelj slicnih problema, pomoc je bila puna generalka. Osetljiv je to motor da bi ga osvezavao karikama i gumicama, gumice nisu sigurno sa tom potrosnjom ulja, ako su karike (verovatno mazajuca) onda su i stubline lose (ili kao sto rece neko), tako da ako hoces da se vozis uradi punu generalnu, a ako ces da ga prodajes sipaj adidtiv i uvali nekom, ovo se naravno nikom nece svideti, vrlo je nemoralno, ali jbg toliko se takvih auta prodaje...., na zalost. Imas aditive na bazi teflona (kako sam cuo, nisam neki strucnjak) koji su takvi da kazu ljudi auto moze i 10 000 da tera bez ikakvih problema. Verovatno si ga takvog i kupio, neko je sipao aditiv i prodao ti ga, kad si zamenio ulje imao si sta i da vidis, jes si istreso aditiv...A katalizator ti je verovatno pun ulja ...zato i greska!

tambura
Poruka: 25
Član foruma od: subota, 26. sep. 2009. u 00:06h

Poruka od tambura » utorak, 27. sep. 2011. u 14:33h

prodaj auto

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 27. sep. 2011. u 14:48h

Kolega (sa foruma, ne po struci), uveren sam da se Vaše edukovano i elokventno mišljenje zasniva na obilju činjenica. Svakako da poštujemo vaše vreme, jer ipak, ono je novac... ali, ne bilo Vam zapoveđeno, kada nađete trenutak slobodnog vremena, uslišite molbu da Vaš cenjeni rezon podelite sa našim malenkostima - a sve zarad opšte edukacije, razume se.

Hvala.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

DRAGANFORD
Poruka: 427
Član foruma od: sreda, 18. feb. 2009. u 08:44h

Poruka od DRAGANFORD » utorak, 27. sep. 2011. u 14:56h

opsta edukacija? motor trosi ulje otvara se i kraj.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » utorak, 27. sep. 2011. u 14:57h

Odgovor je bio upućen ovom kolegi.
tambura piše:prodaj auto
pozdrav, Bojan

Slika

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“