Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Pomoc oko BMW-a :))

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
paun1
Poruka: 502
Član foruma od: utorak, 2. feb. 2010. u 17:49h

Pomoc oko BMW-a :))

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 20:37h

Pozz drustvo jes da nije ford u pitanju ali treba mi pomoc,pa ako smeta tema neka admini izbrisu... U pitanju je bmw e30 poznatiji kao kockica sa 1.6i motorom 1989 god,auto sam skoro kupio i ima plin na njemu,i tu su problemi normalno,auto lose pali na benzin dosta vergla,i kad upali trokira na benzin sve dok ga ne isturiram jednom 3-4 puta i onda smiri gas,u voznji se odjednom zagusi i nece da prima gas,stanem ugasim ga pa ponovo upalim i onda radi,teram ga do 5000rpm i kada treba da potera do 6500 da udari u blokadu on se skroz zagusi i samo krkori..Kada ga upalim izbaci crn dim na auspuh,i posle nema,to se desava samo na benzinu na plinu ne dimi,i dosta smrdi gorivo na auspuhu kad ga vozim na benzin... Na autu sam zamenio Pumpu za gorivo,filter za gorivo,menjao svecice,filter za vazduh,ulje,filter za ulje.. Da napomenem da je guma sto ide izmedju protokomera i usisa pocepana na par mesta... Na plinu auto extra radi lepo vuce nema detonacije... skoro sam sipao aditiv u gorivo da ocisti dizne malo je bolje ali nema vajde od toga kolko vidim.. Molim za pomoc :))

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Pomoc oko BMW-a :))

Poruka od Markedjani » subota, 13. avg. 2011. u 21:04h

l.sonda mrtva,protokomer mrtav,regulator pritiska verovatno mrtav,dizne verovatno pred izumiranje tj pišaju...

Teško je dovesti u red benzinski sistem koji je zapušten dugo dugo vremena.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

paun1

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 21:28h

Hmm protokomer sam gledao i klapna nije zaglavljena,imam drugi kupio sam zamenicu,E sad lambda sondu nisam pogledao videcu dali nju samo da raskacim?? Dali da probam sa ciscenjem dizni dali ima svrhe?? Regulator pritiska kako da proverim dali je dobar?? Samo kad bi mogao da ga osposobim da lepo pali,jel dosta vergla kad pali.. neznam sta cu :)))

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 13. avg. 2011. u 21:34h

Treba skinuti dizne i odneti ih na proveru... da se vidi da li bacaju mlaz u vidu magle ili pišaju.

U suštini imaš problema sa viškom goriva... naliva ti gorivom cilindre i teško pali.

Pritisak proveravaš tako što nakačiš manometar na mesto predviđeno za merenje pritiska (verovatno je na fuel railu negde čep)
Slika

paun1

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 21:39h

Probacu da zamenim regulator pritiska goriva,i da vidim to sa diznama pa onda dalje :) Neznam kako da proverim njega dali je propao vredi li menjati ga :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 13. avg. 2011. u 21:42h

Vredi u svakom slučaju... to verovatno nikad nije menjano.
Slika

paun1

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 22:02h

Hvala mare,e jos jedno auto je dibidus lose palio iz 6-7-cak i do 20-og puta upali,i ja mu zamenim filter za gorivo,prvih 10-ak dana se preporodio znaci extra palio i onda opet po starom,dali je moguce da ima mulja u rezervoaru i da vuce to?? nikad nemam ispod 10-ak litra goriva??

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 13. avg. 2011. u 22:13h

Hmmm... nije isključeno ako je dobro palio kad si zamenio filter a sad neće.

Mada opet sve aludira na to da imaš previše čorbe tj da previše sipa goriva i zato teško pali i loše radi.

U suštini polako jednu po jednu stvar sređuj dok se ne popravi... teško je ubosti pravog krivca za loš rad.
Slika

paun1

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 22:45h

Tako ce i da bude,od regulatora pa dizne pa na dalje... Evo sad sam ga vozio i radio je lepo,pri nizim obrtajima cim krenem preko 4000 zagusi se skroz i nece,i lose je upalio naravno :))) hvala jos jednom i javicu sta sam uradio..

paun1

Poruka od paun1 » subota, 13. avg. 2011. u 23:31h

Da to je ono debelo crevo posle protokomera,ono je ispucaloo na par mesta... Stavicu drugo samo dok nadjem :DDD

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » subota, 13. avg. 2011. u 23:51h

takodje provjeri da li negdje vuce tzv "falsh vazduh" odnosno da negdje kroz rupe ili pukotine na crijevima ne vuce vazduh pa ne moze da podesi kolicinu goriva zbog toga....vrlo vjerovatno je da su ti i dizne otisle odnosno da ili ne bacaju uopste ili pisaju gorivo....njih nije problem ultrazvucno ocistiti....provjeri i u kakvom stanju ti je poklopac razvodnika paljenja...ako je negdje makar napukao imaces problem sa radom...provjeri dobro i kablove i svjecice kao i ruku razvodnika paljenja....sve to zna da zeza....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » nedelja, 14. avg. 2011. u 08:55h

A i ako mu je pocepano crevo protokomera... ne bi radio ni na plinu ;)

Ali opet nije ga zgoreg zameniti... hoće da izda tako načeto crevo :) (imam iskustva)
Slika

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » nedelja, 14. avg. 2011. u 10:57h

paun1 piše:Hvala mare,e jos jedno auto je dibidus lose palio iz 6-7-cak i do 20-og puta upali,i ja mu zamenim filter za gorivo,prvih 10-ak dana se preporodio znaci extra palio i onda opet po starom,dali je moguce da ima mulja u rezervoaru i da vuce to?? nikad nemam ispod 10-ak litra goriva??
Ovo je najverovatnije, a i najjednostavnije/najjeftinije da se proveri.
Pre nego sto krenes da menjas redom, promeni ponovo filter. Ako auto opet pocne da radi kako treba, cisti rezervoar.
Djak pesak :)

paun1

Poruka od paun1 » četvrtak, 18. avg. 2011. u 21:36h

Imam i problem sa ler gasom na benzinu i na plinu,ler gas je povecan dosta,menjao sam motorce ler gasa i isto se desava,cistio ga dva puta i isto se desava,auto drzi veliki ler oko 900-1000rpm a treba na 600-700 da radi, jel moguce da zeza ler zato sto je pocepano ono crevo od protkomera?? neznam sta da mu radim vise,da ne menjam motorce za ler opet :shok: kad iskljucim dzek sa motorceta auto kad radi na plin se ugasi,a na benzinu kad radi onda ne menja rad....

mbole
Poruka: 14980
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » četvrtak, 18. avg. 2011. u 22:57h

Pa za pocetak zamotaj lepo to crevo izolir trakom, pa ako se smiri onda je to.
Djak pesak :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“