Nerealna potrosnja ili...?
Moderator: Dragomir
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Nerealna potrosnja ili...?
Nadam se da nisam pogresio gde postavljam ovo...
Mislim da imam problem sa Focusom. Krenuli smo na odmor, na pumpi kod Simanovaca smo sipali pun rezervoar i resetovali kilometrazu. Do Zagreba je auto putem potrosio oko 25 litara goriva, sto je (ja mislim) previse za 360 km koliko je izbacio na satu.
E sad, gepek je bio pun stvari, i bilo nas je 6 u kolima (2 male dece 3.5 i 5 godina), klima je radila oko 200 km, brzina oko 140 sve vreme, sa jako mnogo promena brzine (cesto se kocilo do 90, pa onda vracalo do 140-150). Svako usporavanje bilo je praceno jakim ubzavanjem do oko 140.
Zanimaju me iskustva drugih clanova koja su imala iskustva sa TDCI motorom 100ks, i njihovom potrosnjom na auto putu (naravno, sva druga misljenja su dobro dosla).
Ja licno mislim da je potrosnja zbog stila voznja morala biti veca od 6-7 l, ali bas da bude oko 11-12... To mi je malo previse. Da napomenem da nisam vozio ja vec moj otac. Ja sam preuzeo od Zagreba, i do Graca (oko 200km) potrosio nekih 11-12l goriva. Obe potrosene kolicine goriva su izvedene grubom racunicom, ali je vrlo mala greska.
Mislim da imam problem sa Focusom. Krenuli smo na odmor, na pumpi kod Simanovaca smo sipali pun rezervoar i resetovali kilometrazu. Do Zagreba je auto putem potrosio oko 25 litara goriva, sto je (ja mislim) previse za 360 km koliko je izbacio na satu.
E sad, gepek je bio pun stvari, i bilo nas je 6 u kolima (2 male dece 3.5 i 5 godina), klima je radila oko 200 km, brzina oko 140 sve vreme, sa jako mnogo promena brzine (cesto se kocilo do 90, pa onda vracalo do 140-150). Svako usporavanje bilo je praceno jakim ubzavanjem do oko 140.
Zanimaju me iskustva drugih clanova koja su imala iskustva sa TDCI motorom 100ks, i njihovom potrosnjom na auto putu (naravno, sva druga misljenja su dobro dosla).
Ja licno mislim da je potrosnja zbog stila voznja morala biti veca od 6-7 l, ali bas da bude oko 11-12... To mi je malo previse. Da napomenem da nisam vozio ja vec moj otac. Ja sam preuzeo od Zagreba, i do Graca (oko 200km) potrosio nekih 11-12l goriva. Obe potrosene kolicine goriva su izvedene grubom racunicom, ali je vrlo mala greska.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Re: Nerealna potrosnja ili...?
Na prvom parcetu rute sam ja dobio potrosnju od 6.94, sto je sasvim normalno za taj stil voznje. Ne znam odakle ti dobi 11-12L 
Pomnozi 11-12L sa 3.6 (tj 360km) i dobices mnogo vise od tih 25L koliko si sipao
U prevodu mislim da si pogresio, potrosnja ti je normalna, uzivaj na odmoru

Pomnozi 11-12L sa 3.6 (tj 360km) i dobices mnogo vise od tih 25L koliko si sipao

U prevodu mislim da si pogresio, potrosnja ti je normalna, uzivaj na odmoru

Fiesta!!
- dax92
-
- Poruka: 7632
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Hoces biti ljubazan da obrises temu, da se ne blamiram da ne znam da racunam potrosnju!!
Ja sam nesto grdno pogresio, jer mi je prebrzo potrosio tih pola rezervoara (verovatno sam umislio)
Usput, hvala za izracunatu potrosnju!!

Ja sam nesto grdno pogresio, jer mi je prebrzo potrosio tih pola rezervoara (verovatno sam umislio)

Usput, hvala za izracunatu potrosnju!!

Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- knez91
-
- Poruka: 2311
- Član foruma od: nedelja, 30. maj 2010. u 20:13h
kako 12 13l.... podeli 25sa 360 i * sa 100 i videces
dobijes kao sto je dule napisao....
moj savet je isto ,uzivaj n odmoru i ne misli na potrosnju nego na ladno pivo i dobru cupi

moj savet je isto ,uzivaj n odmoru i ne misli na potrosnju nego na ladno pivo i dobru cupi

Knežević EnterijerLoyale piše: kad ga poguras upali na pola tocka.
- mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
'Bem ti sunce sto je ovaj racun slozena stvar 
25/360*100=6.944444

25/360*100=6.944444

Djak pesak