Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Zamjena servo pumpe na Mondeu mk3 2.0 TDCi iz 2002. g ....

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Zamjena servo pumpe na Mondeu mk3 2.0 TDCi iz 2002. g ....

Poruka od vojo.bogdanović » nedelja, 21. avg. 2011. u 11:12h

Drugari,
da li postoji neka specifičnost prilikom zamjene servo pumpe na Mondeu MK3 2.0 TDCi iz 2002. god. ili je slučaj kao i kod ostalih pumpi:
izvadi ulje iz posude da ti se ne prolijeva po motoru i podu, raspusti oba crijeva sa pumpe, odvrni šarafe što drže pumpu na motoru i vodenoj pumpi, odvoji pumpu od istih, stavi drugu pumpu, zavrni sve navedene šarafe, postavi nazad crijeva za niski i visoki pritisak, napuni posudu za ulje uljem, podigni auto od zemlje, upali auto da radi i nadolij ulja u posudu ako zafali, okreći volan maksimalno lijevo i desno dok je auto dignuto od tla da se sistem odzrači i kada ne bude više mjeurića u ulju u posudi znači da je sistem spreman za upotrebu.
Zanemario sam proces dolaska do pumpe skidanjem raznih "ometača".

Pitam to iz razloga jer mi je zamjenjena "nova" pumpa koja je procurila nakon niti 700 Km. Sada mi dobavljač stavlja zamjerku da je možda nestručno ugrađena. Zato bi mi značilo da mi date komentar da li postoji nešto na šta je trebalo obratiti pažnju prilikom ugradnje. Ako nema takvih "caka", tad bih znao kako da se postavim.
Napominjem, pumpa nije bila bez ulja niti jedne sekunde, prilikom stavljanja u pogon. Znam jer sam bio tu kada se radlio.

Dragomir
Oficijalni serviser
Oficijalni serviser
Poruka: 5503
Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h

Re: Zamjena servo pumpe na Mondeu mk3 2.0 TDCi iz 2002. g ..

Poruka od Dragomir » nedelja, 21. avg. 2011. u 12:22h

Na mondeu MKIII nema nkakvih specificnosti vezni oko problema zamene servo pumpe a da zbog nje procuri.Imaje neke stvari na koje treba da se obrati paznja(pogo pumpe vode)
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek

vojo.bogdanović
Poruka: 140
Član foruma od: nedelja, 2. maj 2010. u 14:30h

Re: Zamjena servo pumpe na Mondeu mk3 2.0 TDCi iz 2002. g ..

Poruka od vojo.bogdanović » nedelja, 20. nov. 2011. u 13:45h

Da dam epilog ovom problemu.
Par dana nakon otvaranja ove teme poslao sam pumpu nazad dobavljaču u BG koji je zamjenio istu drugom.
Ova traje već više od 1000 Km i za sad je OK. Nadam se da neć biti potrebe da se opet javljam po pitanju ovog problema.
Hvala Dragomire.

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“